Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja! Pripravite kovčke, gremo na prave dogodivščine!

Preberi več

 
 
 

fb

                

 
 
 
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
 
 
 
 
 
Uspešnica v času romantičnih belih noči!

Potovanje Rusija: dve carski prestolnici, Moskva in St. Peterburg v času belih noči, julij

Termin: 28.6.-6.7.2024
Potovanje Rusija: dve carski prestolnici, Moskva in St. Peterburg v času belih noči, julij

Že imate načrt za svoje nepozabne poletne počitnice? Vabimo vas, da se nam pridružite na potovanju v Rusijo, odkrivanju čarov dveh ruskih prestolnic: Moskve in Sankt Peterburga v času romantičnih belih noči ter izletu v »Ruski Vatikan« - zibelko ruskega pravoslavja, Sergijev Posad. Pot pod noge, gremo v Rusijo v času romantičnih belih noči! Pohitite! Prosta mesta hitro kopnijo!

Termin: 28.6.-6.7.2024

Cena: 2099 €

Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

 
 
 

Potovanje v Rusijo: dve carski prestolnici, Moskva in St. Peterburg v času belih noči

Datum potovanja v Rusijo: 28
.6. - 6.7.2024  / 9 dni
Vizum: ruski.
Prevoz: let iz domačega Brnika

Najmanjše število potnikov: 30 oseb
Čas za prijavo: 21. april 2024 oz. do zapolnitve prostih mest

Cena VSE VKLJUČENO - 2.099 EUR (brez doplačil in skritih stroškov) min 30 oseb. 
STATUS potovanja: ZBIRAMO PRIJAVE!

To je naš AVTORSKI program potovanja v Rusijo, v ceno katerega so vključeni vsi ogledi, vodene ekskurzije in muzejske vstopnice po programu, let iz Ljubljane (preko vmesnega letališča) v Moskvo, hoteli 4* na odlični lokaciji v Moskvi in v središču St. Peterburga, avtobusni prevozi, udobni hitri vlak, ki nas v 4-h urah pripelje iz Moskve v Peterburg, vrhunski vodniki na poti, pravo rusko kosilo v delujočem samostanu ter rusko obarvano večerjo.

Po uspešno izpeljanih potovanjih v Rusijo v prejšnjih sezonah, nadaljujemo z izvedbo naših avtorskih uspešnic tudi letos!

Že veste, kako boste preživeli svoj nepozabni poletni dopust? Mi vam predlagamo, da skupaj z Ruskim ekspresom odpotujete v Rusijo! Vabimo vas, da se nam na potovanju v carsko Rusijo: v veličastno Moskvo in kulturni dragulj Sankt Peterburg pridružite tudi vi! Lepota romantičnih belih noči pa bo prispevala k posebnemu vzdušju v času našega potovanja v St. Peterburg - metropolo ruske umetnosti in kulture, ko se bomo lahko tudi ob polnoči sprehajali med slikovitimi zgodovinskimi stavbami in ulicami tega edinstvenega ruskega mesta. Gremo v Rusijo v času romantičnih belih noči!

Odlična novica za vse ljubitelje ruske kulture in zgodovine! Naše klasično potovanje v Rusijo z obiskom dveh ruskih prestolnic smo obogatili z še enim dodatnim dnem in izletom v zibelko ruskega pravoslavja, Sergijev Posad. Stik z rusko zgodovino bo tako še bolj pristen, saj bomo poleg spoznavanja Moskve in Sankt Peterburga, občutili tudi zgodovinski duh starega ruskega mesta, ki mu pravijo kar "Ruski Vatikan". Priložnost, ki je enostavno ne smete zamuditi... Pot pod noge, gremo v Rusijo!


1. dan: Ljubljana- Moskva.
Obrok na letalu +večerja v hotelu 
V dopoldanskih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani, Sledi registracija in odhod letala proti enemu od vmesnih letališč, od koder nadaljujemo pot v glavno mesto Rusije, Moskvo. Obrok na letalu. Po popoldanskem pristanku v Moskvi nas čaka krajša pot skozi mesto in prevoz do našega udobnega hotela 4*. Namestitev v hotelu, večerja v restavraciji hotela in prenočevanje.

