Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja v Rusijo! Pripravite kovčke, gremo v Rusijo!

Preberi več

 
 
 

 

 
 
 
Odkrivajte čare Rusije z Ruskim ekspresom!
Odkrivajte čare Rusije z Ruskim ekspresom!
 
 
 
 
 
Bogat program! Cena vse vključeno!

Carska Rusija, po stopinjah ruskih vladarjev: Moskva z okolico in St. Peterburg, avgust

Termin: 6.-11.8.2019
Carska Rusija, po stopinjah ruskih vladarjev: Moskva z okolico in St. Peterburg, avgust

Naše potovanje v Rusijo z obiskom Moskve in Sankt Peterburga smo obogatili z izletom v še dva zgodovinska kraja: v zibelko pravoslavja Sergijev Posad, ki mu pravijo "Ruski Vatikan" ter v skrivnostni Aleksandrov, ki je bil dlje časa rezidenca zloglasnega ruskega carja Ivana Groznega. Stik z rusko zgodovino bo tako še bolj pristen, saj bomo poleg spoznavanja prestolnic, občutili utrip starodavnih ruskih mest. Pot pod noge, gremo v carsko Rusijo po stopinjah ruskih vladarjev!

Termin: 6.-11.8.2019

Cena: 1.250,00 €

Status: RAZPRODANO, prijav ne sprejemamo več!

 
 
 

Datum potovanja v Rusijo: 6.- 11.8. / 6 dni
Vizum: ruski. Prevoz: letalo / vlak    
Najmanjše število potnikov: 40
Cena VSE VKLJUČENO (min 40 oseb): 1.250 EUR (vključeni so vsi prevozi, vodeni ogledi, izleti, ekskurzije, muzejske vstopnice in obroki po programu.)
STATUS potovanja: RAZPRODANO! Prijav žal ne sprejemamo več! 

Želite potovati v Rusijo z Ruskim ekspresom? Zaradi povečanega povpraševanja in hitre zapolnitve prostih mest v letošnjih skupinah, smo se odločili, da odpremo prijave za potovanja v Rusijo 2020.

Avtorica programa in vaša spremljevalka na poti: ga. Olga Kupljenik, ki vam bo z veseljem razkazala lepote svoje domovine Rusije.

Obogaten program! Naše potovanje v Rusijo z obiskom dveh ruskih prestolnic smo obogatili z izletom v še dva zgodovinska kraja: v zibelko ruskega pravoslavja, Sergijev Posad, ki mu pravijo "Ruski Vatikan" ter v skrivnostno mesto Aleksandrov, ki je bilo dlje časa rezidenca zloglasnega ruskega carja Ivana Groznega. Stik z rusko zgodovino bo tako še bolj pristen, saj bomo poleg spoznavanja prestolnice Moskve in ruskega dragulja Sankt Peterburga, občutili tudi zgodovinski duh starodavnih ruskih mest. Priložnost, ki je enostavno ne smete zamuditi... Pot pod noge, gremo v Rusijo po stopinjah ruskih vladarjev!


1. dan: Ljubljana- Moskva

V dopoldanskih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani, sledi registracija in odhod letala proti Moskvi. Obrok na letalu. Po popoldanskem pristanku sledi prevoz v središče Moskve, kjer nas čaka krajša panoramska avtobusna tura Večerna Moskva z ogledom moskovskih znamenitosti.

Nato se bomo odpeljali z avtobusom do našega udobnega hotela 4*, ki se nahaja zraven največjega moskovskega sejmišča z bogato izbiro ruskih spominkov ter postaje podzemne železnice. 
Namestitev, večerja v restavraciji hotela in prenočevanje.

2. dan: Izlet v okolico Moskve:Sergijev Posad + starodavni Aleksandrov, rezidenca carja Ivana Groznega 
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v dva prepoznavna ruska zgodovinska kraja. Najprej nas bo pot vodila v 73 km oddaljeno mesto Sergijev Posad. Mesto, ki je svoje ime dobilo po enem od najbolj spoštovanih ruskih samostanov, Svetotrojiškem Sergijevskem. Mesto, ki so zgradili davnega l. 1337, je povezano z vsemi najpomembnejšimi zgodovinskimi obdobji ruske države. Kompleks Svetotrojiškega samostana je uvrščen na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine.

