Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja v Rusijo! Pripravite kovčke, gremo v Rusijo!

Preberi več

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
Kulturno-kulinarična USPEŠNICA! Moskva + 10 mest Zlatega prstana!

RUSIJA NA KROŽNIKU, popotovanje po ruski provinci skozi okuse, zgodovino in čas

Termin: 22.-29.8.2020
Status: POLNI penzion! VSE vključeno!
Ne spreglejte: Moskva in 10 mest Zlatega prstana
RUSIJA NA KROŽNIKU, popotovanje po ruski provinci skozi okuse, zgodovino in čas

Naša NOVA potovalna USPEŠNICA, potovanje RUSIJA NA KROŽNIKU, popotovanje po ruski provinci skozi okuse, zgodovino in čas. Spoznali bomo Moskvo in 10 mest Zlatega prstana Rusije, popeljali se bomo v najstarejša ruska mesta, v katerih se bomo potopili v zgodovinski duh preteklih stoletij in pristno rusko kulturo! Vabimo vas, da se nam na potovanju po očarljivih ruski provinci pridružite tudi vi! Pot pod noge, gremo na rusko podeželje! 

Termin: 22.-29.8.2020
Status: POLNI penzion! VSE vključeno!
Ne spreglejte: Moskva in 10 mest Zlatega prstana

Cena: 1.549,00 €

Status: ZBIRAMO PRIJAVE, pohitite!

 
 
 

Potovanje RUSIJA NA KROŽNIKU. Veliko popotovanje po ruski provinci skozi okuse, zgodovino in čas: 22.-29.8.2020 / 8 dni
Vizum: ruski. Prevoz: letalo / vlak
Najmanjše število potnikov: 40
Posebna cena za POLNI PENZION /vse vključeno 1.549 € (brez doplačil in skritih stroškov) 
Status potovanja: Zbiramo prijave!


RUSIJA NA KROŽNIKU je naš ekskluzivni AVTORSKI program potovanja v starodavno Rusijo, v ceno katerega so vključene vse ekskurzije, izleti in muzejske vstopnice po programu, direktni let v Moskvo iz Brnika, 6 nočitev v hotelih 3-4* v mestih Zlatega prstana na bazi polnega penziona (zajtrk+kosilo+večerja /Z+K+V); hotel 4* v Moskvi, avtobusni prevozi, vrhunski ruski vodniki na poti, avtentična ruska kulinarika z gastronomskimi užitki in degustacijami, spremljevalec Ruskega ekspresa in še veliko več... brez doplačil in skritih stroškov.

Vsi zakladi stare Rusije na enem potovanju! Kar 11 starih ruskih mest - dragocenih biserov bomo nanizali na ogrlico Zlatega prstana in naše uspešnice RUSIJA NA KROŽNIKU!

Zlati prstan Rusije je najbolj znana turistična pot v Rusiji s številnimi zgodovinskimi in kulturnimi spomeniki, avtentičnimi jedmi ruske kuhinje ter ljudskimi obrtmi. Biseri pravoslavja in ruske kulture so Trojiški samostan v Sergijevem Posadu, starodaven Rostov Veliki, pravljično pisan Pereslavel, lepotica ob reki Volgi Kostroma, veličasten Jaroslavelj, slikovita prestolnica ruskih umetnikov Pljos, neverjetni Suzdal in prekrasni Vladimir, sijoče mesto Ivanovo in prestolnica Rusije Moskva. Vsa našteta ruska mesta bomo videli tudi mi na naši poti po programu Rusija na krožniku! 

Vabimo vas, da se nam na potovanju po očarljivih provincialnih ruskih mestih pridružite tudi vi! Priložnost, ki je enostavno ne smete zamuditi! Pripravite kovčke, gremo v staro Rusijo!

1. dan: LJUBLJANA- MOSKVA. Obrok na letalu + večerja v hotelu. Z+V

V opoldanskih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani, sledi registracija in odhod letala z direktnim letom proti Moskvi. Topel obrok na letalu. Ne bomo zapravljali časa! Po pristanku na letališču v Moskvi in opravljenih carinskih formalnostih se takoj odpravimo na raziskovanje čarobnih starih ruskih mest. Pot nas bo najprej popeljala v Sergijev Posad. Nastanitev v hotelu, večerja v restavraciji hotela in prenočevanje.