2. dan: Moskva, ruska prestolnica, pozdravljena! 
Moskovski Kremelj, Rdeči trg, ulica umetnikov Arbat. 
Zajtrk

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na panoramsko avtobusno ekskurzijo Moskva - glavno mesto Rusije z ogledom številnih moskovskih znamenitosti. Videli bomo Bolšoj teater, pravoslavno svetinjo- katedralo Kristusa Odrešenika, zgradbo zloveščega KGB-ja, komiteja državne varnosti nekdanje Sovjetske Zveze, največjo v Rusiji otroško trgovino, štadion Lužniki, univerzo MGU-Moskovska državna Univerza Lomonosov, Rdeči trg, mavzolej V. Lenina, občudovali katedralo Vasilija Blaženega ter druge številne znamenitosti in razgledne točke z najlepšim pogledom na Moskvo, kjer bodo nastale zavidanja vredne fotografije ruske prestolnice. Nič nam ne uide!  

Sledi vodena ekskurzija v Moskovski Kremelj. Ogledali bomo veličastne zgradbe, prestol carja Ivana Groznega, najstarejše ruske ikone. Se bomo sprehodili po prepoznavnem Aleksandrovskem parku, ogledali večni ogenj ob kremeljski steni, si ogledali znamenite katedrale, ki pričajo o burni zgodovini Rusije in ruskih carjih, občudovali največji na svetu car top in mogočni car zvon; ki je tudi največji na svetu. Izvedeli, kje se nahaja urad predsednika Rusije in občudovali druge znamenitosti Moskovskega kremlja.

Nato se bomo sprehodili po veličastnem Rdečem trgu in imeli nekaj prostega časa za lahko kosilo in nakupe tradicionalnih ruskih spominkov v sloviti moskovski veleblagovnici GUM. Morda najboljši sladoled v Moskvi si bomo privoščili prav v tem zgodovinskem nakupovalnem središču.

Za lep zaključek tega dne si bomo privoščili sprehod po sloviti ulici umetnikov Arbat, videli spomenik velikega ruskega pesnika Aleksandra Puškina in slišali zgodbo o njegovem življenju in veliki ljubezni. Vrnitev v hotel in prenočevanje. 

3. dan: Moskva. Celodnevni izlet v SERGIJEV POSAD. Zajtrk + rusko kosilo v samostanu
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v 73 km oddaljeno mesto Sergijev Posad. Mesto, ki svoje ime dobilo po enem od najbolj spoštovanih ruskih samostanov, Svetotrojiškem Sergijevskem. Mesto, ki so zgradili davnega l. 1337, je povezano z vsemi najpomembnejšimi zgodovinskimi obdobji ruske države. Kompleks Svetotrojiškega samostana je uvrščen na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine.

Potovanje v Rusijo z Ruskim ekspresom. Sergijev Posad v okolici MoskveSkozi stoletja je to rusko mesto veljalo za enega najpomembnejših duhovnih centrov Rusije. Samostan je močno povezan z pomembnimi dogodki v ruski zgodovini: tu so krstili ruskega carja Ivana Groznega, v njem je v času vojaškega upora skrival bodoči ruski car Peter Veliki (ki je osnoval mesto Sankt Peterburg), njegova hči carica Elizabeta pa je nato samostanu podelila laskavi naziv »Lavra« in s tem tudi status glavnega carskega samostana, ki še danes velja za biser ruskih pravoslavnih svetinj in enega najlepših samostanov pravoslavnega sveta. Tu sе nahajajo čudodelne svetniške relikvije sv. Sergija Rodoneškega, ki veljajo za glavno svetinjo samostana. Tu je ustvarjal ikonopisec Andrej Rubljov in prav tu je nastala njegova ikona »Sveta trojica«, svetovno priznana mojstrovina staroruskega ikonopisja. 

Po ogledu Svetotroiške Lavre se bomo okrepčali s pravim ruskim kosilom.
Sl
edi vrnitev v Moskvo, prevoz v hotel in prenočevanje.

4. dan: Moskva -Sankt Peterburg / hitri vlak
PANORAMSKA ekskurzija in Petropavlovska trdnjava- kraj nastanka St. Peterburga. Zajtrk+ večerja.


V zgodnjih jutranjih urah zbor potnikov v avli hotela, sledi transfer na žel. postajo in vožnja s hitrim vlakom iz Moskve proti Severnim Benetkam – prelepemu Sankt Peterburgu. St. Peterburg je najbolj evropsko med vsemi ruskimi mesti in najbolj rusko mesto med vsemi evropskimi. To je veličastno velemesto in metropola ruske umetnosti in kulture.