Skozi stoletja je to rusko mesto veljalo za enega najpomembnejših duhovnih centrov Rusije. Samostan je močno povezan z pomembnimi dogodki v ruski zgodovini: tu so krstili ruskega carja Ivana Groznega, v njem se je v času vojaškega upora skrival bodoči ruski car Peter Veliki, njegova hči carica Elizabeta pa je nato samostanu podelila laskavi naziv »Lavra« in s tem tudi status glavnega carskega samostana, ki še danes velja za biser ruskih pravoslavnih svetinj in enega najlepših samostanov pravoslavnega sveta. Tu sе nahajajo čudodelne svetniške relikvije sv. Sergija Rodoneškega, ki veljajo za glavno svetinjo samostana. Tu je ustvarjal ikonopisec Andrej Rubljov in prav tu je nastala njegova ikona »Sveta trojica«, svetovno priznana mojstrovina staroruskega ikonopisja

Po ogledu Svetotroiške Lavre se odpravimo v restavracijo, kjer se bomo odpočili in okrepčali s pravim ruskim kosilom.
Zagotovo vas zanima, kam smo namenjeni sedaj?

Naša pot pa se bo nadaljevala z izletom v 50 km oddaljeni edinstveni zgodovinski kraj – starodavni Aleksandrov in kompleks Aleksandrskega kremlja, ki je znan po tem, da je prav tu ruski car Ivan Grozni živel in vladal več kot 15 let. Ta izjemen kompleks vzbuja mistično vznemirjenje, saj izgleda, kot da bi se čas ustavil v 16. stoletju. Čudovit dvorec, ki je služil kot carjeva rezidenca, nas bo popeljal v čas vladavine Ivana Groznega. Zazdelo se nam bo, da senca groznega carja še vedno bdi nad temi prostori. Slišali bomo neverjetne zgodbe o skrivnostnih carskih zakladih in dvornih zarotah, o tukajšnjih razkošnih lepotnih tekmovanjih za izbor carske neveste in prepovedanih ljubeznih carja, si ogledali srhljive kletne zapore, kjer je sovražnikom nalagal okrutne kazni, pa tudi sobane, v katerih je car pred petimi stoletji vladal Rusiji. 
Sledi vrnitev v Moskvo, transfer v hotel in prenočevanje.

3. dan: Moskva, ruska prestolnica in Rdeči trg
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na panoramsko avtobusno ekskurzijo Moskva- glavno mesto Rusije z ogledom številnih moskovskih znamenitosti. Videli bomo Bolšoj teater, pravoslavno svetinjo- katedralo Kristusa Odrešenika, zgradbo zloveščega KGB-ja, komiteja državne varnosti nekdanje Sovjetske Zveze. Ustavili se bomo na razgledni točki na Vabčevih hribih, kjer bomo naredili fantastične fotografije Moskve, videli bomo MGU-Moskovska državna Univerza Lomonosov, mavzolej V. Lenina, Rdeči trg, občudovali katedralo Vasilija Blaženega ter druge številne znamenitosti in razgledne točke z najlepšim pogledom na Moskvo.

Sledi vodena ekskurzija v Moskovski Kremelj s cerkvami, kjer se bomo sprehodili po prepoznavnem Aleksandrovskem parku, si ogledali znamenite katedrale, ki pričajo o zgodovini Rusije in ruskih carjih, občudovali največji na svetu car top in car zvon; videli bomo, kje se nahaja urad predsednika Rusije in druge znamenitosti Moskovskega kremlja.

Z občudovanjem se bomo sprehodili po veličastnem Rdečem trgu in obiskali zanimiv moskovski park Zarjadje. Nato bomo imeli še nekaj prostega časa za samostojne nakupe spominkov in okusnega sladoleda v sloviti moskovski veleblagovnici GUM. Za lep zaključek tega dne si bomo privoščili vodeno ekskurzijo - metro turo z ogledom nekaj lepih postaj slovite moskovske podzemne železnice. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: Sankt Peterburg, severna prestolnica Rusije, pozdravljen!
V jutranjih urah zbor potnikov, sledi transfer na žel. postajo in vožnja s hitrim vlakom proti Severnim Benetkam – prelepemu ruskemu St. Peterburgu. Sankt Peterburg je najbolj evropsko med vsemi ruskimi mesti in najbolj rusko mesto med vsemi evropskimi. Lepota praznično okrašenega mesta prispeva k posebnemu vzdušju v času našega potovanja v veličastno rusko mesto - metropolo ruske umetnosti in kulture.

