Kuhana velikonočna jajca lahko uporabimo za pripravo raznih namazov in kot dodatek juham ( s temi recepti najokusnejših ruskih juh se oglasimo enkrat kasneje) in solatkam.
Jaz vam predlagam, da na zelo enostaven način naredite zelo okusno in večkrat preverjeno dobro jed, ki jo Rusi prakticiramo ob skoraj vseh pomembnih praznikih... in kar tako :)
Kot idejo vam ponujam slasten recept za močno začinjeno zakusko »JAJCA PO RUSKO« ali bolj strokovno povedano, nadevana oz. polnjena jajčka. Brez teh jajc pri meni doma ni pravega praznovanja!
Postopek priprave polnjenih jajčk je sila enostaven:
Jajčka olupimo, prerežimo po dolgem na pol.
Rumenjake ločimo od beljakov, jih damo v manjšo posodico.
Nato pretlačimo z vilicami, jim dodamo majonezo, strti česen, lahko eno žličko gorčice za boljši okus, solimo, popramo, dodamo nasekljan peteršilj in (ali) koperc, ki ga Rusi naravnost obožujemo.
S pripravljeno mešanico napolnimo polovičke jajc (kaz z žličko) in jih okrasimo z listki peteršilja.
Evo, pikantna zakuska je nared. Paše k vsem jedem in bo všeč še tako izbirčnim jedcem.
A se strinjate, da ta na 1,2,3 hitro pripravljena jajčka bodo popestrila vaš jedilnik?
Za več preverjenih ruskih receptov pokukajte na povezavo: Rusija od A do Ž.
Pa dober tek vam želim!
Olga, ki poleg organizacije potovanj v Rusijo rada čara tudi v kuhinji