Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja v Rusijo! Pripravite kovčke, gremo v Rusijo!

Preberi več

 
 
 

 

 
 
 
Odkrivajte čare Rusije z Ruskim ekspresom!
Odkrivajte čare Rusije z Ruskim ekspresom!
 
 
 
 
 

Potovanje v Rusijo za prvomajske praznike: Moskva, S. Posad in St. Peterburg

Termin: 26.4.-2.5.2019
Potovanje v Rusijo za prvomajske praznike: Moskva, S. Posad in St. Peterburg

Že veste, kam boste odpotovali za 1. maj? Mi vam predlagamo, da skupaj z nami in našo Olgo za prvomajske praznike odpotujete v Rusijo! Odlična NOVICA! Program klasičnega potovanja smo obogatili z dodatnim dnem in izletom v zibelko ruskega pravoslavja, Sergijev Posad, ki mu pravijo "Ruski Vatikan". Pot pod noge, gremo v Rusijo! Ste zraven?

Termin: 26.4.-2.5.2019

Cena: 1.230,00 €

Status: RAZPRODANO, prijav ne sprejemamo več!

 
 
 

Datum potovanja v Rusijo: 26.4. - 2.5.2019 / 7 dni
Vizum: ruski. Prevoz: letalo / vlak
Najmanjše število potnikov: 40
Čas za prijavo: 60 dni pred odhodom

Cena VSE VKLJUČENO (min 40 oseb): 1.230 EUR (vključeni so vsi vodeni ogledi, prevozi, ekskurzije in vstopnice po programu.)

STATUS potovanja: žal prijav ne sprejemamo več! RAZPRODANO! 
Oglejte si druga zanimiva potovanja v Rusijo.

Avtorica programa in vaša spremljevalka na poti: ga. Olga Kupljenik, ki vam bo z veseljem razkazala lepote svoje domovine Rusije.

Že veste, kam boste odpotovali za 1. maj? Mi vam predlagamo, da skupaj z nami in našo Olgo za prvomajske praznike odpotujete v Rusijo! Po uspešno izpeljanih potovanjih v Rusijo v prejšnjih sezonah, nadaljujemo z izvedbo naših avtorskih uspešnic tudi v letu 2019! Vabimo vas, da se nam na potovanju po najbolj prepoznavnih ruskih mestih pridružite tudi vi! Tokrat gremo v Rusijo za 1. maj!

Odlična novica za vse ljubitelje ruske kulture in zgodovine! Naše klasično 6-dnevno potovanje v Rusijo z obiskom dveh ruskih prestolnic smo obogatili z še enim dodatnim dnem in izletom v zibelko ruskega pravoslavja, Sergijev Posad. Stik z rusko zgodovino bo tako še bolj pristen, saj bomo poleg spoznavanja ruske prestolnice Moskve in ruskega dragulja Sankt Peterburga, občutili tudi zgodovinski duh starega ruskega mesta, ki mu pravijo kar "Ruski Vatikan". Priložnost, ki je enostavno ne smete zamuditi... Pot pod noge, gremo v Rusijo!


1. dan: Ljubljana- Moskva

V dopoldanskih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani, sledi registracija in odhod letala proti Moskvi. Kosilo na letalu. Po pristanku v Moskvi nas čaka krajša panoramska avtobusna tura Večerna Moskva - glavno mesto Rusije z ogledom moskovskih znamenitosti. Že prvi dan našega bivanja v Rusiji si bomo privoščili vodeno ekskurzijo v edinstveno Tretjakovsko galerijo, ki hrani dragocena dela ruskih umetnikov. Nato se bomo odpeljali z avtobusom do našega hotela 4*.
Namestitev, večerja v restavraciji hotela in prenočevanje.

2. dan: Moskva in rusko duhovno središče Sergijev Posad in Svetotrojiški samostan
Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v 73 km oddaljeno mesto Sergijev Posad. Mesto, ki svoje ime dobilo po enem od najbolj spoštovanih ruskih samostanov, Svetotrojiškem Sergijevskem. Mesto, ki so zgradili davnega l. 1337, je povezano z vsemi najpomembnejšimi zgodovinskimi obdobji ruske države. Kompleks Svetotrojiškega samostana je uvrščen na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine.