2  dan: Zibelka pravoslavne kulture SERGIJEV POSAD in izjemni spomeniki mesta VLADIMIR. Z+K+V

Po zajtrku v hotelu se odpravimo na ekskurzijo v duhovno prestolnico Rusije, Sergijev Posad. 
SERGIJEV POSAD (zgrajen l. 1337), mesto, ki ga imenujejo "ruski Vatikan", je povezano z vsemi pomembnimi obdobji ruske države: tu so krstili ruskega carja Ivana Groznega, v njem se je v času upora skrival bodoči car Peter Veliki.

Skozi stoletja je to rusko mesto veljalo za enega najpomembnejših duhovnih centrov Rusije in še danes se tukaj nahaja eden izmed najlepših samostanov pravoslavnega sveta, kompleks Svetotrojiškega samostana, ki je uvrščen na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine, ki ga bomo tudi mi temeljito ogledali.Tukaj se nahajajo čudodelne svetniške relikvije sv. Sergija Radoneškega, ki veljajo za glavno svetinjo samostana. Tu je ustvarjal svetovno priznani ikonopisec Andrej Rubljov in prav tu je nastala njegova ikona »Sveta trojica«, edinstvena mojstrovina staroruskega ikonopisja. Po želji nekaj prostega časa za malico s čajem ter dišečimi piroški, ki jih pečejo v tukajšnjem samostanu. 
Po ogledu prekrasne Lavre se bomo odpravili v 190 km oddaljen Vladimir, še eno starodavno rusko mesto.

VLADIMIR spada med najstarejša mesta v Rusiji in je nastal še pred Moskvo; prav to ozemlje je predstavljalo začetke nastajanja sodobne države Rusije. Po prihodu v mesto si bomo privoščili pravo rusko kosilo, kjer bomo poleg okušanja ruske juhe šči, izvedeli vse skrivnosti priprave tej več kot 1000 let (!!!) stare ruske zeljnate juhe.

Nato se odpravimo na ekskurzijo z ogledom svetovno priznanih mojstrovinin staroruskega stavbarstva. Najprej si bomo ogledali znamenita Zlata vrata. Kljub temu, da so se do danes le delno ohranila, so še vedno osupljiva v svoji moči in sijaju. Občudovali bomo tudi lepote katedrale Marijinega vnebovzetja. Zgrajena l.1160 je veljala za osrednjo cerkev Severnovzhodne Rusije in služila kot rezidenca ruskega metropolita. Krhka, kot s čipko okrašena Dmitrijevska katedrala, kamor se bomo nato odpravili, je še ena od mojstrovin iz belega kamna, zgrajena na začetku 12. stoletja. Znana je po tem, da so njene zidove krasijo snežno beli kamniti vzorci -več kot 600 reliefnih podob svetnikov in živali. Neverjetno lep primerek staroruske arhitekture bomo videli!

Poslovimo se od edinstvenega Vladimirja in našo pot nadaljujemo v Suzdal (37 km). Prihod in namestitev v hotelu. Večerja v hotelski restavraciji z degustacijo prave poslastice, ruskih slastnih pirošk… z bučo. Nočitev.

3. dan: GAVRILOVSKA VAS, moč ruskega duha in SUZDAL, ljubezen na prvi pogled. Z+K+V

Zajtrk v hotelu. Se odpeljemo v majhno zgodovinsko mestece GAVRILOVSKA VAS, ki slovi med drugim kot rojstni kraj konj, vzrejenih za dvor carja Ivana Groznega in ruske carice Katarine Velike. Naše raziskovanje mesteca pričnemo z ekskurzije v Muzej tradicionalnih ruskih pijač, zbirka katerega na današnji dan spada med edinstvene v Rusiji. Vrata muzeja se odprejo in občutili bomo vonj po jabolkih. Nato po cimetu, sladkem medu, šipku. mešanici rdečega ribeza in borovnic, gozdnih bilk in limone. Kaj še čakamo? Vstopimo naprej, kajti prišli smo na.. degustacijo ruskih pijač!

