03.11.2019
Rusi smo nori na gobe in tu je dokaz – moja "potratna" gobova juha ;)
Evo, to je moja juha - rezultat nedeljskega izleta z veliko priklonov in telovadbe v naravi :). Gobovo juho imam rada, tudi moje domače rada malo "pocrkljam", zato nikoli ne skoparim s sestavinami pri kuhi.
In kakšna je moja idealna juha? Je vroča, bogatega okusa, dišeča in taka, da žlica skoraj stoji pokonci. Vedno dodam precej sveže zelenjave, ki jo imam pri roki, in dišavnic. Nobene moke za zabelo, le pest ješprena ter par velikih žlic kisle smetane in to je to.
Obvezna sestavina v mojih juhah je koper ( če je le na voljo) - fantastična dišavnica, ki smo jo, Rusi, vzeli za svojo.
To je moj preverjeni recept okusne domače gobove juhe.
Kakšna pa je vaša " ta prava" gobova juha?
Pa dober tek! Приятного аппетита!
Kuhala in fotografirala: Olga iz Ruskega ekspresa 
ŠE VEČ RUSKIH RECEPTOV:
Da juh ni nikoli preveč so vedeli že naši slovanski predniki! Zato smo za vas izbrali še tradicionalni recept ruska in ukrajinska juha boršč, kot ga poznajo Rusi iz svojega otroštva. Kako je barvit, pa kako je dober! Najejte se okusnega boršča in uživajte ob njegovem okusu!
Rusi praktično nobenega praznika ne praznujejo brez "Ruske solate", ki je zelo podobna "naši" francoski solati, ki je pogosta tudi na naših mizah. Le kako je možna takšna podobnost? Kako je pravilno: ruska ali francoska solata?