Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja v Rusijo! Pripravite kovčke, gremo v Rusijo!

Preberi več

 
 
 

 

 
 
 
Odkrivajte čare Rusije z Ruskim ekspresom!
Odkrivajte čare Rusije z Ruskim ekspresom!
 
 
 
 
 

Potovanje v Rusijo: Moskva in Sankt Peterburg na višku romantičnih belih noči

Termin: 18.- 23.6. 2019
Potovanje v Rusijo: Moskva in Sankt Peterburg na višku romantičnih belih noči

Že veste, kako boste preživeli poletne počitnice? Mi vam predlagamo, da skupaj z Ruskim ekspresom odpotujete v Rusijo! Vabimo vas, da se nam na potovanju po dveh ruskih prestolnicah: veličastni Moskvi in ruskemu dragulju Sankt Peterburgu pridružite tudi vi! Gremo v Rusijo na višku romantičnih belih noči! 

Termin: 18.- 23.6. 2019

Cena: 1.240,00 €

Status: RAZPRODANO, prijav ne sprejemamo več!

 
 
 

Že imate načrt za svoje nepozabno poletno potovanje? Vabimo vas, da se nam pridružite pri odkrivanju čarov Moskve in Sankt Peterburga na VIŠKU romantičnih Belih noči!

Datum potovanja v Rusijo: 18. - 23. junij/ 6 dni
Vizum: ruski.    Prevoz: letalo / vlak
Najmanjše število potnikov: 40

Cena VSE VKLJUČENO (velja za skupino min 40 oseb): 1.240 EUR (vključeni so vse muzejske vstopnice, izleti, vodeni ogledi in obroki po programu). 

Status potovanja: RAZPRODANO! Žal prijav ne sprejemamo več! Oglejtie si nov program potovanje v Rusijo: Moskva z okolico in St. Peterburg -po stopnjiah ruskih carjev

Avtorica programa in vaša spremljevalka na poti: ga. Olga Kupljenik, ki vam bo z veseljem razkazala lepote svoje domovine Rusije.

Že veste, kako boste preživeli svoje nepozabne poletne počitnice? Mi vam predlagamo, da skupaj z našo Olgo odpotujete v Rusijo! Vabimo vas, da se nam na potovanju po veličastni Moskvi in ruskemu dragulju Sankt Peterburgu pridružite tudi vi! Lepota romantičnih belih noči pa bo prispevala k posebnemu vzdušju v času našega potovanja v Sankt Peterburg - metropolo ruske umetnosti in kulture, ko se bomo lahko tudi ob polnoči sprehajali med slikovitimi zgodovinskimi stavbami in ulicami tega veličastnega ruskega mesta. Pot pod noge! Gremo v Rusijo na višku romantičnih belih noči! 


1. dan: Ljubljana- Moskva.

V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani, sledi registracija in odhod letala proti Moskvi. Obrok na letalu. Po pristanku v Moskvi nas čaka krajša panoramska avtobusna tura Moskva - glavno mesto Rusije z ogledom nekaterih moskovskih znamenitosti. 
Že prvi dan našega bivanja v Rusiji si bomo privoščili pravo kulturno poslastico- vodeno ekskurzijo v edinstveno moskovsko Tretjakovsko galerijo, ki hrani dragocena dela ruskih umetnikov. Danes v njej lahko ogledamo več kot 100 000 vrhunskih umetniških del 10.-20. stoletja, zaradi česar ta moskovska galerija velja za enega najpomembnejših ruskih hramov umetnosti. Med drugim v Tretjakovski galeriji hranijo ikono Andreja Rubljova »Sveta trojica«, svetovno priznano mojstrovino staroruskega ikonopisja. 
Po obisku galerije se bomo spustili globoko pod zemljo in si privoščili ogled najlepših postaj moskovskega metroja, ki spada med najbolj prepoznavne podzemne železnice na svetu.
Čas je za počitek, zato se bomo odpeljali do našega hotela 4*.  Namestitev v udobnih sobah, večerja v restavraciji hotela in prenočevanje.

