01.05.2020
KUHAJMO RUSKO!
Dragi moji prijatelji in prijateljice! Najprej čestitke ob današnjem prazniku dela, ki ga praznujemo vsi, ki res delamo! Kdo bi si mislil, da takole v karanteni bomo dočakali 1. maj.
Sem optimistka in mislim, da dokaj dobra kuharica. Tudi danes mislim na vas, zato vam na ta praznični in deloma sončni, deloma deževni dan, ko je večina izmed nas primorana ostati doma ponujam moj večkrat PREVERJENI ruski recept, ki bo zagotovo potešil vaše brbončice.
Obarvajmo si ta sivi, ampak vseeno lep in občasno tudi s soncem posijan dan s pisanim skutinim pecivom po Olginem receptu Rusijnje, ki je doma v Sloveniji.
Z vami bom danes delila recept za okusno in zdravo skutino pecivo, ki je zaradi suhega sadja prava paša za oči.
Priprava peciva je precej enostavna, a ta sladica bo kljub enostavni pripravi navdušila vsakogar - vas, vašega dragega (ali drago ), družinske člane in brez nadaljnjega tudi vaše malčke.
Zelo okusna in tako pisana, ravno prav sladka in čudovita na pogled sladica :) Katero kombinacijo suhega sadja boste dodali v pecivo, je seveda stvar vašega okusa.
Razveselite svoje najbližje in jim pripravite okusno pecivo. Uspeh je zagotovljen!
Za pripravo skutinega pisanega peciva o rusko POTREBUJEMO:
800 g domače skute (moje skromne izkušnje
;) kažejo, da najbolje se izkaže NE PASIRANA skuta)
3 jajca
4 velike žlice zdroba
2 veliki žlici sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
1/4 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke pecilnega praška
Poleg omenjenih sestavin bomo potrebovali suho sadje: 50 g rozin, 100 g suhih marelic, 100 g suhih sliv, 100 g dateljnov in 100 g suhih brusnic.
Omenjeno suho sadje sem uporabila jaz, Olga. Vi kombinacijo sadja pa lahko seveda prilagodite svojemu okusu in željam.
1. V skuto dodamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor, sol, zdrob in pecilni prašek.Vse skupaj dobro premešamo.
2. Suho sadje narežemo na drobne kocke, ga dodamo v skuto in dobro premešamo.
3. Maso nato položimo v pekač, ki smo ga predhodno namazali s surovim maslom in ga posuli z malo zdroba.
4. Pecivo postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 180 stopinj in pečemo približno 50 minut oz. vse dokler pecivo ne dobi zlato rumene barve.
5. Ko se pecivo malenkost ohladi, ga previdno vzamemo iz pekača. Narežemo ga na zajetne koščke in skuhamo čaj! Sedaj se lahko razvajamo!
DOBER TEK vam želi Olga,
Rusinja doma v Sloveniji in organizatorka nepozabnih potovanj v Rusijo
P.S. Vsi, ki bi želeli prihodnje leto (da ne bo pomote, govorim o letu 2021, ker v letošnjih skupinah žal nimam prostih mest) potovati v mojo domovino na Ruske dogodivščine, vabim, da BUDNO spremljate novice na www.Rusija.si.
Veliko se že dogaja in še več se bo dogajalo v prihodnjih dneh in tednih. Dober tek in verjamem, da Rusija nam ne uide!
P.P.S.
Pohvalite me, napišite kak komentar, da bom prepričana, da so vam moje recepte, objave in razmišljanja všeč :)