Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja! Pripravite kovčke, gremo na prave dogodivščine!

Preberi več

 
 
 

fb

                

 
 
 
Ruska kultura od A do Ž
Ruska kultura od A do Ž
 
 
 
 
 

Ruščina je zakon! Učenje ruskega jezika je naložba v vašo prihodnost!

Ruščina je zakon! Učenje ruskega jezika je naložba v vašo prihodnost!

20.01.2021

RUŠČINA JE ZAKON ! To so besede, ki sem jih na glas izgovorila pred dijaki in gosti GIMNAZIJE CELJE-CENTER!
Ta teden je bil kar pester na dogodke.

Življenje se v glavnem odvija na spletu. In tudi mene je doletela čast biti povabljena v vlogi posebne gostje ( poznavalka ruske kulture in organizatorka strokovnih ekskurzij v Rusijo za šole), na ruski spletni pogovorni večer za osnovnošolce.

Dogodek se je odvijal na Gimnazija Celje - Center in je bil v prvi vrsti namenjen promociji učenja ruščine v gimnazijah.

Za odlično organizacijo in izjemno navdušujočo izvedbo pa so poskrbeli ravnatelj gimnazije g. Gregor Deleja, dolgoletna profesorica ruščine ga. Darja Poglajen, energični dijaki in dijakinje, ki se ruščine učijo kot 2. in 3. tuji jezik.

Če bi vi jih le slišali, s kakšno toplino so pripovedovali zgodbe o pouku ruščine na Gimnaziji Celje-Center, pomenu znanja ruskega jezika in o vseh koristih, ki jih prinaša.... ter kako so veseli, da so se odločili za učenje jezika, ki je tudi moj materni jezik. Kar tako naprej! Na mladih svet stoji!

Sem zelo vesela tega povabila in sem ponosna, da sem lahko s svojo udeležbo na dogodku prispevala k še večji prepoznavnosti pomena učenja ruščine v Sloveniji.

Mislim, da mi je uspelo izpolniti mojo nalogo in povedati nekaj zanimivosti o tradicijah praznovanja novoletnih praznikov pri nas, Rusih.
Gimnazija Celje-Center je odlična izobraževalna ustanova, ki ima svojim dijakom mnogo za ponuditi, zato ji tudi v prihodnje želim veliko uspehov, novih znanj in projektov, kot je bil ta. Le da naj bodo čim prej v živo!

V povezovanju in sodelovanju je moč! Držim pesti, da se bomo kmalu spet videli in ponovno skupaj odpotovali v mojo Rusijo na literarno ekskurzijo, na kateri doživimo pristni stik z rusko kulturo, tradicijami in jezikom.

Hvala za povabilo ter srečno!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.