2. dan: Moskva, ruska prestolnica, pozdravljena!
Po zajtrku v hotelu se bomo odpeljali v središče ruske prestolnice na panoramsko avtobusno ekskurzijo Moskva- prestolnica Rusije z ogledom številnih moskovskih znamenitosti. Videli bomo Bolšoj teater, MGU-Moskovska državna Univerza Lomonosov, Rdeči trg, mavzolej V. Lenina, občudovali katedralo Sv. Vasilija Blaženega, stvaritev zloglasnega ruskega carja Ivana Groznega in druge znamenitosti. Ob priliki se bomo ustavljali na razglednih točkah Moskve, kjer bomo imeli odlično priložnost narediti fotografije ruske prestolniceSeveda se bomo sprehodili po veličastnem Rdečem trgu in imeli nekaj prostega časa za samostojno kosilo in nakupe ruskih tradicionalnih spominkov in pokušnjo verjetno najboljšega sladoleda v sloviti moskovski veleblagovnici GUM.

Nato se odpravimo na vodeno ekskurzijo v znameniti moskovski Kremelj, kjer se bomo sprehodili po prepoznavnem Aleksandrovskem parku; videli znamenite katedrale, ki pričajo o dramatični zgodovini stare Rusije in ruskih carjih, o ruskih dogodivščinah Napoleona; občudovali največji na svetu car top in car zvon, izvedeli, kje se nahaja urad predsednika Rusije Vladimirja Putina, z občudovanjem zrli v najstarejše ruske ikone ter ostale znamenitosti Moskovskega kremlja.

Prosti čas za samostojne oglede, kosilo in zadnje nakupe spominkov v Moskvi. Sledi transfer v hotel in prenočevanje. 

3. dan: Sankt Peterburg, mesto kulture, umetnosti in romantičnih belih noči
V zgodnjih jutranjih urah zbor potnikov, sledi transfer na železniško postajo in vožnja s hitrim vlakom iz Moskve v Sankt Peterburg. Sankt Peterburg je najbolj evropsko med vsemi ruskimi mesti, metropola ruske umetnosti in kulture, Ko se bomo sprehajali med slikovitimi zgodovinskimi stavbami tega veličastnega ruskega mesta doživimo čare opevanih sankt peterburških belih noči!

Slavni ruski Sankt Peterburg -mesto muzej, nekdaj Petrograd in Leningrad, ki ga domačini ljubkovalno imenujejo Piter, je z več kot 4.500.000 prebivalci drugo največje mesto v Ruski federaciji. To prečudovito rusko mesto ustanovil leta 1703 ruski cer Peter I Veliki, ki je mestu s pomočjo slovitih ruskih in tujih arhitektov dal evropsko in svetovljansko noto. Edinstveni Sankt Peterburg je danes uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Po prihodu v mesto se bomo odpravili na avtobusno panoramsko ekskurzijo, med katero si bomo ob vmesnih postankih za fotografiranje ogledali številne znamenitosti Sankt Peterburga: glavno ulico Nevski prospekt, Petropavlovsko trdnjavo – tam je nastalo to rusko mesto, tam so danes tudi grobnice ruskih carjev. Nato se bo naša pot nadaljevala mimo veličastnega spomenika ruskemu carju Petru Velikemu Bakreni jezdec, mimo slovite zgradbe Mariinskega gledališča. Občudovali Poletni vrt in njegovo čudovito čipkasto ograjo; spomenik ruske carice Katarine Velike, nato še mogočno Izakovo katedralo, ki nas osupne s svojo velikostjo, njena kupola pa je prekrita s kar 490 kilogrami zlata. Ogledali si bomo veličastno Kazansko katedralo, v kateri je pokopan veliki ruski vojskovodja Kutuzov - zmagovalec v vojni z Napoleonom ter Dvorni trg -zgodovinsko središče mesta St. Peterburga, na njem je znameniti Zimski dvorec, ki je bil vse do oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917 rezidenca ruskih carjev.

Sledi vodena ekskurzija v Petropavlovsko trdnjavo, kraj nastanka mesta St. Peterburg, ter vodeni ogled cerkve Sv. Petra in Pavla z grobnicami carja Petra Velikega in člani carske dinastije Romanovih -zadnjega carja Nikolaja II. in njegove družine. 

Nato se bomo okrepčali "po rusko" v restavraciji v središču Sankt Peterburga. Prevoz v hotel in namestitev in prenočevanje.

