Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja! Pripravite kovčke, gremo na prave dogodivščine!

Preberi več

 
 
 

fb

                

 
 
 
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
 
 
 
 
 
Naša potovalna USPEŠNICA!

Potovanje Gruzija in Armenija: slikovita vinsko-kulinarična doživetja in praznik vina

Termin: 27.8.-6.9.2024 | 11 dni | Bogat program | Let z Brnika
Status: Skoraj ZAGOTOVLJENO!
Potovanje Gruzija in Armenija: slikovita vinsko-kulinarična doživetja in praznik vina
Termin: 27.8.-6.9.2024 | 11 dni | Bogat program | Let z Brnika
Status: Skoraj ZAGOTOVLJENO!

Cena: 1980 €

Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

 
 
 

Potovanje v Gruzijo in Armenijo: 
edinstvena vinsko-kulinarična doživetja in trgatev.

Datum potovanja: 27.8.-6.9.2024 / 11 dni
Prevoz: letalo z Brnika
Prehrana na potovanju: zajtrki in kosilа z avtentičnimi jedmi gruzijske in armenske kuhinje 
Avtor programa
 in organizator potovanja: potovalna agencija Ruski ekspres

Cena na osebo pri najmanj 24 potnikih - 1.980 € / vse vključeno / (brez doplačil in skritih stroškov na poti)

Čas za prijavo: 10. junij 2024 oz.do zapolnitve prostih mest
Vse dogodivščine po programu Gruzija-Armenija so vključene v ceno!

Status potovanja:
 ZBIRAMO PRIJAVE! 

Da bo odločitev za Vinsko-kulinarično potovanje v Gruzijo in Armenijo lažja: ponujamo vam nepozabne dogodivščine v paketu VSE vključeno za bogat program udobnega, varnega in preverjenega 11-dnevnega vinsko-kulinaričnega potovanja v Gruzijo in Armenijo brez skritih stroškov in doplačil na poti.

Cena vključuje: let z Brnika, nočitve z zajtrki v udobnih hotelih  4* središčih Tbilisija in Erevana. Obroke po programu: (zajtrki v hotelih in 7 kosil z avtentičnimi jedmi in pijačami :) gruzijske in armenske kuhinje (pijače so vključene). Praznik vina in trgatev na tradicionalen način, gostija pri domačinih v spremljavi narodne gruzijske glasbe v živo. 
K
uharska delavnica kultnih gruzijskih jedi; pokušina slovitega armenskega konjaka).
Vse vstopnine in oglede najbolj prepoznavnih kulturnih in naravnih znamenitosti Gruzije in Armenije. 


Gruzija in Armenija sta dve državi Kavkaza,
ki imata bogato starodavno kulturo in večstoletno tradicijo, čudovite naravne lepote, zdravilne mineralne vrelce v osrčju gora in številna jezera, okusne tradicionalne jedi, ki jih je najbolje poplakniti z odličnimi domačimi vini ali konjaki. V Gruziji in Armeniji domujejo prijazni in srčni ljudje, ki močno spoštujejo svojo zgodovino in kulturno dediščino. Zato gremo tudi mi obiskat ta dva kavkaška dragulja. 
Pripravite kovčke, gremo v Gruzijo in Armenijo z Ruskim ekspresom!

1. dan: Začetek Kavkaške Pustolovščine - Od Ljubljane do Tbilisija / letalo
V popoldanskih urah zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani. Sledi registracija in odhod letala proti enemu od vmesnih letališč, od koder nadaljujemo pot v glavno mesto Gruzije, Tbilisi. 

2. dan: Tbilisi (Zajtrk-Kosilo)
Po zgodnjem jutranjem pristanku v Tbilisiju se odpeljemo do našega hotela. Zgodnja jutranja namestitev in krajši počitek. Sledi pozni zajtrk, nato pa se bomo opoldan, odpočiti in radovedni, odpravili na sprehod po mestu in na odkrivanje čudovitega Tbilisija!  

