Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja v Rusijo! Pripravite kovčke, gremo v Rusijo!

Preberi več

 
 
 

 

 
 
 
Odkrivajte čare Rusije z Ruskim ekspresom!
Odkrivajte čare Rusije z Ruskim ekspresom!
 
 
 
 
 
Ruska zimska pravljica!

Potovanje v Rusijo: zimska ruska pravljica v adventni Moskvi

Termin: 20.- 24.12.2019
Potovanje v Rusijo: zimska ruska pravljica v adventni Moskvi

Že veste, kako boste preživeli zimske počitnice? Predlagamo, da skupaj z nami odpotujete v praznično prednovoletno Rusijo in razkošno okrašeno rusko prestolnico Moskvo! Vabimo vas, da se nam na pravljičnih zimskih "ruskih dogodivščinah" pridružite tudi vi!  

Termin: 20.- 24.12.2019

Cena: 950,00 €

Status: ZBIRAMO PRIJAVE, pohitite!

 
 
 

NOVO v naši ponudbi! Že imate načrt za svoje nepozabno potovanje v času zimskih počitnic? Začetek hladnega vremena vsekakor ni razlog, da bi se odrekli potovanju v Rusijo. Vabimo vas, da skupaj z Ruskim ekspresom odpotujete v adventno rusko prestolnico Moskvo, ki nam bo ponudila celo paleto čudovitih doživetij, ki jih lahko vidimo šele v zimskem času in le pred prihodom novega leta. Vabimo vas na edinstveno potovanje v adventno Rusijo in nepozabne zimske počitnice v prednovoletni ruski prestolnici Moskvi!

Datum potovanja v Rusijo: 20.-24. december 2019
Trajanje potovanja: 5 dni / 4 noči
Vizum: ruski.   Prevoz: direktni let v Moskvo z letališča J. Pučnika 
Najmanjše število potnikov: 35
Status potovanja: Zbiramo prijave!

Cena VSE VKLJUČENO (velja za skupino min 35 oseb): 950  
(V ceno potovanja so vključeni vsi prevozi, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, namestitev v udobnem hotelu 4* v neposredni bližini postaje metro in z bogatimi samopostrežnimi zajtrki; panoramske avtobusne ekskurzije v Moskvi; vstopnice in voden ogled Tretjakovske galerije, vstopnice in vodena ekskurzija v Moskovski kremelj s cerkvami; celodnevni izlet v okolico Moskve - v zibelko ruske pravoslavne kulture Sergijev Posad z obiskom Svetotroiškega sasmostana; Metro-tura z ogledom postaj moskovske podzemne železnice; 4 x zajtrk, dodatna obroka na poti: 1x kosilo in 1x večerja). 

Avtorici programa in vaši zanesljivi spremljevalki na poti: Olga in Kristina Kupljenik, ki vam bosta z veseljem razkazala lepote svoje domovine Rusije.

Že veste, kje boste preživeli svoje nepozabne zimske počitnice? Naša direktorica Olga (potem, ko je sama preživela nekaj nepozabnih prazničnih dni v zasneženi Moskvi ter bila neverjetno navdušena nad adventno okrašeno in razigrano rusko prestolnico), vam predlaga, da skupaj Ruskim ekspresom odpotujete v pravo Rusko zimsko pravljico! Obljubljamo vam, da bo to povsem drugačno potovanje v prednovoletno Rusijo! Vabimo vas, da se nam na potovanju po veličastni in razkošno okrašeni Moskvi pridružite tudi vi! Lepota prednovoletnega časa bo prispevala k posebnemu vzdušju v času naših "ruskih zimskih dogodivščin" v Moskvi - metropoli ruske kulture, ko se bomo sprehajali med slikovitimi zgodovinskimi stavbami, zasneženimi in lepo okrašenimi ulicami in trgi veličastne ruske prestolnice. Pot pod noge, gremo na zimske počitnice v Rusijo! Naj se ruska zimska pravljica prične! 


1. dan: Ljubljana- praznična prednovoletna Moskva

V poznih dopoldanskih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani. Sledi registracija in odhod letala proti Moskvi. Po popoldanskem pristanku v Moskvi in na poti do našega hotela nas čaka krajša krožna avtobusna ekskurzija "praznična Moskva - magična prestolnica Rusije" z ogledom praznično okrašenih moskovskih znamenitosti. Čas je za počitek, zato se bomo odpeljali do našega udobnega hotela 4*. Namestitev v komfortnih sobah v hotelu, večerja v restavraciji hotela in prenočevanje.