Sledi ogled razstave Gusarji na podeželju, posvečeno polku junaških gusarjev -konjenikov, ki so se tu utaborili v začetku 19. stoletja ter njihovem prispevku k vojaški zgodovini in slavi Rusije

Ste že lačni? Kako da ne bi po vseh slišanih junaških zgodbah! Zato vas vabimo na prav posebno kosilo GUSARSKA POJEDINA - še en izlet v rusko preteklost, tokrat pa bo to gastronomski izlet. Za okusno razvajanje bo poskrbela račja Kalia.To je tradicionalna jed ruske kuhinje, juha, kuhana s sokom kislih kumaric (recept iz 16. stoletja !). Poleg okusne juhe nas bodo razveselili še domača gosja pašteta, mehki sir, domači kruh s skorjico, pečen po posebnem postopku v krušni peči, aromatični zeliščni čaji in sloviti suzdalski medenjaki.
S težkim srcem se bomo poslovili od gostoljubnega kraja, ampak prišel je čas, da spoznamo neverjetno mesto, ki mu pravijo kar muzej na prostem, Suzdal.

SUZDAL! Staro rusko mesto in dragulj Zlatega prstana se ponaša s kar 200 zgodovinskimi spomeniki, številni med katerimi so uvrščeni na Unescov seznam kulturne dediščine, saj se po številu ohranjenih spomenikov z njim ne more kosati nobeno drugo rusko mesto!  Kamor koli pogledamo vidimo pozlačene kupole, bele zvonike, mogočne zidove starih samostanov, lesene hišice, ozke uličice…In gostilne, iz katerih se širi vabljiv vonj po zelju in kislih kumarah, sveže skuhani juhi in sloviti suzdalski medici, ki je gastronomski zaščitni znak mesta Suzdal! 

Najprej se bomo odpravili v Suzdalski kremelj, ki je vreden ogleda že zaradi starosti – njegova gradnja se je začela že v 10. stoletju! Nato še v najstarejšo Katedralo Kristusovega rojstva (13. st.), ki hrani biser ruske umetnosti - Zlata vrata, izdelana v redki tehniki »ognjene pozlate«. 

Si bomo šli pobliže ogledati najspektaktularnejši samostan Suzdala Spaso-Evtimiev, ki je bil ustanovljen (samo pomislite!) že leta 1350! V njem so pokopani ruski knezi in narodni heroji. Za časa vladanja ruske carice Katarine Velike je samostan služil kot ječa za politične prestopnike, v času druge svetovne vojne pa kot taborišče za vojne ujetnike, med katerimi je bil tudi feldmaršal Paulus, ki je vodil nemško armado v bitki za Stalingrad
Pripravite se! Videli in slišali bomo zvonik Sapso-Evtimievega samostana, ki je izredno redek tip zvonika, njegovi zvonovi pa so znani po posebni mehki barvi zvoka, ki mu poznavalci pravijo »malinov« zvon.

Nato se bomo odpeljali na rusko večerjo v restavracijo, kjer poleg razvajanja brbončic ob okušanju pristne ruske hrane, si bomo po navodilih izkušenega kuharja pripravili še pijačo po svojem lastnem (!) receptu. In jo bomo za spomin odnesli kar s seboj! 
Vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan: IVANOVO, tekstilna prestolnica Rusije in očarljivi PLJOS, plovba z ladjico po reki Volgi. Z+K+V

Po zajtrku se bomo odpeljali v edinstveni Pljos (165 km), ki leži na bregu reke Volge. Naša pot nas bo vodila skozi mesto IVANOVO, ki je znano kot »mesto nevest« in tekstilna prestolnica Rusije. Govori se, da je vsak četrti meter tkanine, ki jih naredijo v Rusiji, stkan prav tukaj. Zgovorne številke, a ne?