Potovanje v Gruzijo z Ruskim ekspresom! Doživeli bomo preplet starodavne antike in sodobnega utripa modernega mestnega življenja. Danes bomo videli glavne znamenitosti mesta: najpomembnejšo in veličastno katedralo Sameba, ki je po velikosti tretja največja vzhodna pravoslavna katedrala na svetu. Cerkev Metekhi v starem Tbilisiju, v kateri se nahaja svetinja -grobnica mučenice Šushanik. Ogledali si bomo tudi spomenik ustanovitelju Tbilisija – carju Vakhtangu Gorgasalija, ki ga je ta kraj tako navdušil, da se je odločil prav tu zgraditi mesto, ki stoji še danes.

Da razveselimo naše brbončice, se bomo odpravili na kosilo v eno od restavracij v središču mesta, kjer bomo okusili domače specialitete Gruzije.

Naš ogled se bo nadaljeval z vzponom z žičnico do pomembne znamenitosti Gruzije- starodavne trdnjave Narikala, ki ji domačini pravijo »srce in duša Tbilisija«. Tudi mi se bomo ustavili na razgledni ploščadi z najlepšim pogledom na znamenitosti Tbilisija, kjer bodo nastale edinstvene panoramske fotografije čudovite gruzijske prestolnice. Nato se vrnemo v mesto in si ogledamo žveplove kopeli, v katere sta rada zahajala ruski pesnik Puškin in francoski pisatelj Dumas. Za konec dneva se bomo sprehodili še po sloviti ulici Shardeni, kjer je veliko udobnih kavarnic, restavracij, vinskih kleti, trgovinic s spominki in dišečimi lokalnimi dobrotami. Nato pa si bomo ogledali še eno zanimivo arhitekturno mojstrovino -stekleni Most miru, ki povezuje bregova reke Mtkvari (ali Kure).
Po uspešnem dnevu se vrnemo v hotel in si privoščimo okrepčilni spanec, saj nas že jutri čakajo nove dogodivščine.

3. dan: Tbilisi - samostan Bodbe –Signaghi –Kakhetijska domačija: trgatev in praznik vina - Tbilisi (Zajtrk, Kakhetijska gostija (kosilo) s folklorno predstavo, pokušina vina, kuharska delavnica) / 250 km
Zajtrk v hotelu. Danes nas čaka čudovita izkušnja -celodnevni izlet v zibelko in glavno središče pridelave gruzijskega vina – vinsko regijo Kakheti!
Današnji dan bo pisano obarvan! Odpeljali se bomo na vzhod Gruzije, v najbolj znano vinorodno pokrajino Kakheti. Tukaj si bomo ogledali s soncem obsijano dolino Alazani, obiskali starodavni samostan Bodbe, se sprehodili po italijanskih ulicah v mestu ljubezni Sighnaghi, si ogledali in se povzpeli na stari trdnjavski zid ter okušali domače gruzijske jedi in pokušali odlična vina, po kateri je pokrajina Kakheti tudi znana. Nato pa še bomo doživeli pravo gruzijsko trgatev in praznik vina pri domačinih. Zajamemo dih in se pripravimo na občudovanje, poslušanje zgodb, trgatev, pokušine vin in fotografiranje lepot, ki nas obkrožajo!
Pa pojdimo! V mestecu Bodbe si bomo ogledali še danes delujoč ženski samostan, postavljen v čast svete Nino oz. sv. Nine, krščanske zaščitnice Gruzije. Legenda pravi, da naj bi ravno tukaj leta 335 umrla sveta Nino, v starosti 60. let, po tem ko je prepotovala celotno vzhodno Gruzijo in pri tem širila krščansko vero.
Mi pa nadaljujemo našo pot v najbolj romantično mesto Gruzije - Sighnaghi, ki ima naziv mesto ljubezni. Osnovano je bilo v 18. stoletju na ukaz gruzijskega kralja Heraklija II. Sighnaghi se nahaja na gori nad dolino Alazani, zato nam nudi čudovit pogled na dolino, posejano z vinogradi, kjer nastajajo slavna gruzijska vina. Naše oči bodo počivale na razgledih na trdnjavo in stražne stolpe, ki so stoletja varovali mesto, ter pravljično lepe kavkaške gore z zasneženimi vrhovi.

