Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja! Pripravite kovčke, gremo na prave dogodivščine!

Preberi več

 
 
 

fb

                

 
 
 
Ruska kultura od A do Ž
Ruska kultura od A do Ž
 
 
 
 
 

Kje v Sloveniji kupiti ruske knjige | Vročinski udar | Žepna knjiga za branje v ruskem jeziku

Kje v Sloveniji kupiti ruske knjige | Vročinski udar | Žepna knjiga za branje v ruskem jeziku

22.10.2020

Pozor, pozor! Na police Ruskega ekspresa je prispela sveža knjižna pošiljka iz daljne Rusije!

Ponujamo vam bogato izbiro ruskih knjig in učbenikov za učenje ruskega jezika. Knjižno gradivo lahko prelistate in naročite v spletni knjigarni Ruskega ekspresa: Učbeniki za učenje ruščine, ruske kriminalke in klasiki ruske književnosti, knjige za branje v ruščini

Poznate ruskega nobelovca Ivana Aleksejeviča Bunina? Še ne? Potem je čas, da ga spoznate!

Ivan Aleksejevič Bunin se je rodil 22. oktobra 1870 v plemiški družini v ruskem mestu Voronež. Pri desetih letih se je vpisal na gimnazijo, kjer se je izobraževal 4 leta in pol, nato pa se je vrnil domov. Njegovo šolanje se ni zaključilo ravno najbolj običajno, saj je celoten gimnazijski učni načrt z njim predelal kar njegov starejši brat, ki je že končal univerzitetni študij.

Z njim se je učil jezike, bral osnove filozofije, psihologije, družboslovja in naravoslovja. Oba brata sta si delila veliko ljubezen do književnosti, kar pa niti ni čudno, saj so Bunina že od malih nog vzgajali ob branju Puškinove in Lermontove poezije.

Prve Buninove pesmi so bile objavljene leta 1888, njegova prva  knjiga, zbirka z naslovom "Pesmi ", pa je izšla leta 1891. Kmalu zatem je Bunin postal priznani ustvarjalec.

V zgodbah, ki jih ponuja knjiga, je ljubezen predstavljena kot najlepše obstoječe čustvo. Bunin je upodobil trenutke največjega zmagoslavja ljubezni in pokazal, da prava ljubezen ne mine, ampak v srcu ostaja vse naše življenje.

Pisatelj je dolga leta svojega življenja preživel v emigraciji, a vedno je sanjal o vrnitvi v domovino Rusijo. Na žalost se mu te sanje niso nikoli uresničile, a Rusija, ruski človek in ruska narava so ostajali nepogrešljivi del njegove literature, napisane v izseljenstvu. Pisal je spomine, urejal arhiv in ustvarjal vse do konca svojih dni. Umrl je leta 1953 v Parizu.

Bunin velja za prvega ruskega pisatelja, ki je prejel Nobelovo nagrado za književnost. Pisal je o večnih vrednotah v življenju posameznika, upodobil svoj čas, svojo epoho. Vse to je pomembno, če želimo spoznati Rusijo, zato so njegova dela po vsem svetu popularna še danes. Prevedena so v vse evropske in nekatere vzhodne jezika.

Zakaj se ne bi tudi sami prepričali o vrhunskosti knjižnih mojstrovin Ivana Aleksejeviča Bunina in obenem obogatili svoj slovar ruskega jezika, utrdili slovnično znanje in izboljšali svoje govorne sposobnosti? Pohitite v našo spletno knjigarno in si zagotovite svoj izvod, s katerim boste nabRUSili svoj jezik!

Knjigo lahko naročite v naši ruski spletni knjigarni: Učbeniki za učenje ruščine, rusko berilo, knjige za branje v ruščini 

 Želimo vam prijetno branje v ruščini! 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.