4. dan: Sankt Peterburg, severna prestolnica Rusije- mesto ruskih carjev in bogate kulture

Zajtrk v hotelu, nato se bomo odpeljali na panoramsko ekskurzijo po mestu. V središču Sankt Peterburga si bomo od blizu ogledali (zunanji ogled) cerkev Kristusovega vstajenja, ki ji domačini pravijo Spas na krvi. Lepi barvito pisani cerkvi v ruskem stilu pravijo tudi Muzej mozaikov. Na prvi pogled ta ruska cerkev celo spominja na katedralo Vasilija Blaženega na Rdečem trgu v Moskvi, in brez dvoma spada med edinstvene dosežke ruske arhitekture. Na svoji poti v St. Petersburgu bomo videli zgradbo, v kateri se je tragično ustavilo srce velikega ruskega pesnika Sergeja Jesenina, smrt katerega še danes ovita v tančico skrivnosti. Ustavimo se tudi pri križarki Avrora, strel katere je naznanil začetek Oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917, in druge številne znamenitosti Sankt Peterburga.
Sledi vodena ekskurzija v veličastni ruski muzej Ermitaž – palačo vseh palač, nekdanjo zimsko carsko rezidenco družine Romanovih, enega največjih in najlepših muzejev sveta. V Ermitažu lahko občudujemo nepozabne umetnine, med katerimi so tudi slike Leonarda da Vincija, Raffaella in Rembrandta. Pripravite se na spoznavanje svetovnih kulturnih in umetniških biserov!

Na Nevskem prospektu pa si lahko kupite razglednice, koledar ali knjigo v ruščini, spijete skodelico čaja ali močne kave in si hkrati ogledate mogočno Kazansko katedralo. Vse to je mogoče v kavarni, ki se nahaja v zgodovinskem centru St.Peterburga v znani knjigarni, ki je bila zgrajena leta 1902. Gre za edinstveno kavarno s prefinjenim stilom, kjer veje duh starega Peterburga in vzdušje kar kliče po počitku. Preostanek dneva prosto za samostojne oglede Sankt Peterburga. 
Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. dan: Izlet v Petergof - ruski Versailles: carstvo fontan, parkov in poletna rezidenca ruskih carjev
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili v okolico Sankt Peterburga, kjer bomo obiskali najrazkošnejšo nekdanjo rezidenco ruskih carjev – Petergof. Upravičeno ga imenujejo Ruski Versailles in Carstvo parkov in fontan. Prekrasni park, ki so ga zgradili na ukaz carja Petra Velikega, se postavlja s 180 čudovitimi pozlačenimi fontanami vseh možnih oblik. Največja znamenitost Velikih kaskad je kip Samsona. Curek te znamenite fontane, ki je že vrsto let tudi prepoznavni simbol Petergofa, seže tudi do 20 metrov visoko. Petergof je osvojil nagrado Wold Travel Awards in naziv »najboljši zgodovinski park v Evropi«. Zato ga bomo tudi mi vključili v naš program!

V Petergofu se nam bo ponudila priložnost za nakup ruskih spominkov, ki se prodajajo na tukajšnjih dobro založenih stojnicah. Ruske kučme in rute, babuške-matroške, volnene nogavice in kape, ruske slikanice in koledarji ....za vsakega se nekaj najde!  Popoldan se bomo vrnili v St. Peterburg, kjer boste imeli nekaj prostega časa za samostojne oglede znamenitosti in morda tudi kosilo v eni od tradicionalnih ruskih restavraciji. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

6. dan: Nasvidenje, Rusija. Sankt Peterburg – Ljubljana
Zajtrk v hotelu, nato se odpeljemo v središče Sankt Peterburga, kjer bomo imeli še nekaj prostega časa za skupinsko in samostojno raziskovanje drugega največjega ruskega mesta, lahko kosilo in zadnje nakupe ruskih spominkov. Morda se boste odločili za vožnjo z ladjico po rekah in kanalih Sankt Peterburga ali obiskali muzej Faberge, v katerem je predstavljenh več dragocenih umetnin slovitega draguljarja ruskih carjev. Se lahko okrepčate s pravo rusko juho, zraven skodelice vročega čaja pa si privoščili slavne ruske piroške v eni od sanktpeterburških restavracij, ki slovijo po sveže pripravljenih in slastnih ruskih specialitetah. 
Sledi transfer na letališče in popoldanski let z letalom iz Sankt Peterburga do enega izmed bližnjih evropskih letališč. Po pristanku bo organiziran transfer v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah. 

Cena VSE VKLJUČENO (velja za skupino min 40 oseb): 1.240 EUR (vključeni so vse muzejske vstopnice, izleti, vodeni ogledi in obroki po programu). 