PLJOS eno najmanjših ruskih mest s približno 2500 prebivalci, je bil prvič omenjen v 12. stoletju. Njegovi pejsaži s pogledom na Volgo, pisane lesene hiške in barvito pokrajino so tako čudoviti, da so vedno znova navdihovali mojstre, kot je bil Izak Levitan. Sloviti ruski slikar je tu ustvaril 200 slik, ki sedaj krasijo muzejske zbirke po vsej Rusiji, med drugim Tretjakovsko galerijo v Moskvi in Ruski muzej v Sankt Peterburgu. 
Raziskovanje mesta bomo pričeli z Muzeja slikarja Levitana in hiše, v kateri je sloviti umetnik živel, ter si ogledali originale umetnikovih slik in njegovih sodobnikov. Se bomo povzpeli na Stolno goro-čarobni kraj z edinstvenim pogledom na Volgo ter kulturno in duhovno središče Pljosa. Tu se je v starih časih nahajalo svetišče bogu naših prednikov, Velesu. Tudi danes ta kraj sprehajalce napaja s nepojasnjeno čudežno energijo.

Tako kot vsi znani prebivalci iz preteklosti se bomo tudi mi sprehodili po glavni promenadi Pljosa, kjer bomo občudovali bele hiške, kavarne in majhne trgovinice z znano ribo iz reke Volge.

Nato pa si privoščimo še plovbo z ladjico po reki Volgi, da si ogledamo to slikovito mesto še z vodne perspektive. 
Volžski zrak dokazano vzbuja apetit! Zato je čas, da si potešimo brbončice na kosilu v eni od najboljših restavracij Pljosa, ki slovi po tradicionalnih ruskih juhah in piroškah daleč naokoli ter nudi neverjeten vpogled v življenje stare Rusije, krasen razgled na okolico in Volgo.

Se poslovimo od prelepega Pljosa in se odpeljemo v mesto Kostroma, rusko prestolnico lanu in zibelko ruske dinastije Romanovih. Nastanitev v hotelu, večerja v hotelski restavraciji in nočitev. 

5. dan: KOSTROMA, ruska bojarinja*, lanena prestolnica Rusije in zibelka dinastije Romanovih. Z+K+V

*bojarinja – v carski Rusiji visoka plemkinja, plemiška veleposestnica: ruska bojarinja. 
Po zajtrku se odpravimo na ekskurzijo po starodavni Kostromi, gostoljubnega trgovskega mesta, kjer so Rusi kupovali in prodajali nakit, sir in lan. Sprehodili se bomo po tlakovani Ponvi, ki si jo je zamislila carica Katarina Velika, občudovali najlepši v Rusiji Gasilski stolp in se potopili v vzdušje mesta, imenovanega "Ruski Hollywood", v katerem je bilo posnetih več kot 100 filmov.

KOSTROMA velja za zibelko dinastije Romanovih. Naša pot leži v Ipatijevski samostan, zgrajeni v 14. st., ki danes velja za enega najstarejših v Rusiji. Prav tu, skupaj z mamo pred nemilostjo Godunovih skrival Mihail Romanov-bodoči ustanovitelj velike ruske dinastije, ki je Rusiji vladala kar tristo let. In le tri stoletja kasneje je ravno tukaj zadnji ruski car Nikolaj II. praznoval okroglo obletnico dinastije.

Kostroma je tudi ruska prestolnica lana. V njej še vedno deluje tovarna bratov Tretjakovih, eden od njih je bil ustanovitelj Tretjakovske galerije v Moskvi! Pot nas bo vodila v Muzej lana in lubja, kjer bomo spoznali zgodovino slovite tovarne in lahko kupili lepe izdelke iz naravnega lana.

Nato pa se odpravimo v še en, zelo poseben Muzej lesene arhitekture na prostem. Videli bomo pravo pravcato rusko vas z brezami in zelenimi travniki ter redko etnografsko zbirko starih lesenih izb iz 16.-18. stoletja. To je zgodovina in ruska pravljica v lesu, ki se je bomo lahko dobesedno dotaknili.

Sledi kosilo v gostilni s tradicionalno rusko hrano in okusi avtentičnih jedi ruske kuhinje. Nato pa bomo obiskali zelo zanimiv muzej Županova hiša, dom veletrgovca in nekdanjega župana z bogato zbirko unikatnih eksponatov: od pohištva in posode, do spodnjega perila in oblek iz obdobja 19. stoletja. To je hiša, kjer je vsak centimeter prepojen z rusko kulturo, običaji in zgodovino.