"Rusko okno v Evropo" - tako ga je poimenoval največji ruski pesnik Aleksander Puškin. Slavni Sankt Peterburg, mesto muzej, nekdaj Petrograd in Leningrad, ki ga domačini ljubkovalno imenujejo Piter, je z več kot 4.500.000 prebivalci drugo največje mesto v Rusiji. To rusko mesto ustanovil leta 1703 ruski cer Peter I Veliki, ki je mestu s pomočjo tujih in ruskih arhitektov dal evropsko in svetovljansko noto. Edinstven Sankt Peterburg je danes uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Po prihodu v severno prestolnico Rusije si bomo privoščilo avtobusno panoramsko ekskurzijo po Sankt Peterburgu, med katero si bomo ogledali najbolj prepoznavne znamenitosti tega prelepega ruskega mesta. Ustavimo se na najboljših razglednih točkah z najlepšim pogledom na znamenitosti St. Petersburga, kjer bodo nastale edinstvene fotografije čudovitega ruskega mesta. 

Na svoji poti bomo videli zgradbo, v kateri se je tragično ustavilo srce velikega ruskega pesnika Sergeja Jesenina, smrt katerega še danes ovita v tančico skrivnosti. Ustavimo se tudi pri znameniti križarki Aurora, strel katere je naznanil začetek Oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917 in za vedno spremenil tok ruske zgodovine, ter druge znamenitosti Sankt Peterburga.

Avtobusni krožni ekskurziji sledi vodena ekskurzija v Petropavlovsko trdnjavo, kraj nastanka mesta Sankt Peterburg, ter notranji ogled cerkve Sv. Petra in Pavla z grobnicami carja Petra I, carice Katarine Velike in člani zadnje carske dinastije Romanovih - carja Nikolaja II. in njegove družine.

Za lep zaključek našega prvega dne v prelepem Peterburgu se bomo okrepčali na ruski večerji v peterburški restavraciji.
Sledi prevoz in namestitev v udobnem hotelu 4* v središču Sankt Peterburga v neposredni bližini postaje metro. Prenočevanje.

5. dan: Carski Sankt Peterburg. Obisk muzeja ERMITAŽ. Zajtrk
Zajtrk v hotelu. Nato se odpravimo na panoramsko ekskurzijo Ruski dragulj -Sankt Peterburg. V središču Sankt Peterburga si bomo od blizu ogledali (zunanji ogled) cerkev Kristusovega vstajenja, ki ji domačini pravijo Spas na krvi in ki so jo gradili kar 24 let v spomin na ruskega carja Aleksandra II. Lepi živopisani cerkvi v ruskem stilu pravijo tudi Muzej mozaikov. Na prvi pogled ta ruska cerkev celo spominja na katedralo Vasilija Blaženega na Rdečem trgu v Moskvi, ki brez dvoma spada med edinstvene dosežke ruske arhitekture.

Videli bomo tudi Mihajlovski grad in poslušali srhljivo zdgodbo o Pavlu I, sinu ruske carice Katarine Velike, ter pisatelju Fjodoru Dostojevskem, življenje katerega vse od leta 1837 neločljivo povezano s Sankt Peterburgom: tukaj je živel in ustvarjal kar 28 let. Tukaj so nastajala njegova svetovno znana dela: Bele noči, Idiot, Bratje Karamazovi in Zločin in kazen.

Občudovali bomo živahno ulico Nevski prospekt in mogočno Kazansko katedralo, na drugi strani katere se je razbohotila najbolje založena knjigarna v mestu z bogato ponudbo knjig, slikanic, turističnih vodnikov, koledarjev in razglednic, takšnih in drugačnih čokoladic, čajev in sladkih suvenirjev -zagotovo se v njej najde nekaj zanimivega tudi za vas. Nato se bo naša pot nadaljevala mimo veličastnega spomenika ruskemu carju Petru Velikemu -Bakreni jezdec, mimo slovite zgradbe Mariinskega gledališča.
Občudovali bomo Poletni vrt in njegovo čudovito čipkasto ograjo, nato še mogočno Izakovo katedralo, ki nas osupne s svojo velikostjo, njena kupola pa je prekrita s kar 490 kilogrami zlata. Ogledali bomo tudi veličastni Dvorni trg- zgodovinsko središče Sankt Peterburga, na njem je znameniti Zimski dvorec, ki je bil vse do oktobrske revolucije v Rusiji l.1917 rezidenca ruskih carjev, na njem pa segajoči v nebo Aleksandrijski steber, ki slavi zmago Rusije nad Napoleonom.