Skozi stoletja je to rusko mesto veljalo za enega najpomembnejših duhovnih centrov Rusije. Samostan je močno povezan z pomembnimi dogodki v ruski zgodovini: tu so krstili ruskega carja Ivana Groznega, v njem je v času vojaškega upora skrival bodoči ruski car Peter Veliki, njegova hči carica Elizabeta pa je nato samostanu podelila laskavi naziv »Lavra« in s tem tudi status glavnega carskega samostana, ki še danes velja za biser ruskih pravoslavnih svetinj in enega najlepših samostanov pravoslavnega sveta. Tu sе nahajajo čudodelne svetniške relikvije sv. Sergija Rodoneškega, ki veljajo za glavno svetinjo samostana. Tu je ustvarjal ikonopisec Andrej Rubljov in prav tu je nastala njegova ikona »Sveta trojica«, svetovno priznana mojstrovina staroruskega ikonopisja. To najprepoznavnejšo ikono ruskega mojstra bomo občudovali tudi mi na ekskurziji v moskovski Tretjakovski galeriji.
Po ogledu Svetotroiške Lavre se bomo okrepčali z ruskim kosilom, sledi vrnitev v Moskvo, transfer v hotel in prenočevanje.

3. dan: Moskva, ruska prestolnica in Rdeči trg
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na panoramsko avtobusno ekskurzijo Moskva- glavno mesto Rusije z ogledom številnih moskovskih znamenitosti. Videli bomo Bolšoj teater, pravoslavno svetinjo- katedralo Kristusa Odrešenika, zgradbo zloveščega KGB-ja, komiteja državne varnosti nekdanje Sovjetske Zveze, MGU-Moskovska državna Univerza Lomonosov, mavzolej V. Lenina, Rdeči trg, občudovali katedralo Vasilija Blaženega ter druge številne znamenitosti in razgledne točke z najlepšim pogledom na Moskvo.

Sledi vodena ekskurzija v Moskovski Kremelj s cerkvami, kjer se bomo sprehodili po prepoznavnem Aleksandrovskem parku, si ogledali znamenite katedrale, ki pričajo o zgodovini Rusije in ruskih carjih, občudovali največji na svetu car top in car zvon; izvedeli, kje se nahaja urad predsednika Rusije Vladimirja Putina, in druge znamenitosti Moskovskega kremlja.

Nato se bomo sprehodili po veličastnem Rdečem trgu in imeli nekaj prostega časa za samostojno kosilo in nakupe spominkov v sloviti moskovski veleblagovnici GUM. Za lep zaključek tega dne si bomo privoščili metro turo z ogledom nekaterih postaj slovite moskovske podzemne železnice. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: Sankt Peterburg, severna prestolnica Rusije, pozdravljen!
V zgodnjih jutranjih urah zbor potnikov, sledi transfer na žel. postajo in vožnja s hitrim vlakom proti Severnim Benetkam – prelepemu ruskemu Sankt Peterburgu. St. Peterburg je najbolj evropsko med vsemi ruskimi mesti in najbolj rusko mesto med vsemi evropskimi. Lepota praznično okrašenega mesta prispeva k posebnemu vzdušju v času našega potovanja v veličastno rusko mesto - metropolo ruske umetnosti in kulture.

"Rusko okno v Evropo" - tako ga je poimenoval največji ruski pesnik Aleksander Sergejevič Puškin. Slavni ruski Sankt Peterburg, mesto muzej, nekdaj Petrograd in Leningrad, ki ga domačini ljubkovalno imenujejo Piter, je z več kot 4.500.000 prebivalci drugo največje mesto v Ruski federaciji. To rusko mesto ustanovil leta 1703 ruski cer Peter I Veliki, ki je mestu s pomočjo tujih in ruskih arhitektov dal evropsko in svetovljansko noto. Edinstven Sankt Peterburg je danes uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Po prihodu v drugo največje rusko mesto sledi avtobusna panoramska ekskurzija po St. Peterburgu, med katero si bomo ogledali najbolj prepoznavne znamenitosti mesta.

Nato sledi vodena ekskurzija v Petropavlovsko trdnjavo- kraj nastanka mesta Sankt Peterburg, ter ogled cerkve Sv. Petra in Pavla z grobnicami carja Petra I, carice Katarine Velike in člani zadnje carske dinastije Romanovih - carja Nikolaja II. in njegove družine.