Vrnitev v hotel, večerja v hotelu in nočitev.

6. dan: JAROSLAVEL, bleščeč biser na ogrlici Zlatega prstana. Z+K+V
Po zajtrku odjava iz hotela in odhod v mesto Jaroslavelj, srce stare Rusije in prestolnico Zlatega prstana

JAROSLAVELJ. Raziskovanje največjega mesta Zlatega prstana pričnemo s krožno vožnjo skozi staro mestno jedro z obiskom Preobraženskega samostana – edinstvenega arhitekturnega spomenika. Nato se bomo odpravili na razstavo "GOSTIJA po Jaroslavsko." Spoznali bomo, po čem je provincialno rusko mesto Jaroslavelj postalo znano po vsej Rusiji, o čebuli in grahu iz Rostova, znameniti rostovski ščuki in slovitih vaških kumarah. Pa tudi o tem, kako so ruske prababice pripravljale hrano in katere jedi najraje kuhali, da so navdušile svoje goste.

Sledi domače kosilo v restavraciji, kjer bomo okusili ruske tradicionalne jedi Jaroslavske pokrajine. Nekaj prostega časa za samostojne oglede in sprehod po nabrežju reke Volge
Nato se bomo odpravili na ogled veličastne makete Zlati prstan Rusije, ki nas popelje v življenje in zgodovino 13 najbolj prepoznavnih ruskih mest-draguljev ruske kulture in zgodovine. 
Odhod v hotel. Večerja in prenočevanje.

 7. dan: ROSTOV VELIKI, ruski čudež na jezeru Nero in PERESLAVELJ, rojstni kraj Aleksandra Nevskega. Z+K+V

Zajtrk in odjava iz hotela. Danes bomo imeli čudovito priložnost, da spoznamo legende in zgodbe najstarejšega mesta Zlatega prstana. Potovanje Rusija na krožniku se nadaljuje!

Gremo v ROSTOV VELIKI! 
Vse poti v Rostovu vodijo v Rostovski Kremelj, biser staroruske arhitekture in enega najveličastnejših spomenikov ruske kulture, ki je znan po vsem svetu. Tu hranijo najbogatejše zbirke predmetov starodavne ruske umetnosti - edinstvene ikone, dragocene obleke, slike 18. st., starodavne rokopise neprecenljive vrednosti, ki pričajo o burni zgodovini stare Rusije.

Za biser Kremlja velja veličastna Uspenska katedrala, najstarejša stavba v mestu, zgrajena l. 1161. V Kremlju se nam bo ponudila priložnost za nakup tradicionalnih spominkov iz edinstvene črne keramike - ta tradicionalna ljudska obrt obstaja le v teh krajih vse od 16. stoletja. Ali svetovno znane znamke nakita »Rostovska finift«, začetke katere sežejo v 18. stoletje. Ta filigranska obrt je prinesla svetovno slavo rostovskim mojstrom.

Čas je, da spet razveselimo naše brbončice, ki smo jih že kar pošteno navadili na ruske dobrote. Kosilo v restavraciji Rostovskega Kremlja. In ker smo posebni gostje, bomo poleg okušanja pristnih ruskih jedi povabljeni še na degustacijo slovite ruske pijače -rostovske medice! 

Po kosilu pa se odpravimo na izlet z ladjico po jezeru Nero s krasnim panoramskim pogledom na mesto, veličastni Kremelj in stare cerkve. Pripravimo se na lepote, ki jim ni para!

Naše potovanje po programu Rusija na krožniku in Zlatemu prstanu se počasi zaključuje. Odhod v Moskvo.
Na naši poti proti ruski prestolnici, se bomo peljali skozi mesto PERESLAVELJ ZALESKI, ki je bilo zgrajeno l. 1152 na povelje ustanovitelja Moskve, Jurija Dolgorokega. Z mestom so povezana skorajda vsa imena velikih ruskih knezov in carjev. Tukaj se bomo ustavili in si ogledali mojstrovino staroruske arhitekture, Preobražensko cerkvico in najstarejši dragulj ruskega stavbarstva, Pereslaveljski Kremelj.