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz Ljubljana – Moskva; Sankt Peterburg -eno izmed evropskih letališč (v ekonomskem razredu); + vključen prevoz ročne prtljage 8 kg in prevoz kovčka 23 kg
1 vožnja s hitrim vlakom Moskva- St. Peterburg v ekonomskem razredu;
5 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* v Moskvi in Sankt Peterburgu;
Letališke in varnostne takse;
Transfer letališče-hotel-letališče v Rusiji; Transfer od evropskega letališča do Ljubljane;
Avtobusni prevozi po programu v Moskvi in Sankt Peterburgu;
Panoramske avtobusne ekskurzije po programu.
Srbsko/rusko/angleško govoreči vodniki v Rusiji (odvisno od sestave skupin); slovenski spremljevalec; Zdravstveno zavarovanje; DDV; organizacija in izvedba potovanja.
Organizirani avtobusni izleti:
Avtobusni panoramski ogledi v Moskvi. Avtobusni panoramski ogled v Sankt Peterburgu. Avtobusni izlet in vodena ekskurzija v okolico St. Peterburga: Petergof, carstvo fontan..

Muzejske vstopnice in organizirane vodene ekskurzije: metro-tura in ogled nekaj postaj moskovske podzemne železnice; vstopnice in vodena ekskurzija v moskovski Kremelj s cerkvami; vstopnice + vodena ekskurzija v DržavnoTretjakovsko galerijo v Moskvi; vstopnice + vodena ekskurzija v svetovno znamenitost -ruski muzej Ermitaž; vodena ekskurzija v Petropavlovsko trdnjavo -kraj nastanka St. Peterburga; vstopnice + vodena ekskurzija v cerkev Sv. Petra in Pavla z grobnicami ruskih carjev Romanovih; vstopnice + vodena ekskurzija v Petergof z zunanjim ogledom dvorca, parkov in fontan.
Obroki na poti v Rusiji: 5 x zajtrk v hotelu; 1 večerja v Moskvi; 1 večerja v Sankt Peterburgu.

Cena potovanja:
Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.240,00 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 1.265,00 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.290,00 EUR

Dokončno plačilo v primeru manjše skupine: potniku ob prijavi izstavimo račun po najboljši optimalni ceni, ki je oblikovana na podlagi predvidenega števila potnikov (najmanj 40 prijavljenih oseb). Potnik se prijavi po optimalni (ugodnejši) ceni, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med optimalno in minimalno ceno, ki je odvisno od števila prijavljenih potnikov. V primeru, da se za potovanje odloči manjše število potnikov, bo Ruski ekspres potnike o spremenjenih pogojih obvestili najkasneje teden dni pred odhodom na potovanje.

Možna doplačila ob prijavi:
Bivanje v enoposteljni sobi: 210 EUR/oseba.
Pridobitev vizuma v Rusko federacijo: 85,00 EUR /oseba.

Pogoji:
Prijavnina ob prijavi 15,00 EUR na prijavnico/ vaučer
Akontacija ob prijavi: 40% od osnovne cene aranžmaja
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene aranžmaja, v primeru dokumentirane višje sile, (če se boste zanj odločili).
Možnost plačila na obroke (o pogojih se pozanimajte na tel. štev.: 031 662 073 ali nam pišite na e-mail)

Popust: 5% za otroka do 12. leta na tretjem (dodatnem) ležišču v spremstvu dveh odraslih oseb. Popust se obračuna na osnovno ceno, ki ne vključuje varnostnih, letalskih pristojbin in dodatka za gorivo ter drugih morebitnih doplačil v času potovanja itd.

Pridobitev ruske vize: Rusko vizo uredimo mi! Za pridobitev uradnega povabila in ruske vize je potrebno najkasneje 30 dni pred odhodom v Rusijo nam predložiti: veljaven potni list (veljavnost še vsaj 6 mesecev od datuma potovanja v Rusijo), 1 barvno fotografijo in kopijo police o dodatnem zdravstvenem zavarovanju z asistenco v tujini (s kritjem najmanj 30.000 EUR).

Možna doplačila na poti v Rusiji: dodatni ogledi in vstopnine na poti po želji potnikov.

Napitnine voznikom in vodnikom na poti: so dobrodošle in tudi pričakovane.


Cena NE vključuje:

Napitnin voznikom in vodnikom na poti, ki so dobrodošle in tudi pričakovane (cca 10 EUR po osebi/ odvisno od trajanja programa in števila vodnikov/voznikov na poti).
Vstopnin v času panoramskih voženj z avtobusi; vožnje z mestnimi prevoznimi sredstvi in v metroju; kosil in večerij, ki niso predmet ponudbe; samostojnih ogledov.

Cene vsebujejo letališke in varnostne takse ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končna cena potovanja se lahko spremeni (predvsem na račun letaliških in varnostnih taks ter sprememb v menjalnih tečajih valut). Zato si pridržujemo pravico do povišanja končne cene programa, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do sprememb v tarifah prevoznikov, ki se lahko spremeni in bo obračunana najkasneje 7 dni pred odhodom na potovanje.

