Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja v Rusijo! Pripravite kovčke, gremo v Rusijo!

Preberi več

 
 
 

 

 
 
 
Ruska kultura od A do Ž
Ruska kultura od A do Ž
 
 
 
 
 

Ruska sladica -piroške s slivami | Ruski preverjeni recepti | Kuhamo z Ruskim ekspresom!

Ruska sladica -piroške s slivami |  Ruski preverjeni recepti |  Kuhamo z Ruskim ekspresom!

18.07.2019

Piroški imajo med ruskimi jedci prav posebno mesto. Zato vam ponujamo preverjeni ruski recept čudovitih domačih piroškov s slivami, vonju in okusu katerih se nihče ne more upreti!

Kot sem vam obljubila, objavljam moj preverjeni recept ruskih piroškov s slivami Piroške lahko spečemo v pečici ali v ponvi na olju. Jaz sem se odločila za peko v ponvi.

Za nadev piroškov potrebujemo:
10-12 srednje velikih sliv
2 žlici sladkorja
cimet po okusu

Pripravite kvašeno testo po svojem najljubšem receptu. Med tem ko testo počiva, pripravite nadev za piroške. Slive narežite na drobne koščke, dodamo cimet ter pustite, da se malo prepojijo... Iz testa naredite kroglice, ki naj bodo velike kot žogice za namizni tenis. Izoblikujte piroške: sloj testa naj ne bo pretanek, a tudi ne predebel. Razvaljajte ali raztegnite testo z rokami v kroge s premerom okoli 12 centimetrov. Kroge posujte s sladkorjem (približno pol čajne žličke za en pirošek) in nanj položite eno žlico pripravljenega nadeva.

Zalepite vogale in položite piroške na segreto ponev z oljem. Na srednjem ognju jih popečemo z obeh strani, dokler ne postanejo zlato rumene barve.
Piroške iz ponve preložimo na krožnik ... in prava ruska poslastica je nared! Pa dober tek vam želim! Приятного аппетита!

Vaša Olga Kupljenik (fotografija je nastala v moji kuhinji Embarassed)


 K pečenim piroškam se prilega pravi ruski čaj. Posebej pa vam v času viroz in prehladov toplo priporočamo malinov čaj, kot ga pripravijo ruske babice. Ruski recept čaja iz malin, ki takoj odpravi tegobe prehlada! 

P.S.
Bi radi še več RUSKIH RECEPTOV?

Tukaj pa še ena različica ruske specialitete -slana. Piroški s slanim nadevom imajo med ruskimi jedci prav posebno mesto. Tukaj boste našli še preverjeni ruski recept - ruski piroški z nadevom iz krompirja, okusu katerih se ne boste mogli upreti!

TUKAJ pa je še preverjeni Olgin recept ruskih pirošk z jabolki, rozinami in cimetom, vonju in okusu katerih se nihče ne bo mogel upreti!

Spoštovani ljubitelji kulinaričnih dobrot! Povejte nam, ali vas je zamikalo, da bi pipravili ruske piroške?
Napišite nam o svojem kulinaričnem ustvarjanju. Zelo veseli bomo, če nam pošljete fotografije svojih "rusko obarvanih" umetnin  :)

< Nazaj na preverjeni Recepti ruske kuhinje 



Da ne boste zamudili zanimivih člankov iz sveta potovanj, se naročite na naše strani na družbenih omrežjih Facebook in Instagram


 

Bodite na tekočem, prijavite se na novice!

Pišemo le takrat, ko imamo kaj povedati!
Od prejemanja naših novic se lahko kadarkoli odjavite le z enim klikom!

    1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.