20.04.2019
Tudi Slovenci poznamo solato iz rdeče pese, vendar se kljub podobnemu imenu ta ne more primerjati z izredno okusno pripravljeno tradicionalno rusko hladno predjedjo. Vse sestavine zanjo lahko dobimo tudi v naših trgovinah, priprava pa je nadvse enostavna, zato naslednjič svoje goste presenetite in jim pripravite posebno razvajanje brbončic!
Solata iz rdeče pese po rusko
Potrebujemo:
- 1–2 rdeči pesi
- 1–2 stroka česna
- 1 žlica majoneze
- ščepec soli
- ščepec mletega popra
- orehova jedrca
Priprava rdeče pese po rusko je zelo preprosta:
1. V vodi skuhamo (lahko že dan prej) rdečo peso v olupkih. Kuhano, olupljeno in ohlajeno rdečo peso na drobno naribamo.
2. Dodamo sol, poper, zdrobljen česen in majonezo ter vse skupaj dobro premešamo.
3. Solato iz rdeče pese okrasimo z orehovimi jedrci.
Pred serviranjem solato iz rdeče pese po rusko postavimo v hladilnik, saj je tako ohlajena še okusnejša.
Ruski ekspres vam želi dober tek! Приятного аппетита!
P.S. Solato je pripravila in fotografirala naša direktorica Olga 
ŠE VEČ RUSKIH RECEPTOV:
Če bi radi razveselili svoje goste, jim pripravite Vinegret. Vinegret je klasična ruska jed: barvita, okusna in zdrava zelenjavna ruska solata in je odlična tudi za vegetarijance.
< Nazaj na najboljši ruski recepti