2. dan: Celodnevni izlet v Sergijev Posad z obiskom Svetotrojiškega samostana
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v 73 km oddaljeno mesto Sergijev Posad, ki mu pravijo "ruski Vatikan". Mesto, ki svoje ime dobilo po enem od najbolj spoštovanih ruskih samostanov, Svetotrojiškem Sergijevskem. Mesto, ki so zgradili davnega l. 1337, je povezano z vsemi najpomembnejšimi zgodovinskimi obdobji ruske države. Kompleks Svetotrojiškega samostana je uvrščen na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine.
Skozi stoletja je to starodavno rusko mesto veljalo za enega najpomembnejših duhovnih centrov Rusije. Samostan je močno povezan z vsemi pomembnimi dogodki v ruski zgodovini: tu so krstili ruskega carja Ivana Groznega, v njem je v času vojaškega upora skrival bodoči ruski car Peter Veliki, njegova hči carica Elizabeta pa je nato samostanu podelila laskavi naziv »Lavra« in s tem tudi status glavnega carskega samostana, ki še danes velja za biser ruskih pravoslavnih svetinj in enega najlepših samostanov pravoslavnega sveta. Tu sе nahajajo čudodelne svetniške relikvije sv. Sergija Rodoneškega, ki veljajo za glavno svetinjo samostana. Tu je ustvarjal svetovno priznani ikonopisec Andrej Rubljov in prav tu je nastala njegova ikona »Sveta trojica«, svetovno priznana mojstrovina staroruskega ikonopisja. To najprepoznavnejšo ikono ruskega mojstra bomo občudovali tudi mi na vodeni ekskurziji v sloviti moskovski Tretjakovski galeriji.

Po ogledu prekrasne Svetotroiške Lavre se bomo okrepčali z ruskim kosilom in njegovim veličanstvom borščem. Sledi vrnitev v Moskvo. Prosti čas za samostojne oglede, vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: Adventna Moskva, iskriva ruska prestolnica. Ekskurzija v Moskovski kremelj. Sprehod po Rdečem trgu, božični sejem 
Po zajtrku v hotelu se bomo odpeljali v središče novoletno okrašene Moskve in se odpravili na vodeno ekskurzijo v Moskovski Kremelj s cerkvami, kjer se bomo sprehodili po prepoznavnem Aleksandrovskem parku z večnim ognjem in spomeniku neznanemu vojaku, si ogledali znamenite katedrale, ki pričajo o dramatični zgodovini Rusije in ruskih carjih, občudovali največji na svetu car top in car zvon; videli urad predsednika Rusije; izvedeli o ruskih dogodivščinah Napoleona; z občudovanjem zrli v najstarejše ruske ikone ter ostale znamenitosti Moskovskega kremlja.

Mi pa gremo naprej, kajti čaka nas avtobusna panoramska ekskurzija "Ruska pravljica v Moskvi", med katero si bomo ob vmesnih postankih za fotografiranje ogledali največje moskovske znamenitosti in občudovali praznično okrašene in razsvetljene ulice ruskega glavnega mesta.

Videli bomo sloviti Bolšoj teater, ustavili se pred MGU-Moskovsko državno Univerzo Lomonosov, ki ga je dala zgraditi ruska carica Katarina Velika; glavni trg Rusije - Rdeči trg. Si bomo od blizu ogledali marmorni mavzolej V. Lenina in pravoslavno svetinjo- katedralo Kristusa Odrešenika, zgradbo zloveščega KGB-ja, komiteja državne varnosti nekdanje Sovjetske Zveze, občudovali najstarejši moskovski samostan, se sprehodli ob moskovski "blagovni znamki" katedrali Sv. Vasilija Blaženega, stvaritvi zloglasnega ruskega carja Ivana Groznega. Od blizu bomo videli še druge številne znamenitosti in razgledne točke z najlepšim pogledom na Moskvo. 

Ob priliki se bomo ustavljali na najboljših razglednih točkah Moskve, izstopili iz našega avtobusa in se sprehodili do najbolj prepoznavnih moskovskih znamenitostih ter izkoristili odlične priložnosti narediti edinstvene fotografije praznično rasvetljene in okrašene Moskve

Seveda se bomo sprehodili po veličastnem Rdečem trgu, ki v prednovoletnem času izgleda kot bogato okrašena smreka z veliko novoletnih daril, in kjer bomo imeli ravno prav prostega časa za samostojne oglede in nakupe ruskih tradicionalnih spominkov, novoletnih sladkih darilc zase in svoje prijatelje, pokušnjo ruskih sladic in pravega ruskega čaja iz velikega samovarja ter verjetno najboljšega sladoleda v sloviti moskovski veleblagovnici GUM ali na božičnem moskovskem sejmu, ki se nahaja v samem središču Rdečega trga in je prava paša za oči.

Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje (pot v naš hotel iz središča mesta je hitra in nezapletena, kajti smo za vas izbrali bivanje v udobnem hotelu, ki se nahaja na odlični lokaciji v neposredni bližini postaje metroja. Od centra mesta  nas loči le nekaj postaj na direktni liniji Rdeči trg - naš Hotel).

4. dan: Prednovoletna Moskva: Rdeči trg in praznični božični sejem. Ekskurzija v Tretjakovsko galerijo in Metro - tura
Zajtrk v hotelu. Predzadnji dan našega bivanja v Rusiji pa si bomo privoščili pravo kulturno poslastico- vodeno ekskurzijo v edinstveno moskovsko Tretjakovsko galerijo, ki hrani dragocena dela ruskih umetnikov. Danes v njej lahko ogledamo več kot 100 000 vrhunskih umetniških del 10.-20. stoletja, zaradi česar ta moskovska galerija velja za enega najpomembnejših ruskih hramov umetnosti. Med drugim v Tretjakovski galeriji hranijo ikono Andreja Rubljova »Sveta trojica«, svetovno priznano mojstrovino staroruskega ikonopisja.  

Za lep zaključek tega zimskega dne si bomo privoščili metro turo z ogledom nekaterih najlepših postaj slovite moskovske podzemne železnice, ki spada med najbolj prepoznavne postaje metro na svetu. 

Moskva je privlačna v vsakem letnem času, vendar je v snežni opravi še posebej lepa. Beli sneg, ki ovija prestolnico, in neverjetno bogate novoletne dekoracije, poudarjajo neverjetni čar adventne ruske prestolnice. Snežna odeja prekriva drevesa, hiše, starodavne fasade in pozlačene čebuljice pravoslavnih cerkvic. Ruska prestolnica Moskva postaja prijetnejša in zdi se, kot da bi utrpnila v pričakovanju novoletnega čudeža. 

Prosti čas za samostojne oglede, kosilo in zadnje nakupe spominkov v praznični Moskvi. Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje. 

5. dan: Nasvidenje, prednovoletna Rusija. Iz Moskve – v Ljubljano
Zgodnji jutrnji zajtrk v hotelu. Čas je, da se poslovimo od gostoljubne Rusije in njene prestolnice - zimske lepotice Moskve. Sledi transfer na letališče in dopoldanski direktni let v Ljubljano. Obrok na letalu. Prihod v Ljubljano v zgodnjih opoldanskih urah.
Nasvidenje, pravljična Rusija! Slovenija, pozdravljena! 

Cena VSE VKLJUČENO (velja za skupino min 35 oseb): 950,00 EUR (vključeni so vse muzejske vstopnice, izleti, vodeni ogledi in obroki po programu). 

CENA VKLJUČUJE:
Direktni letalski prevoz Ljubljana – Moskva - Ljubljana (v ekonomskem razredu); s vključenim prevozom ročne prtljage 8 kg in prevoz kovčka 23 kg

4 x nočitev z bogatim samopostrežnim zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 4**** v Moskvi;
Letališke in varnostne takse;  Transfer na našem avtobusu: letališče-hotel-letališče v Moskvi; 
Avtobusni prevozi po programu v Moskvi; Panoramske avtobusne ekskurzije po programu.

Srbsko/rusko/angleško govoreči vodniki v Rusiji (odvisno od sestave skupin); slovenski spremljevalec;
Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini;
DDV; organizacija in izvedba potovanja. Slovenski spremljevalec.
Celodnevni avtobusni izlet in vodena ekskurzija v okolico Moskve: Sergijev Posad.

CENA VKLJUČUJE:
Muzejske vstopnice in organizirane vodene ekskurzije:

Metro-tura z ogledom nekaterih postaj moskovske podzemne železnice;
Vstopnice in vodena ekskurzija v moskovski Kremelj s cerkvami;
Vstopnice + vodena ekskurzija v moskovsko DržavnoTretjakovsko galerijo
Celodnevni zlet in vodena ekskurzija v okolico Moskve: v zgodovinski Sergijev Posad.
Obroki na poti: zajtrki v hotelu; 1 večerja v Moskvi; 1 rusko kosilo v S. Posadu

Cena potovanja:
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 950,00 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 970,00 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 990,00 EUR

Dokončno plačilo v primeru manjše skupine: potniku ob prijavi izstavimo račun po najboljši optimalni ceni, ki je oblikovana na podlagi predvidenega števila potnikov (najmanj 40 prijavljenih oseb). Potnik se prijavi po optimalni (ugodnejši) ceni, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med optimalno in minimalno ceno, ki je odvisno od števila prijavljenih potnikov. V primeru, da se za potovanje odloči manjše število potnikov, bo Ruski ekspres potnike o spremenjenih pogojih obvestili najkasneje teden dni pred odhodom na potovanje.