Sledi obisk veličastnega ruskega muzeja ERMITAŽ– palače vseh palač, nekdanje zimske carske rezidence družine Romanovih in slavne ruske carice Katarine Velike, enega najlepših in največjih muzejev sveta. V Ermitažu lahko občudujemo nepozabne umetnine, med katerimi so tudi slike Leonarda da Vincija, Raffaella, Rembrandta in drugih velikanov svetovnega formata. 

Prosto za samostojne oglede, nakupe spominkov, kosilo. Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje.

6. dan: Sankt Peterburg. Dan za samostojno raziskovanje ruske metropole umetnosti in kulture. Zajtrk
Današnji dan bo naravnost odličen! To je dan, ki bo namenjen samostojnemu raziskovanju edinstvenega Sankt Peterburga v lastni režiji. Današnji dan boste kreirali sami in bo odvisen le od vaše domišljije in želja!

Po zajtrku v hotelu bo dovolj prostega časa za samostojne oglede drugega največjega ruskega mesta: obisk slovitih muzejev, umetniških galerij in razkošnih zgodovinskih vrtov in parkov ter seveda za nakup ruskih spominkov in prisrčnih darilc zase in vaše prijatelje.  

Morda si boste zaželeli ogledati razkošno zbirko Muzeja draguljarja Petra Faberge. Zlatarska hiša Fabergé je bila pred revolucijo leta 1917 visoko cenjena tako v Evropi kot v Rusiji, kjer je bila kronana s cesarskim blagoslovom. Faberge pa je v svetu najbolj poznan kot oče carskih velikonočnih jajc, ki jih je po naročilu izdeloval za ruski dvor od leta 1885 do revolucije in umora zadnjega ruskega imperatorja Nikolaja II.

Prepričani smo, da bo ta dan kot nalašč za vse ljubitelje kulture in umetnosti, za sproščene trenutke ob skodelici omamno dišečega ruskega čaja v številnih sanktpeterburških kavarnah ter kosilo, ki je sestavljeno iz najbolj prepoznavnih jedi ruske kuhinje, v družbi žlahtne kapljice ali okusnega piva domačih pivovarjev.

Lahko si boste privoščili ogled muzeja, kjer je živel in ustvarjal veliki ruski pesnik Aleksander Puškin, ki danes velja za eno najpomembnejših oseb v razvoju ruske in svetovne književnosti. Postal je oče ruske literature v 19. stoletju in predstavil rusko književnost svetu. Sprehodili se boste po Puškinovih poteh in si ogledali spomenik ruskemu pesniškemu geniju, ki se nahaja v središču Peterburga na Trgu umetnosti. Tik za spomenikom Puškina pa boste našli še en priznani muzej Sankt Peterburga - Ruski muzej, ki slovi po svojih obsežnih umetniških zbirkah. 

Morda se boste odločili za plovbo z ladjico po rekah in kanalih Sankt Peterburga. Za lep zaključek tega dne si lahko privoščite ogled slikovite folklorne predstave v enem od znamenitih sanktpeterburških dvorcih, kjer vas že na vhodu pričakajo razkošno in po carsko oblečene dame in vam ponudijo kaj drugega kot ohlajeni šampanjec, v odmoru večera pa na spored pride simbolična zakuska in znameniti ruski kaviar. Uživajte v krasni folklorni predstavi in naj vam tekne! Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje. 

7. dan: Sankt Peterburg. Izlet v Petergof -ruski Versailles, carstvo parkov in fontan. Zajtrk
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili v okolico Sankt Peterburga, kjer bomo obiskali najrazkošnejšo rezidenco ruskih carjev – Petergof. Upravičeno ga imenujejo "ruski Versailles" in Carstvo parkov in fontan. To je kraj, kjer je rad "dopustoval" ruski car Peter Veliki, osnovatelj Sankt Peterburga.

