Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja! Pripravite kovčke, gremo na prave dogodivščine!

Preberi več

 
 
 

fb

                

 
 
 

Hvala za Rusijo, ki ste nam jo razkazali v pomladnih dneh

Hvala za Rusijo, ki ste nam jo razkazali v pomladnih dneh

08.02.2019

"Spoštovana gospa Olga!

Že pred leti, ko ste našim članom Univerze za tretje življenjsko obdobje prvič predstavili potovanje v Rusijo, sem si želela, da bi se vam enkrat lahko pridružila. Precej potnikov iz naše Univerze, ki so v teh letih potovali z vami in Ruskim ekspresom poznam, in vsi so program in odlično organizacijo vašega potovanja zelo pohvalili. Tako zame ni bilo druge opcije za potovanje v Rusijo, kot z vami in vašo agnencijo Ruski ekspres.

Poleg vašega poznavanja Rusije so me zelo navdušile tudi lokalne vodnike, saj smo tako zvedeli tudi zanimivosti iz realnega življenja, ki jih ni najti v nobenem turističnem priročniku. Vsekakor je prvi vtis o obeh ruskih mestih navdušujoč.

Ogled Tretjakovske galerije in Kremlja v Moskvi, muzeja Dostojevskega, Ermitaža, križarke Avrore in Petropavlovske trdnjave v Sankt Peterburgu, Carskega sela, Lavre Nevskega in pokopališča 'slavnih' ... Priprave na prvomajsko praznovanje in bližajoče se svetovno nogometno prvenstvo so dale obema mestoma še poseben pečat.

Osebno me je izredno fascinirala avenija Nevski prospekt v Sankt Peterburgu: prvi dan smo se po njej peljali z našim avtobusom (najmanj 4 vozni pasovi v eno smer), drugi dan so jo zasedli delavci in stroji za asfaltiranje, a tretji dan – neponovljivo: to glavno ulico so zasedle množice sprehajajočih Rusov in turistov, glasbene skupine, stotine pisanih balonov. In sredi mesta smo na Nevskem prospektu doživele vso to rusko množičnost in prostranost.

Gospa Olga, hvala za Rusijo, ki ste nam jo dali v teh pomladnih dneh. Še peterburški dež nas je 'blagoslovil' le zadnjo uro pred odhodom – za morebitni povratek?"

Slavica Hrastnik
potovanje Rusija: Moskva in Sankt Peterburg, maj 2018

< Vsa mnenja potnikov o Ruskem ekspresu

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.