"Rusko okno v Evropo" - tako ga je poimenoval največji ruski pesnik Aleksander Sergejevič Puškin. Slavni ruski Sankt Peterburg, mesto muzej, nekdaj Petrograd in Leningrad, ki ga domačini ljubkovalno imenujejo Piter, je z več kot 4.500.000 prebivalci drugo največje mesto v Ruski federaciji. To rusko mesto ustanovil leta 1703 ruski cer Peter I Veliki, ki je mestu s pomočjo tujih in ruskih arhitektov dal evropsko in svetovljansko noto. Edinstven Sankt Peterburg je danes uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Po prihodu v drugo največje rusko mesto sledi avtobusna panoramska ekskurzija po St. Peterburgu, med katero si bomo ogledali najbolj prepoznavne znamenitosti mesta.

Nato sledi ekskurzija v Petropavlovsko trdnjavo- zgodovinski kraj nastanka mesta Sankt Peterburg, ter vodeni ogled cerkve Sv. Petra in Pavla z grobnicami carja Petra I, carice Katarine Velike in člani zadnje carske dinastije Romanovih - carja Nikolaja II. in njegove družine.

Na svoji poti v Sankt Peterburgu bomo videli zgradbo, v kateri se je tragično ustavilo srce velikega ruskega pesnika Sergeja Jesenina, smrt katerega je še danes ovita v tančico skrivnosti. Ustavimo se tudi pri križarki Avrora, strel katere je naznanil začetek Oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917 in za vedno spremenil rusko zgodovino, ter druge znamenitosti Sankt Peterburga.

Nato se bomo okrepčali na ruski večerji v peterburški restavraciji.
Sledi transfer v udobni hotel 4*, namestitev in prenočevanje.

5. dan: Sankt Peterburg in svetovno priznani muzej Ermitaž
Zajtrk v hotelu. Nato se odpravimo na panoramsko ekskurzijo »Ruski dragulj -Sankt Peterburg«. V središču Sankt Peterburga si bomo od blizu ogledali (zunanji ogled) cerkev Kristusovega vstajenja, ki ji domačini pravijo Spas na krvi in ki so jo gradili 24 let v spomin na ruskega carja Aleksandra II. Lepi živopisani cerkvi v ruskem stilu pravijo tudi Muzej mozaikov. Na prvi pogled ta ruska cerkev celo spominja na katedralo Vasilija Blaženega na Rdečem trgu v Moskvi, ki brez dvoma spada med edinstvene dosežke ruske arhitekture.

Videli bomo tudi mistični Mihajlovski dvorec in poslušali srhljivo zgodbo o Pavlu I, sinu ruske carice Katarine Velike, ter pisatelju Fjodoru Dostojevskem, življenje katerega vse od leta 1837 neločljivo povezano s Sankt Peterburgom: tukaj je živel in ustvarjal kar 28 let. Tu so nastajala njegova svetovno znana dela: Bele noči, Idiot, Bratje Karamazovi in Zločin in kazen.

Občudovali bomo glavno ulico Nevski prospekt in mogočno Kazansko katedralo, Petropavlovsko trdnjavo – tam je nastalo to znamenito rusko mesto, tam so danes tudi grobnice ruskih carjev in članov zadnje carske dinastije Romanovih. Nato se bo naša pot nadaljevala mimo veličastnega spomenika ruskemu carju Petru Velikemu- Bakreni jezdec, videli bomo tudi slovito Mariinsko gledališče. Občudovali bomo Poletni vrt in njegovo čudovito čipkasto ograjo, nato še mogočno Izakovo katedralo, ki nas osupne s svojo velikostjo, njena kupola pa je prekrita s kar 490 kilogrami zlata. Ogledali bomo tudi Dvorni trg- zgodovinsko središče Sankt Peterburga, na njem je znameniti Zimski dvorec, ki je bil vse do oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917 rezidenca ruskih carjev, na njem pa segajoči v nebo Aleksandrijski steber, ki slavi zmago Rusije nad Napoleonom.

Sledi vodena ekskurzija v veličastni ruski muzej Ermitaž – palačo vseh palač, nekdanje zimske carske rezidence družine Romanovih in slavne ruske carice Katarine Velike, enega največjih in najlepših muzejev sveta. V Ermitažu lahko občudujemo nepozabne umetnine, med katerimi so tudi slike Leonarda da Vincija, Raffaella, Rembrandta in drugih velikanov svetovnega formata. 

Prosti čas za samostojne oglede, nakupe, kosilo. Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje.