Možna doplačila ob prijavi:
Bivanje v enoposteljni sobi: 119 EUR/oseba (se plača takoj ob prijavi, če potujete sami)
Pridobitev povabilnega pisma in ureditev formalnosti za pridobitev vizuma v Rusko federacijo: 85,00 EUR /oseba.

Pogoji:
Prijavnina ob prijavi 15,00 EUR na prijavnico/ vaučer
Akontacija ob prijavi: 40% od osnovne cene aranžmaja
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene aranžmaja, v primeru dokumentirane višje sile, (če se boste zanj odločili).
Možnost plačila na obroke (o pogojih se pozanimajte na tel. štev.: 031 662 073 ali nam pišite na e-mail)

Popust: 5% za otroka do 12. leta na tretjem (dodatnem) ležišču v spremstvu dveh odraslih oseb. Popust se obračuna na osnovno ceno, ki ne vključuje varnostnih, letalskih pristojbin in dodatka za gorivo ter drugih morebitnih doplačil v času potovanja itd.

Pridobitev ruske vize: Rusko vizo uredimo mi! Za pridobitev uradnega povabila in ruske vize je potrebno najkasneje 30 dni pred odhodom v Rusijo nam predložiti: nepoškodovan veljaven potni list (veljavnost še vsaj 6 mesecev od datuma vrnitve iz Rusije), 1 barvno fotografijo in polico o dodatnem zdravstvenem zavarovanju z asistenco v tujini s kritjem najmanj 30.000 EUR (zavarovanje uredimo mi in je že vključeno ceno potovanja).

Možna doplačila na poti v Rusiji: dodatni ogledi na poti po želji potnikov.

Cena NE vključuje: 
Napitnin voznikom in vodnikom na poti, ki so dobrodošle in tudi pričakovane (cca 5-10 EUR po osebi/ odvisno od trajanja programa in števila vodnikov na poti). 

Pomembno: Cene vsebujejo letališke in varnostne takse ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končna cena potovanja se lahko spremeni (predvsem na račun letaliških in varnostnih taks ter sprememb v menjalnih tečajih valut). Zato si pridržujemo pravico do povišanja končne cene programa, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do sprememb v tarifah prevoznikov, ki se lahko spremeni in bo obračunana najkasneje 7 dni pred odhodom na potovanje.

Izvedba programa: Program potovanja v Rusijo bo potekal tako, kot je bil prvotno zastavljen. Možne so spremembe in prerazporeditve vrstnega reda izletov, avtobusnih ogledov ali ekskurzij, če bodo to narekovale trenutne razmere ali po presoji vodnika zaradi neugodnih trenutnih razmer (slabe vremenske razmere, spremembe v odpiralnem času muzejev, gneča ali zapore na cestah, priprave na praznične prireditve itd).

Ob prijavi na potovanja v Rusijo veljajo splošni pogoji poslovanja Ruskega ekspresa.

Vabimo vas, da se nam pridružite na potovanju v Rusijo!
Za več informacij o programu potovanja v Rusijo nas lahko obiščite ali pokličite na tel.: 01 546 54 56 ali 031 662 073.

On-line rezervacija potovanja v Rusijo

DA, želim potovati v Rusijo po avtorskem, razgibanem in vsebinsko bogatem programu. Se že veselim srečanja z rusko kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. 
Prijavljam se na potovanje z Ruskim ekspresom!

Potrjujem, da sem seznanjen in se strinjam z vsebino in vsemi navedbami programa potovanja in Splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavni del pogodbe o potovanju ter so objavljeni na spletni strani organizatorja potovanja, podjetja Ruski ekspres d.o.o. Glavni pogoj za veljavnost prijave je plačilo akontacije (ali celotne storitve) v roku, ki je naveden na računu. V primeru, da v navedenem roku storitev ni plačana, se šteje, da pogodba ni bila nikoli sklenjena, storitev pa nikoli naročena.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.