Večerni prihod v Moskvo. Namestitev v udobnem hotelu, večerja v restavraciji in nočitev.

8. dan: Vedno čudovita MOSKVA: Rdeči trg in Kremelj-zakladi ruske prestolnice. Slovenija. Zajtk +obrok na letalu.

Po zajtrku in odjavi iz hotela se odpravimo na ogled ruske prestolnice Moskve. 

MOSKVA. Najprej si bomo privoščili panoramsko avtobusno ekskurzijo z ogledom številnih moskovskih znamenitosti. Videli bomo Bolšoj teater, pravoslavno svetinjo- katedralo Kristusa Odrešenika, zgradbo zloveščega KGB-ja, stadion Lužniki, Moskovsko Univerzo Lomonosov, Rdeči trg, mavzolej V. Lenina, občudovali katedralo Vasilija Blaženega in razgledne točke z najlepšim pogledom na Moskvo, kjer bodo nastale zavidanja vredne fotografije ruske prestolnice.

Nato se odpravimo na ekskurzijo v Moskovski Kremelj, kjer se bomo sprehodili po Aleksandrovskem parku; videli katedrale, ki pričajo o burni zgodovini stare Rusije in ruskih carjih, o ruskih dogodivščinah Napoleona; občudovali največji na svetu car top in car zvon, izvedeli, kje se nahaja urad predsednika Rusije, z občudovanjem zrli v najstarejše ruske ikone ter ostale znamenitosti Moskovskega kremlja. Nato se bomo sprehodili po veličastnem Rdečem trgu, nekaj prostega časa za nakup ruskih spominkov v sloviti moskovski veleblagovnici GUM.

Prišel je čas, da se poslovimo od gostoljubnih starih ruskih mest in prestolnice Moskve. Domov odhajamo navdušeni nad Rusijo in polni prelepih spominov na bogato rusko kulturo, kulinariko in zgodovino.

Sledi popoldanski transfer na letališče in večerni (ob 21.30 uri) direktni let v Ljubljano. Topel obrok na letalu. Prihod v Ljubljano v poznih nočnih urah.  
Nasvidenje, pravljična Rusija na krožniku! Slovenija, pozdravljena! 

Cena VSE VKLJUČENO / POLNI PENZION za bogato 8- dnevno potovanjo brez skritih stroškov in doplačil na poti (min 40 oseb): 1.549  (vključeni so vsi vodeni ogledi in ekskurzije, zdravstveno zavarovanje, prevozi in vstopnine po programu.)

Program "RUSIJA NA KROŽNIKU. Popotovanje skozi okuse in čas" je naš AVTORSKI program potovanja v starodavno Rusijo, v ceno katerega so vključene vse ekskurzije, izleti in muzejske vstopnice po programu, direktni let v Moskvo iz Brnika, hotel 4* v Moskvi, 6 nočitev v hotelih 3-4* v mestih Zlatega prstana na bazi polnega penziona (zajtrk+kosilo+večerja /Z+K+V); avtobusni prevozi, vrhunski ruski vodniki na poti, avtentična ruska kulinarika z gastronomskimi užitki in degustacijami, spremljevalec Ruskega ekspresa in še veliko več... Vse to brez doplačil in skritih stroškov.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz z direktnim letom Ljubljana – Moskva -Ljubljana (v ekonomskem razredu) z zakupljenim prevozom ročne prtljage 8 kg in prtljage/kovček 23 kg.

Letališke in varnostne takse;Transfer letališče-hotel-letališče v Rusiji;
Avtobusni prevozi po programu v Moskvi in mestih Zlatega prstana; 

Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (dvojno kritje 50.000 € );
Rusko/srbsko/angleško govoreči vodniki na poti (odvisno od sestave skupin);
Slovenski spremljevalec; DDV; priprava, organizacija in izvedba potovanja.