V starodavni gruzijski zibelki vinarstva se je nujno ustaviti pri domačinih. Če želimo občutiti iskreno gruzijsko gostoljubje, okusiti domače dobrote, pridelane na družinski kmetiji in odlično domače vino, potem zagotovo moramo priti sem! Pa pojdimo na obisk! 
Gruzijska domačija, v kateri nas sprejmejo odprtih rok, nas očara z gostoljubjem, s preprosto, a barvito in okusno domačo hrano, vinom v vrčkih iz domače kleti in zelo prijaznimi gostitelji. Pokrajina in okolica je fascinantna, drugačna ter zelo primerna za druženje, počitek in nastanek prelepih spominov in fotografij.
Bi radi kaj sami skuhali po gruzijsko? Prijazna gospodinja je za nas pripravila kuharsko delavnico s prikazom nastajnja gruzijske kultne sladice- churchkhele (čurčhela-božanska sladica v obliki sveče- iz oreščkov in zgoščenega sadnega soka) - ta jed je postala prava blagovna znamka Gruzije. 

To pa še ni vse! Odzovemo se povabilu gospodarja in odidemo na tradicionalno trgatev med vinogradi. Nato obiščemo družinsko vinsko klet, kje si privoščimo pokušino vin in okušanje domače hrane, ki jih bodo za našo skupino posebej pripravile pridne roke. Ogledali si bomo kvevri – to so veliki glineni vrči, predhodniki današnjih vinskih sodov, v katerih še danes izdelujejo vino. V tej majhni družinski vinski kleti se bomo počutili zelo prijetno in domače. 
Našo vinsko pot in trgatev v Kakhetiju bomo zaključili kot se spodobi za vinorodno pokrajino – s prijetno večerjo- Kahketijska gostija z vinom in tradicionalnim nastopom pevcev gruzijske ljudske glasbe. Vse to v prijetni družbi na podeželski domačiji s pogledom na snežne vrhove Kavkaza. 
Vrnitev v Tbilisi, nočitev v hotelu.

4. dan: Tbilisi – Gudauri – Ananuri – Kazbegi – Tsminda Sameba -Tbilisi
(Zajtrk -Kosilo) / 320 km
Po zajtrku v hotelu se odpravimo na celodnevni izlet v slavni Kazbegi. Nad turkizno vodo in obkrožen slikovitimi gorami, lebdi grad Ananuri, kraj za stik z naravo in zgodovino ter idealen kraj za nepozabne fotografije. Tudi mi ga bomo obiskali. Vožnja po zgodovinski gruzijsko- vojaški cesti, nato se bomo ustavili v Gudauri v bližini razgledne ploščadi. Nemogoče jo je spregledati, saj izgleda zelo nenavadno in barvito med gorami, zgrajena pa je bila v čast prijateljstva Gruzije in Rusije. Kosilo z jedmi gruzijske kuhinje v mestni restavraciji.

Prihod v Kazbegi, majhno naselje sredi visokih gora. Iz vasi Kazbegi lahko vidimo silhuete starodavne cerkve in zvonik, ki se skriva med oblaki. To je slovita cerkev Tsminda Sameba (Sveta Trojica), zgrajena v 14. st., na visoki gori na nadmorski višini 2.170 m, ki jo bomo obiskali v posebej za to najetih terenskih vozilih. Ko se povzpnemo k cerkvi, se nam odpre impozanten pogled na dolino in goro Kazbek (5.033 m), ki nedvomno spada med najbolj prepoznavne simbole Gruzije. Vrnitev v Tbilisi. Nočitev v hotelu. 