Na svoji poti v Sankt Peterburgu bomo videli zgradbo, v kateri se je tragično ustavilo srce velikega ruskega pesnika Sergeja Jesenina, smrt katerega še danes ovita v tančico skrivnosti. Ustavimo se tudi pri križarki Avrora, strel katere je naznanil začetek Oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917 in za vedno spremenil rusko zgodiovino, ter druge znamenitosti Sankt Peterburga.

Nato se bomo okrepčali na ruski večerji v peterburški restavraciji. Sledi transfer v hotel, namestitev. in prenočevanje.

5. dan: Sankt Peterburg in svetovno prinani muzej Ermitaž
Zajtrk v hotelu. Nato se odpravimo na panoramsko ekskurzijo »Ruski dragulj -Sankt Peterburg«. V središču Sankt Peterburga si bomo od blizu ogledali (zunanji ogled) cerkev Kristusovega vstajenja, ki ji domačini pravijo Spas na krvi in ki so jo gradili 24 let v spomin na ruskega carja Aleksandra II. Lepi živopisani cerkvi v ruskem stilu pravijo tudi Muzej mozaikov. Na prvi pogled ta ruska cerkev celo spominja na katedralo Vasilija Blaženega na Rdečem trgu v Moskvi, ki brez dvoma spada med edinstvene dosežke ruske arhitekture.

Videli bomo tudi Mihajlovski dvorec in poslušali srhljivo zdgodbo o Pavlu I, sinu ruske carice Katarine Velike, ter pisatelju Fjodoru Dostojevskem, življenje katerega vse od leta 1837 neločljivo povezano s Sankt Peterburgom: tukaj je živel in ustvarjal kar 28 let. Tukaj so nastajala njegova svetovno znana dela: Bele noči, Idiot, Bratje Karamazovi in Zločin in kazen.

Občudovali bomo glavno ulico Nevski prospekt in mogočno Kazansko katedralo, Petropavlovsko trdnjavo – tam je nastalo to znamenito rusko mesto, tam so danes tudi grobnice ruskih carjev in članov zadnje carske dinastije Romanovih. Nato se bo naša pot nadaljevala mimo veličastnega spomenika ruskemu carju Petru Velikemu Bakreni jezdec, mimo slovite zgradbe Mariinskega gledališča. Občudovali bomo Poletni vrt in njegovo čudovito čipkasto ograjo, nato še mogočno Izakovo katedralo, ki nas osupne s svojo velikostjo, njena kupola pa je prekrita s kar 490 kilogrami zlata. Ogledali bomo tud Dvorni trg- zgodovinsko središče Sankt Peterburga, na njem je znameniti Zimski dvorec, ki je bil vse do oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917 rezidenca ruskih carjev, na njem pa segajoči v nebo Aleksandrijski steber, ki slavi zmago Rusije nad Napoleonom.

Sledi obisk veličastnega ruskega muzeja Ermitaž – palače vseh palač, nekdanje zimske carske rezidence družine Romanovih in slavne ruske carice Katarine Velike, enega največjih in najlepših muzejev sveta. V Ermitažu lahko občudujemo nepozabne umetnine, med katerimi so tudi slike Leonarda da Vincija, Raffaella, Rembrandta in drugih velikanov svetovnega formata. .

Prosto za samostojne oglede, nakupe, kosilo. Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje.

6. dan: Sankt Peterburgu in Caesko selo -mesto carjev, ruske zgodovine in Puškina
Po zajtrku v hotelu se bomo odpeljali na avtobusni izlet in vodeno ekskurzijo v okolico Sankt Peterburga- Carsko selo (danes mesto Puškin), kjer je živel in ustvarjal veliki ruski pesnik Puškin. Aleksander Sergejevič Puškin velja za eno najpomembnejših oseb v razvoju ruske in svetovne književnosti. Postal je oče ruske literature v 19. stoletju in predstavil rusko literaturo svetu. Sprehodili se bomo po Puškinovih poteh v prelepem Katarininskem parku in si ogledali spomenik ruskemu pesniškemu geniju.

Sledi vodena ekskurzija in obisk veličastne palače ruske carice Katarine Velike iz 18. stoletja, ki hrani dragocene predmete in zbirke, v kateri bomo ogledali pravi svetovni zaklad - Jantarjevo sobo, katero zaznamovala skrivnostna zgodovina, saj je bila izgubljena v času druge svetovne vojne, in o njenem ponovnem rojstvu.