Izvedba programa: Program potovanja v Rusijo bo potekal tako, kot je bil prvotno zastavljen. Možne so spremembe in prerazporeditve vrstnega reda izletov, avtobusnih ogledov ali ekskurzij, če bodo to narekovale trenutne razmere ali po presoji vodnika zaradi neugodnih trenutnih razmer (slabe vremenske razmere, spremembe v odpiralnem času muzejev, gneča ali zapore na cestah, priprave na praznične prireditve itd).

Ob prijavi na potovanja v Rusijo veljajo splošni pogoji poslovanja.

Vabimo vas, da se nam pridružite na potovanju v Rusijo!
Za več informacij o programu potovanja v Rusijo nas lahko obiščite ali pokličite na tel.: 01 546 54 56 ali 031 662 073.

Pred-prijave na potovanja v Rusijo 2020

Želite potovati v Rusijo z Ruskim ekspresom? Zaradi povečanega povpraševanja in hitre zapolnitve prostih mest v letošnjih skupinah, smo se odločili, da odpremo prijave za potovanja v Rusijo 2020. 

DA, želim si zagotoviti mesto na potovanju v Rusijo 2020 po razgibanem in vsebinsko bogatem programu. Se že veselim srečanja z rusko kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. Zato se prijavljam na potovanje, ki ga v letu 2020 organizira agencija Ruski ekspres!

Ste zamudili prosto mesto v skupini? Vam morda ne odgovarja program ali datum razpisanega potovanja? Zaradi povečanega povpraševanja in (pre)hitre zapolnitve prostih mest v letošnjih skupinah, že zbiramo prijave za potovanja v Rusijo 2020. Če želite potovati v Rusijo z Ruskim ekspresom, izpolnite PREDprijavo in si tako pravočasno zagotovite prosto mesto na potovanju! Pri nas skupine se zelo hitro polnijo!

Prijave za vas niso zavezujoče in so informativne narave. Možne so naknadne spremembe datumov, programov in tudi odpoved nekaterih programov. S predprijavo pa boste imeli prednost pred ostalimi prijavljenimi in zagotovljeno mesto na potovanju po Rusiji.

Polja označena z * so obvezna!

  1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 • Bogat program! Cena vse vključeno!
  Carska Rusija, po stopinjah ruskih vladarjev: Moskva z okolico in St. Peterburg, avgust

  Carska Rusija, po stopinjah ruskih vladarjev: Moskva z okolico in St. Peterburg, avgust

  Termin: 6.-11.8.2019

  Cena: 1.250,00 €

  Status: RAZPRODANO, prijav ne sprejemamo več!

  Naše potovanje Rusija: Moskva in Sankt Peterburg smo obogatili z izletom v še dva zgodovinska kraja: v zgodovinski Sergijev Posad, ki mu pravijo "Ruski Vatikan" ter v skrivnostni Aleksandrov-rezidenco zloglasnega carja Ivana Groznega. Pot pod noge, gremo v Rusijo po stopinjah ruskih vladarjev!

  Preberi več >
   
   
 • Ruska zimska pravljica!
  Potovanje v Rusijo: zimska ruska pravljica v adventni Moskvi

  Potovanje v Rusijo: zimska ruska pravljica v adventni Moskvi

  Termin: 20.- 24.12.2019

  Cena: 950,00 €

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE, pohitite!

  Začetek hladnega vremena vsekakor ni razlog, da bi se odrekli potovanju v Rusijo. Že veste, kako boste preživeli zimske počitnice?  Vabimo vas, da skupaj odpotujemo v praznično prednovoletno Rusijo in razkošno okrašeno rusko prestolnico Moskvo! Vabljeni, da se nam na pravljičnih "ruskih dogodivščinah" pridružite tudi vi!  

  Preberi več >
   
   
 • Potovanje v Rusijo: dve carski prestolnici, Moskva in St. Peterburg v času belih noči, julij

  Termin: 23.- 28.7. 2019

  Cena: 1.230,00 €

  Status: RAZPRODANO, prijav ne sprejemamo več!

  Že veste, kako boste preživeli poletne počitnice? Vabimo vas, da se nam na potovanju po dveh ruskih prestolnicah: veličastni Moskvi in ruskemu dragulju Sankt Peterburgu pridružite tudi vi! Gremo v Rusijo v času romantičnih belih noči!

  Preberi več >
   
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.