5. dan:Tbilisi – Gori – Muzej Stalina - Uplistsikhe - Tbilisi (Zajtrk -Kosilo)
Zajtrk v hotelu. Danes bomo obiskali mesto Gori
, enega izmed najstarejših mest v Gruziji. Mesto pa je znano kot rojstni kraj nekdanjega sovjetskega voditelja Josifa Stalina. V središču mesta je ob hiši, kjer je Stalin preživel svoje otroštvo, danes deluje Stalinov muzej, ki ga bomo obiskali. Muzej je sestavljen iz treh objektov: Stalinove hiše, Stalinovega muzeja in osebnega železniškega vagona, s katerim se je prevažal vse od leta 1941.
Sledi izlet v starodavno jamsko mesto Uplistsikhe, ki velja za prvo gruzijsko jamsko mesto, omenjeno v številnih kronikah. Jame se nahajajo v skupinah, ki so medsebojno povezane s prehodi. Tukaj so ohranjene ruševine dvoran celo iz 2. stoletja. Jame so služile poganskim obredom še iz časov, preden je Gruzija postala krščanska država.
Čas je za kosilo, kajti po ogledu številnih znamenitosti, se nam prileže kaj dobrega.
Sledi vrnitev v Tbilisi. 
Prevoz v hotel, prosti čas in prenočevanje.


6. dan:Tbilisi – Mtskheta  –Cesarjeva vinska klet -Tbilisi (Zajtrk - Degustacija vrhunskih vin - Kosilo)
Zajtrk v hotelu. Danes nas bomo obiskali Mtskheto, mesto neverjetnega vzdušja, kjer ima vsaka stavba in kamen svojo zgodovino, mite in skrivnosti. Če je Tbilisi srce Gruzije, potem je Mtskheta nedvomno njegova duša. Mtskheta. Sveto in kultno mesto za Gruzijce, ki se nahaja 20 km stran od gruzijske prestolnice, ob sotočju dveh gorskih rek - Kure in Aragvi.
Toliko nepozabnih zgodovinskih znamenitosti je skoncentrirano tukaj, da takšnega bogastva ni mogoče najti nikjer drugje v Gruziji. Mesto je tako starodavno, da se njegova zgodovina meri v tisočletjih. Po zgodovinskih virih je bilo mesto ustanovljeno v 1. tisočletju pr. n. št.. Nič čudnega torej, da so Mtskheto razglasili za arhitekturni in zgodovinski muzej, vključen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Prva znamenitost, ki si jo bomo ogledali, je starodavni samostan Jvari, od koder se odpira čudoviti panoramski pogled na nekdanjo gruzijsko prestolnico.
Druga znamenitost, ki si jo bomo ogledali, je katedrala Svetitskhoveli, ki ji pravijo tudi katedrala 12. apostolov, pod katedralo pa naj bi bila varno skrita velika relikvija - Hiton Gospodov oz. Jezusova oblačila. Zahvaljujoč se tem dragocenim svetinjam, se mesto Mtskheta imenuje tudi "drugi Jeruzalem".

Vrhunec današnjega dne pa bo obisk čudovite cesarjeve posesti, ki je bila nekoč dom zadnjih gruzijskih carjev iz rodbine Bagrationi. Občutimo tudi mi bogato zgodovino posesti in srce gruzijske vinske dediščine. Ta čudovit dvorec, obkrožen z vinogradi in parkoom, nas popelje nazaj v čase gruzijskega plemstva in elegance. 

Naša pustolovščina vključuje obisk vinske kleti z degustacijo in tradicionalno kosilo, kjer so zgodbe o gruzijski cesarski družini tako žive, kot je živ okus njihovih izvrstnih vin. Danes bomo del ekskluzivne degustacije premijskih gruzijskih vin. Okusili bomo izbrane vzorce, medtem ko bomo naše čute razvajali z bogatimi zgodbami iz preteklosti. Prepustimo se okusom gruzijskih dobrot , ki so jih visoko cenili celo ruski carji in številni evropski plemiči

Ta dan ne bo le odkrivanje zgodovine in kulture, ampak praznik za vsa čutila, ki združuje zgodovino, tradicijo in neprecenljivo izkušnjo okušanja vrhunskih gruzijskih vin in jedi.  Sledi vrnitev v Tbilisi. Prevoz v hotel in prenočevanje.