Po vrnitvi v Sankt Peterburg se bomo lahko okrepčali po rusko ( po želji potnikov - za doplačilo) z vročo domačo rusko juho, zraven skodelice dišečega ruskega čaja pa si bomo privoščili slavne ruske piroške v eni od najboljših sanktpeterburških kavaren, ki slovi ravno po sveže pripravljenih in slastnih ruskih specialitetah. Prosto za samostojne oglede, nakupe, kosilo in klepet ob čaju v gostoljubnem Sankt Peterburgu. Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje.

7. dan: Nasvidenje, Rusija. Sankt Peterburg – Ljubljana
Zajtrk v hotelu. Se odpeljemo v središče Sankt Peterburga, kjer bomo imeli še nekaj prostega časa za samostojne oglede, kosilo in zadnje nakupe ruskih spominkov do odhoda na letališče. Sledi transfer na letališče in let z letalom iz Sankt Peterburga na eno od bližnjih evropskih letališč. Sledi transfer v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

Pred-prijave na potovanja v Rusijo 2020

Želite potovati v Rusijo z Ruskim ekspresom? Zaradi povečanega povpraševanja in hitre zapolnitve prostih mest v letošnjih skupinah, smo se odločili, da odpremo prijave za potovanja v Rusijo 2020. 

DA, želim si zagotoviti mesto na potovanju v Rusijo 2020 po razgibanem in vsebinsko bogatem programu. Se že veselim srečanja z rusko kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. Zato se prijavljam na potovanje, ki ga v letu 2020 organizira agencija Ruski ekspres!

Ste zamudili prosto mesto v skupini? Vam morda ne odgovarja program ali datum razpisanega potovanja? Zaradi povečanega povpraševanja in (pre)hitre zapolnitve prostih mest v letošnjih skupinah, že zbiramo prijave za potovanja v Rusijo 2020. Če želite potovati v Rusijo z Ruskim ekspresom, izpolnite PREDprijavo in si tako pravočasno zagotovite prosto mesto na potovanju! Pri nas skupine se zelo hitro polnijo!

Prijave za vas niso zavezujoče in so informativne narave. Možne so naknadne spremembe datumov, programov in tudi odpoved nekaterih programov. S predprijavo pa boste imeli prednost pred ostalimi prijavljenimi in zagotovljeno mesto na potovanju po Rusiji.

Polja označena z * so obvezna!

  1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 • Potovanje v Rusijo: Moskva in Sankt Peterburg na višku romantičnih belih noči

  Termin: 18.- 23.6. 2019

  Cena: 1.240,00 €

  Status: RAZPRODANO, prijav ne sprejemamo več!

  Že veste, kako boste preživeli poletne počitnice? Vabimo vas, da se nam na potovanju po dveh ruskih prestolnicah: veličastni Moskvi in ruskemu dragulju Sankt Peterburgu pridružite tudi vi! Gremo v Rusijo na višku romantičnih belih noči!

  Preberi več >
   
   
 • Bogat program! Cena vse vključeno!
  Carska Rusija, po stopinjah ruskih vladarjev: Moskva z okolico in St. Peterburg, avgust

  Carska Rusija, po stopinjah ruskih vladarjev: Moskva z okolico in St. Peterburg, avgust

  Termin: 6.-11.8.2019

  Cena: 1.250,00 €

  Status: ZAGOTOVLJEN odhod! 

  Naše potovanje Rusija: Moskva in Sankt Peterburg smo obogatili z izletom v še dva zgodovinska kraja: v zgodovinski Sergijev Posad, ki mu pravijo "Ruski Vatikan" ter v skrivnostni Aleksandrov-rezidenco zloglasnega carja Ivana Groznega. Pot pod noge, gremo v Rusijo po stopinjah ruskih vladarjev!

  Preberi več >
   
   
 • Ruska zimska pravljica!
  Potovanje v Rusijo: zimska ruska pravljica v adventni Moskvi

  Potovanje v Rusijo: zimska ruska pravljica v adventni Moskvi

  Termin: 20.- 24.12.2019

  Cena: 950,00 €

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE, pohitite!

  Začetek hladnega vremena vsekakor ni razlog, da bi se odrekli potovanju v Rusijo. Že veste, kako boste preživeli zimske počitnice?  Vabimo vas, da skupaj odpotujemo v praznično prednovoletno Rusijo in razkošno okrašeno rusko prestolnico Moskvo! Vabljeni, da se nam na pravljičnih "ruskih dogodivščinah" pridružite tudi vi!  

  Preberi več >
   
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.