Obroki na poti v Rusiji:
1 nočitev na bazi POLPENZION (zajtrk +večerja) v dvoposteljni sobi v hotelu 4* v Moskvi
6 nočitеv na bazi POLNI PENZION (vključeni zajtrk+kosilo+večerja) v dvoposteljnih sobah v hotelih 3-4* v mestih Zlatega prstana Rusije

Muzejske vstopnice in organizirane vodene ekskurzije:
v Moskvi:

Panoramska avtobusna ekskurzija po programu z ogledom Rdečega trga
Vodena ekskurzija in vstopnice v moskovski Kremelj s cerkvami; 

Zlati prstan Rusije / vse ekskurzije, vstopnice v muzeje, gastronomski užitki na poti:

Sergijev Posad: vodena ekskurzija v kompleks Svetotrojiškega samostana, obisk cerkva in katedrale Svete trojice s freskami Andreja Rubljova 
Vladimir: panoramska ekskurzija z obiskom katedrala Marijinega vnebovzetja in Dimitrovske cerkve, ogled Zlatih vrat 
Suzdal: panoramska ekskurzija, ekskurzija v Suzdalski Kremelj; obisk Evtimijevega samostana; koncert samostanskih zvonov; 
Gavrilovska vas: ekskurzija v Muzej tradicionalnih ruskih pijač + degustacija; obisk razstave Gusarji na podeželju; Gusarska pojedina
Pljos: ekskurzija v Muzej slikarja Levitana; vzpon na Sveto goro; izlet z ladjico po reki Volgi
Kostroma: ekskurzija v Ipatijevski samostan -zibelko dinastije Romanovih; ekskurzija v Muzej lana; ekskurzija v Muzej lesene arhitekrure na prostem; ekskurzija v muzej Županova hiša 
Jaroslavelj: sprehod po mestu, ekskurzija v Preobraženski samostan; razstava Gostija po Jaroslavsko; obisk makete Zlati prstan Rusije,
Rostov Veliki: ekskurzija v Rostovski Kremelj; panoramski izlet z ladjico po jezeru Nero. Pereslavelj: Rdeči trg s cerkvico. Preobražensko.

Doplačila na poti vodniku:
napitnine 20 € / na osebo (za lokalne vodnike in voznike). V Rusiji so napitnine nepogrešljiv del turističnega sektorja, zelo dobrodošle in tudi nadvse pričakovane.

Možna doplačila ob prijavi:
Pridobitev povabilnega pisma in ureditev vstopnega vizuma v Rusko federacijo: 85,00 EUR /oseba.

Odstopnina oz. zavarovanje rizika odpovedi - cca 5% cene aranžmaja, se plača ob prijavi.
Namestitev v enoposteljni sobi 230 EUR/oseba (v primeru, da potuje 1 oseba, je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi).

Cena NE VKLJUČUJE: 
Vstopnin v času panoramskih (krožnih) voženj z avtobusi; Napitnin voznikom in vodnikom na poti.

Možna doplačila na poti v Rusiji:
dodatni ogledi in vstopnine na poti po želji / na pobudo potnikov in če se tako zmenimo.

Cena potovanja:
Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.549 

Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.599 

POGOJI:
Prijavnina ob prijavi 15,00 EUR na prijavnico/ vaučer
Akontacija ob prijavi: 40% od osnovne cene aranžmaja
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene aranžmaja, v primeru dokumentirane višje sile, če se boste zanj odločili.
Popust: 5% za otroka do 12. leta na tretjem (dodatnem) ležišču v spremstvu dveh odraslih oseb. Popust se obračuna na osnovno ceno, ki ne vključuje varnostnih, letalskih pristojbin in dodatka za gorivo ter drugih morebitnih doplačil v času potovanja itd.

Pridobitev ruske vize:
 Rusko vizo uredimo mi! Za pridobitev uradnega povabila in ureditev ruske vize je potrebno najkasneje 30 dni pred odhodom v Rusijo nam predložiti: veljaven in nepoškodovan potni list (veljavnost še vsaj 6 mesecev od datuma potovanja v Rusijo) in 1 barvno fotografijo.

Pomembno! Potovalna agencija Ruski ekspres si pridrzuje pravico do spremembe datuma potovanja in cene zaradi morebitnih odpovedi letov ali sprememb v urnikih letov; zaradi sprememb v menjalniškem valutnem tecaju, povišanju stroskov prevoza, vključno s stroški goriva ali sprememb v pristojbinah letalskih prevoznikov, ki vplivajo na ceno in organizacijo potovanja.