7. dan: Tbilisi - prostI dan za samostojno raziskovanje gruzijske prestolnice (Zajtrk)
Zajtrk v hotelu. Današnji dan bo namenjen samostojnemu raziskovanju čarobnega Tbilisija. Dan, ki ga bomo kreirali sami in bo odvisen le od naše domišljije in želja! Danes imamo odlično priložnost za sproščen sprehod po Tbilisiju, obisk trgovinic z gruzijskimi spominki, pokušine in nakupe v vinskih kleteh. Morda si privoščite skok v žveplovo kopel ali sprehod po enem od številnih parkov, muzejev ali galerij. In seveda možnost za kosilo ali večerjo, ki bo sestavljena iz najbolj prepoznavnih gruzijskih jedi, v družbi žlahtne kapljice. Verjamemo, da bomo zadnji dan našega potovanja v Gruziji dodobra izkoristili in nadvse uživali v gostoljubni gruzijski prestolnici. Prenočevanje v hotelu.
Pripravite se, jutri zapustimo Gruzijo in se odpeljemo v Armenijo!

8. dan: Tbilisi – Dilijan – jezero Sevan - Erevan (Armenija) (Zajtrk -Kosilo) / 300 km
Danes nas čaka srečanje z Armenijo, gostoljubno državo z vrhunsko kuhinjo in odličnimi konjaki, in njenim glavnim mestom Erevan.
Zajtrk v hotelu. Odhod na gruzijsko-armensko mejo, kjer bomo opravili carinske postopke na mejnem prehodu.
Najprej se zapeljemo do slikovitega mesteca Dilijan, majhnega visokogorskega letovišča Armenije. Mesto je dobilo status narodnega parka, ki mu zaradi naravnih lepot pravijo »mala Švica«.

Čas je za kosilo v lokalni restavraciji in prvi stik s tradicionalno kuhinjo - armenskimi jedmi in vini. Navdušeni bomo!

Nato se odpeljemo proti jezeru Sevan, biseru armenske narave, ki spada med najvišja sladkovodna jezera na svetu in se nahaja na nadmorski višini 2000 m. Tukaj se po želji povzpnemo na hrib k samostanu Sevanavank, od koder bomo z višine občudovali modrino prelepega jezera, obdanega z veličastnimi zelenimi gorami. Kdor pa želi, se lahko sprehodi do obale Sevanskega jezera in si privošči skodelico dišeče armenske kave s krasnim pogledom na okoliške lepote. Nadaljujemo našo pot v armensko prestolnico.

Po prihodu nastanitev v udobnih sobah hotela v središču Erevana. Prosti čas. Prenočevanje.

9. dan: Erevan, glavno mesto Armenije - Khor Virap - Erevan (Zajtrk-Kosilo + degustacija konjaka) /250 km
Zajtrk v hotelu. Danes bomo imeli krasen celodnevni izlet skozi Araratsko planoto in regijo Vajots Dzor - srce armenskega vinarstva.
Gremo mi ogledati samostan Khor Virap, zgodovina katerega je tesno povezana s sprejetjem krščanstva v Armeniji v 4. stoletju. Od tu lahko uživamo v čudovitem pogledu na goro Ararat, saj se Khor Virap nahaja v neposredni bližini svete gore za vse Armence.

Nato se vrnemo v armensko prestolnico in najprej odidemo na ekskurzijo in degustacijo v znamenito tovarno kultnega konjaka oz. brandy-ja Ararat. Ararat je simbol začetka novega življenja, simbol odprtih in pogumnih ljudi, simbol svobodne in prijazne Armenije. Brandy znamke Ararat danes velja za vir ponosa številnih generacij, vir navdiha za hedoniste in simbol Armenije po vsem svetu. Spoznajmo tudi mi okus, na katerega je prisegal tudi Winston Churchill. Pokušina slovitega brandy-ja, ki mu domačini pravijo "konjak".

Nato pa si privoščimo kosilo v restavraciji Erevana, da si napolnimo baterije in razveselimo brbončice.

Preostanek tega dne bomo namenili raziskovanju glavnega mesta Armenije. Erevan je prestolnica Armenije, prve države na svetu, ki je sprejela krščanstvo kot državno vero. Erevan je lepo, veličastno mesto s širokimi avenijami, trgi in parki. Glavni simbol mesta je gora Ararat, ki nudi neverjetno lep pogled prebivalcem in gostom Erevana, vrhovi katere so tudi v vročih poletnih mesecih prekriti z večnimi ledeniki.