6. dan: Izlet v Petergof - ruski Versailles: carstvo fontan, parkov in poletna carska rezidenca.  
St. Peterburg – Ljubljana

Po zajtrku se bomo odpravili v okolico Sankt Peterburga, kjer bomo obiskali najrazkošnejšo nekdanjo rezidenco ruskih carjev – Petergof. Upravičeno ga imenujejo Ruski Versailles in Carstvo parkov in fontan. Prekrasni park, ki so ga zgradili na ukaz carja Petra Velikega, se postavlja s 180 čudovitimi pozlačenimi fontanami vseh možnih oblik. Največja znamenitost Velikih kaskad je kip Samsona. Curek te znamenite fontane, ki je že vrsto let tudi prepoznavni simbol Petergofa, seže tudi do 20 metrov visoko. Petergof je osvojil nagrado Wold Travel Awards in naziv »najboljši zgodovinski park v Evropi«. Zato ga bomo tudi mi vključili v naš program!

V Petergofu se nam bo ponudila še zadnja priložnost za nakup ruskih spominkov, ki se prodajajo na stojnicah. Ruske kučme in rute, babuške-matroške, volnene nogavice in kape, ruske slikanice in koledarji ....za vsakega se nekaj najde! Nekaj prostega časa za samostojne oglede do odhoda na letališče.

Čas je, da se poslovimo od edinstvenega St. Peterburga in se vrnemo domov ... navdušeni nad Rusijo in polni prelepih spominov na bogato rusko kulturo in zgodovino.  

Transfer na letališče
in let z letalom iz Sankt Peterburga na eno od bližnjih evropskih letališč. Po pristanku sledi transfer v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

Cena VSE VKLJUČENO (min 40 oseb): 1.250 EUR (vključeni so vsi prevozi, panoramski ogledi, vodene ekskurzije, muzejske vstopnice in obroki po programu.)

Cena vključuje: letalski prevoz Ljubljana - Moskva; letalski prevoz Sankt Peterburg– bližnje letališče (v ekonomskem razredu) s zakupljenim prevozom ročne prtljage 8 kg in prtljage (kovček največ 23 kg):
vožnjo s hitrim vlakom Moskva- St. Peterburg v ekonomskem razredu;
5 nočitеv z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* v širšem središču mesta v Moskvi in Sankt Peterburgu;
Letališke in varnostne takse; Transfer letališče-hotel-letališče v Rusiji; Transfer z bližnjega letališča-Ljubljana.
Avtobusni prevozi po programu v Moskvi, Sankt Peterburgu, Sergijevom Posadu in Aleksandrovu; Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (z dvojnim kritjem 50.000 EUR); rusko/srbsko/angleško govoreči vodniki na poti (odvisno od sestave skupin); slovenski spremljevalec; DDV; organizacija in izvedba potovanja.

Cena vključuje VSE avtobusne izlete in panoramske ekskurzije po programu: Panoramska avtobusna ekskurzija v Moskvi; avtobusna panoramska ekskurzija v Sankt Peterburgu; Izlet v okolico Moskve: Sergijev Posad z ogledom kompleksa Svetotroiškega samostana. Izlet v okolico Moskve -zgodovinsko mesto Aleksandrov, skrivnostno rezidenco zloglasnega carja Ivana Groznega. Izlet v okolico Peterburga: Petergof-carstvo parkov, pozlačenih kipov in fontan.

Cena vključuje VSE muzejske vstopnice in organizirane vodene ekskurzije po programu! Wink

V MOSKVI in okolici:
vodena ekskurzija na Rdečem trgu v Moskvi; vstopnice in vodena ekskurzija v moskovski Kremelj s cerkvami; metro-tura in ogled najlepših postaj moskovske podzemne železnice; izlet v okolico Moskve- Sergijev Posad, vodena ekskurzija z vstopnicami v kompleks delujočega  Svetotrojiškega Sergijeva samostana;  Izlet v okolico Moskve -mesto Aleksandrov-rezidenca zloglasnega carja Ivana Groznega, vodena ekskurzija po Aleksandrovskemu kremlju z vstopnicami in vodenim ogledom Pokrovske stolnice. 

V SANKT PETERBURGU in okolici:
vodena ekskurzija in vstopnice v muzej Ermitaž; vodena ekskurzija v Petropavlovsko trdnjavo -kraj nastanka St. Peterburga; vstopnice in vodena ekskurzija v cerkev Sv. Petra in Pavla z grobnicami ruskih carjev Romanovih; izlet v okolico St. Peterburga: vstopnice in vodena ekskurzija v Petergof z zunanjim ogledom dvorca, sprehodom po parku in ogledom fontan.

Cena vključuje obroke na poti v Rusiji: 
5 x zajtrk; 1 večerja v Moskvi; 1 kosilo v Sergijevom Posadu, 1 večerja v Sankt Peterburgu.