Cene vsebujejo letališke in varnostne takse ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končna cena potovanja se lahko spremeni (predvsem na račun letaliških in varnostnih taks ter sprememb v menjalnih tečajih valut). Zato si pridržujemo pravico do povišanja končne cene programa, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do sprememb v tarifah prevoznikov, ki se lahko naknadno spremeni in bo obračunana najkasneje 7 dni pred odhodom na potovanje. 

Izvedba programa: Program potovanja v Rusijo bo potekal tako, kot je bil prvotno zastavljen. Možne so spremembe in prerazporeditve vrstnega reda izletov, avtobusnih ogledov ali ekskurzij, če bodo to narekovale trenutne razmere ali po presoji vodnika zaradi neugodnih trenutnih razmer (slabe vremenske razmere, spremembe v odpiralnem času muzejev, gneča ali zapore na cestah, priprave na praznične prireditve itd).

Ob prijavi na potovanja v Rusijo veljajo splošni pogoji poslovanja.

Vabimo vas, da se nam pridružite na potovanju v Rusijo!
Za več informacij o programu potovanja v Rusijo nas lahko obiščite ali pokličite na tel.: 01 546 54 56 ali 031 662 073.

Rezervacija potovanja

DA, želim potovati v Rusijo po avtorskem, razgibanem in vsebinsko bogatem programu! Se že veselim srečanja z rusko kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov.
Zato se prijavljam na edinstveno potovanje z Ruskim ekspresom!

Potrjujem, da sem seznanjen in se strinjam z vsebino in vsemi navedbami programa potovanja in Splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavni del pogodbe o potovanju ter so objavljeni na spletni strani organizatorja potovanja, podjetja Ruski ekspres d.o.o. Glavni pogoj za veljavnost prijave je plačilo akontacije (ali celotne storitve) v roku, ki je naveden na računu. V primeru, da v navedenem roku storitev ni plačana, se šteje, da pogodba ni bila nikoli sklenjena, storitev pa nikoli naročena.

Polja označena z * so obvezna!

  1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 • Najlepše počitnice v Rusiji!
  Rusija, dve carski prestolnici. Potovanje v Moskvo in Sankt Peterburg, julij

  Rusija, dve carski prestolnici. Potovanje v Moskvo in Sankt Peterburg, julij

  Termin: 28.7.-2.8.2020 / 6 dni
  Status: Polnimo ZADNJA prosta mesta!

  Cena: 1.270,00 €

  Status: ZAGOTOVLJEN odhod! 

  Že veste, kako boste preživeli poletni dopust? Mi vam predlagamo, da skupaj odpotujemo v Rusijo! Vabimo vas, da se nam na potovanju po dveh ruskih prestolnicah: Moskvi in Sankt Peterburgu, ki velja za metropolo ruske umetnosti, pridružite tudi vi!

  Preberi več >
   
   
 • Napovedujemo v 2021!
  Velika Sibirska avantura: Irkutsk in jezero Bajkal

  Velika Sibirska avantura: Irkutsk in jezero Bajkal

  Termin: avgust /11 dni

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE, pohitite!

  Sem Olga, direktorica Ruskega ekspresa in vodnica, ki se je v Sibirijo zaljubila na prvi pogled. Zato naj vam prišepnem, da nameram že naslednje leto ponovno obiskati Irkutsk in jezero Bajkal. Bi se mi želeli na tej 11-dnevni Sibirski dogodivščini z ogledom najlepših naravnih biserov pridružiti tudi vi? Pripravite kovčke, gremo v Sibirijo!

  Preberi več >
   
   
 • Napovedujemo! Ruska zimska pravljica!
  Adventna Rusija: Zimska ruska pravljica v Moskvi

  Adventna Rusija: Zimska ruska pravljica v Moskvi

  Termin: 19.-23.12.2020/ 5 dni
  Status: NAPOVEDUJEMO! Program KMALU!

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE, pohitite!

  Že veste, kako boste preživeli zimske počitnice? Vabimo vas, da skupaj odpotujemo v praznično prednovoletno Rusijo in razkošno okrašeno rusko prestolnico Moskvo! Naj se ruska pravljica prične!

  Preberi več >
   
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.