Videli bomo zanimive znamenitosti armenske prestolnice in zelo lep Trg republike. Ekskurzijo nadaljujemo z vstopom v Park zmage s spomenikom "Mati Armenija", ki ponuja panoramski pogled na središče mesta. Sprehod se bo nadaljeval do Kaskad, edinstvenega muzeja sodobne umetnosti na prostem in priljubljenem kraju prebivalcev Erevana. Se sprehodimo po glavni ulici, si ogledamo stavbo Opere in baleta ter nekaj centralnih ulic mesta.

 Prost večer za samostojne oglede glavnega armenskega mesta. Nočitev v hotelu.

10. dan Armenija: Erevan – Geghard – Garni – Erevan (Zajtrk-Kosilo) /100 km
Zajtrk v hotelu. Današnji ogled se bo začel z izletom v slikovit kanjon reke Azat. Obiskali bomo skalni samostan Geghard iz 13. stoletja, ki je vključen na Unescov seznam svetovne dediščine. Ta edinstven samostan je vklesan v skali, sosednje skale pa so del samostanskega kompleksa.

Nato se odpravimo v vas Garni, kjer se nahaja poganski tempelj Sonca, zgrajen v helenističnem slogu. Tempelj je zgrajen po kanonih klasične grške arhitekture in je po videzu zelo podoben znamenitemu templju Atene v Grčiji. Garni je danes edini ohranjeni poganski antični tempelj v regiji.

Kosilo v tem zgodovinskem kraju, v lokalni restavraciji s krasnim pogledom na okoliške lepote.
Povratek v Erevan. Prost večer. Nočitev v hotelu.

11. dan: Erevan - Ljubljana /letalo
Čas je, da se poslovimo od edinstvenega Erevana in se vrnemo domov, navdušeni nad razikovanjem Gruzije in Armenije ter polni prelepih spominov na bogato kulturo, zgodovino in okuse kavkaških dežel. Zelo zgodnji jutranji transfer na letališče in let preko enega od vmesnih letališč v Ljubljano, kamor prispemo v opoldanskih urah.

Vabljeni, da skupaj preživimo lepe prvomajske počitnice v Gruziji in Armeniji!


VIZE: Za potovanja v Gruzijo in Armenijo Slovenci potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list.

Tukaj je Prijava na potovanje z Ruskim ekspresom - Gruzija in Armenija  

Rezervacija potovanj 2022

Rezerviraj si svoje edinstveno potovanje z Ruskim ekspresom!

Spoštovani sopotniki! Če želite potovati z nami, izpolnite prijavo in si tako pravočasno zagotovite mesto v skupini. 
DA, si želim zagotoviti mesto na potovanju po razgibanem in vsebinsko bogatem programu! Se že veselim srečanja s kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. Zato se prijavljam na potovanje, ki ga organizira potovalna agencija Ruski ekspres!

Potrjujem, da sem seznanjen in se strinjam z vsebino in vsemi navedbami programa potovanja in Splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavni del pogodbe o potovanju ter so objavljeni na spletni strani organizatorja, podjetja Ruski ekspres d.o.o. Glavni pogoj za veljavnost prijave je plačilo akontacije (ali celotne storitve) v roku, ki je naveden na računu. V primeru, da v navedenem roku storitev ni plačana, se šteje, da pogodba ni bila nikoli sklenjena, storitev pa nikoli naročena. 

Polja označena z * so obvezna!

  1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 • Pridružite se ekskluzivni izkušnji!
  Gruzija in Armenija za 1. maj | Prvomajske počitnice na Kavkazu

  Gruzija in Armenija za 1. maj | Prvomajske počitnice na Kavkazu

  Termin: 25.4.-5.5.2024 | 11 dni | Vsebinsko bogat program | Let z Brnika

  Cena: 1980 €

  Status: RAZPRODANO, čakalna lista!

  Prvomajske počitnice v Gruziji in Armeniji! Ta program izvedemo le enkrat na leto! Ne zamudite priložnosti, da postanete del te posebne potovalne izkušnje! Pridružite se nam na potovanju, ki bo preseglo vaša pričakovanja!

  Preberi več >
   
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.