Možna doplačila ob prijavi:
Pridobitev povabilnega pisma in ureditev vstopnega vizuma v Rusko federacijo: 85,00 EUR /oseba.
Namestitev v enoposteljni sobi 210 EUR/oseba.

Cena potovanja:
Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.250,00 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 1.265,00 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.280,00 EUR

Dokončno plačilo v primeru manjše skupine: potniku ob prijavi izstavimo račun po najboljši optimalni ceni, ki je oblikovana na podlagi predvidenega števila potnikov (najmanj 40 prijavljenih oseb). Potnik se prijavi po optimalni (ugodnejši) ceni, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med optimalno in minimalno ceno, ki je odvisno od števila prijavljenih potnikov. V primeru, da se za potovanje odloči manjše število potnikov, bo Ruski ekspres potnike o spremenjenih pogojih obvestili najkasneje teden dni pred odhodom na potovanje.

Cena ne vključuje: 
Napitnin voznikom in vodnikom na poti, ki so dobrodošle in tudi pričakovane (cca 10 EUR po osebi/ odvisno od trajanja programa in števila vodnikov/voznikov na poti). 
Vozovnic za samostojne vožnje v prostem času z mestnimi prevoznimi sredstvi in v metroju; kosil in večerij, ki niso predmet ponudbe; dodatne samostojne oglede (ki niso predmet ponudbe). 

Pogoji:
Prijavnina ob prijavi 15,00 EUR na prijavnico/ vaučer
Akontacija ob prijavi: 40% od osnovne cene aranžmaja
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene aranžmaja, v primeru dokumentirane višje sile, (če se boste zanj odločili).
Možnost plačila na obroke (o pogojih se pozanimajte na tel. štev.: 031 662 073 ali nam pišite na e-mail)

Popust: 5% za otroka do 12. leta na tretjem (dodatnem) ležišču v spremstvu dveh odraslih oseb. Popust se obračuna na osnovno ceno, ki ne vključuje varnostnih, letalskih pristojbin in dodatka za gorivo ter drugih morebitnih doplačil v času potovanja itd.

Pridobitev ruske vize: Rusko vizo uredimo mi! Za pridobitev uradnega povabila in ruske vize je potrebno najkasneje 30 dni pred odhodom v Rusijo nam predložiti veljaven potni list (veljavnost še vsaj 6 mesecev od datuma potovanja v Rusijo) in 1 barvno fotografijo.

Možna doplačila na poti v Rusiji: dodatni ogledi in vstopnine na poti po želji potnikov.

Napitnine vodnikom in voznkom na poti: so dobrodošle in tudi pričakovane. 

Cene vsebujejo letališke in varnostne takse ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končna cena potovanja se lahko spremeni (predvsem na račun letaliških in varnostnih taks ter sprememb v menjalnih tečajih valut). Zato si pridržujemo pravico do povišanja končne cene programa, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do sprememb v tarifah prevoznikov, ki se lahko spremeni in bo obračunana najkasneje 7 dni pred odhodom na potovanje.

Izvedba programa: Program potovanja v Rusijo bo potekal tako, kot je bil prvotno zastavljen. Možne so spremembe in prerazporeditve vrstnega reda izletov, avtobusnih ogledov ali ekskurzij, če bodo to narekovale trenutne razmere ali po presoji vodnika zaradi neugodnih trenutnih razmer (slabe vremenske razmere, spremembe v odpiralnem času muzejev, gneča ali zapore na cestah, priprave na praznične prireditve itd).

Ob prijavi na potovanja v Rusijo veljajo splošni pogoji poslovanja potovalne agencije Ruski ekspres.

Vabimo vas, da se nam pridružite na potovanju v Rusijo!
Za več informacij o programu potovanja v Rusijo nas lahko obiščite ali pokličite na tel.: 01 546 54 56 ali 031 662 073.

On-line rezervacija potovanja v Rusijo

DA, želim potovati v Rusijo po avtorskem, razgibanem in vsebinsko bogatem programu. Se že veselim srečanja z rusko kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. 
Prijavljam se na potovanje z Ruskim ekspresom!

Potrjujem, da sem seznanjen in se strinjam z vsebino in vsemi navedbami programa potovanja in Splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavni del pogodbe o potovanju ter so objavljeni na spletni strani organizatorja potovanja, podjetja Ruski ekspres d.o.o. Glavni pogoj za veljavnost prijave je plačilo akontacije (ali celotne storitve) v roku, ki je naveden na računu. V primeru, da v navedenem roku storitev ni plačana, se šteje, da pogodba ni bila nikoli sklenjena, storitev pa nikoli naročena.

Polja označena z * so obvezna!

    1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.