Osrednjo točko Petergofa predstavlja Veliki dvorec (zunanji ogled), a eno najveličastnejših točk bomo našli že pred vhodom vanj, kjer se nahaja veličasten vodnjak, ki spada med največje na svetu, saj ga sestavlja 64 posameznih vodnjakov ter 200 zlatih kipov. Posebno mesto v njem zaseda veličastni vodnjak Samsona, ki kroti leva, iz ust katerega se curek vode dviga 20 metrov visoko. A to ni edini vodnjak v Petergofu, še zdaleč ne...Unikatne fontane so simbol Petergofa, saj boste tu našli kar 176 vodnjakov, ki v zrak vsakodnevno bruhajo na tone vode.

Razkošni kompleks, ki se razteza na več kot 600 hektarih, danes velja za "ruski Versailles" in je uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine. Petergof je osvojil tudi nagrado Wold Travel Awards in naziv »najboljši zgodovinski park v Evropi«. V Petergofu se nam bo ponudila odlična priložnost za nakup ruskih spominkov, ki se prodajajo na stojnicah. Ruske kučme in volnene rute, babuške-matrjoške... za vsakega se nekaj najde! 

8. dan: Bleščeči Sankt Peterburg razkriva svoje lepote -izlet v Carsko celo! Zajtrk / 
Po zajtrku v hotelu se bomo odpeljali v okolico Sankt Peterburga na celodnevni izlet in ekskurzijo v razkošno Carsko selo (danes mesto Puškin), bleščeče mesto ruskih carjev in caric in kjer je živel in ustvarjal veliki ruski pesnik Aleksander Puškin. 

Aleksander Sergejevič Puškinvelja za eno najpomembnejših oseb v razvoju ruske in svetovne književnosti. Postal je oče ruske literature v 19. stoletju in predstavil rusko literaturo svetu. Mi pa se bomo sprehodili po Puškinovih poteh v prelepem Katarininskem parku, in ob občudovanju edinstvenega kulturnega spomenika slišali veliko zanimivih zgodb, ki so se tu odvijale v starih časih.

Na vrsti je vodena ekskurzija in obisk veličastne palače ruske carice Katarine Velike iz 18. stoletja, ki hrani dragocene predmete in zbirke, v kateri se nam predstavi svetovni zaklad - Jantarna soba, katero zaznamovala skrivnostna zgodovina, saj je bila izgubljena v času druge svetovne vojne, in o njenem ponovnem rojstvu v zmagoslavnem slogu. Prosti čas, ta dan ni nočitve.

9. dan: Sankt Peterburg - Ljubljana. Obrok na letalu 
Čas je, da se poslovimo od edinstvenega St. Peterburga in se vrnemo domov, navdušeni nad Rusijo in polni prelepih spominov na bogato rusko kulturo in zgodovino. Pozno zvečer se odpeljemo na letališče, sledi zgodnji jutranji let iz Sankt Peterburga preko vmesnega letališča na eno od bližnjih evropskih letališč (planirano je letališče Zagreb). Po jutranjem pristanku sledi transfer v Slovenijo. Prihod v Ljubljano (postajališče Dolgi most) v opoldanskih urah.

✅ Odlično potovanje v Rusijo nas že čaka!

Preberite še več: vtisi zadovoljnih potnikov, ki so potovali skupaj s potovalno agencija Ruski ekspres

Rezervacija potovanj 2022

Rezerviraj si svoje edinstveno potovanje z Ruskim ekspresom!

Spoštovani sopotniki! Če želite potovati z nami, izpolnite prijavo in si tako pravočasno zagotovite mesto v skupini. 
DA, si želim zagotoviti mesto na potovanju po razgibanem in vsebinsko bogatem programu! Se že veselim srečanja s kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. Zato se prijavljam na potovanje, ki ga organizira potovalna agencija Ruski ekspres!

Potrjujem, da sem seznanjen in se strinjam z vsebino in vsemi navedbami programa potovanja in Splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavni del pogodbe o potovanju ter so objavljeni na spletni strani organizatorja, podjetja Ruski ekspres d.o.o. Glavni pogoj za veljavnost prijave je plačilo akontacije (ali celotne storitve) v roku, ki je naveden na računu. V primeru, da v navedenem roku storitev ni plačana, se šteje, da pogodba ni bila nikoli sklenjena, storitev pa nikoli naročena. 

Polja označena z * so obvezna!

    1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.