Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja v Rusijo! Pripravite kovčke, gremo v Rusijo!

Preberi več

 
 
 

fb

                

 
 
 
 
 
 
NOVOST! Zbiramo prijave.

Sibirija. Velika sibirska avanTURA: Irkutsk in jezero Bajkal

Termin: 6.-17.7.2023 /12 dni /10 noči
Bonbončki: Cena Vse vključeno, brez doplačil.
Sibirija. Velika sibirska avanTURA: Irkutsk in jezero Bajkal

Sem Olga, Rusinja doma v Sloveniji, direktorica potovalne agencije Ruski ekspres, ki se je v Sibirijo zaljubila na prvi pogled. Zato naj vam prišepnem, da bom ponovno obiskala Irkutsk, ki mu pravijo kar "sibirski Pariz" in jezero Bajkal. Bi se mi želeli na tej 12-dnevni Sibirski pustolovščini z ogledom najlepših naravnih biserov pridružiti tudi vi? Pripravite kovčke, gremo v Sibirijo!

Termin: 6.-17.7.2023 /12 dni /10 noči
Bonbončki: Cena Vse vključeno, brez doplačil.

Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

 
 
 

Dolgo pričakovana NOVOST!
NOVI program 12-dnevnega potovanja Velika Sibirska avanTURA: Irkutsk - Listvjanka - Veliki Кoti- jezero Bajkal in otok Olhon - rt Hoboj - Ust Barguzin - planota Barguzin - Ulan Ude - Tempelj Ivolginski - Irkutsk
6.-17.7.2023 / 12 dni/10 noči
Vizum: ruski. Prevozi: letalo / vlak / terenska vozila / ladje
Število sopotnikov: medse sprejmemo le 22 oseb
Čas za prijavo: 60 dni pred odhodom

STATUS potovanja: ZBIRAMO PRIJAVE

Cena VSE VKLJUČENO / polni penzion (brez doplačil in skritih stroškov, vključeni so vsi obroki na poti, oglede, muzejske vstopnice, izlete s terenskimi vozili, karte za vodne ekskurzije z ladjicami. Za še večje doživetje smo za vas, naše sopotnike, omislili piknik iz nahrbrtnika s pogledom na Bajkalsko jezero in na ladjici sredi Bajkala).

Sva Olga in Kristina Kupljenik, direktorica in zanesliva desna roka družinske potovalne agencije Ruski ekspres. Vajini spremljevalki na tem potovanju, ki sva se v Sibirijo zaljubili na prvi pogled in "prvi narejeni korak". Po več mesecih raziskovanj, temeljitih pripravah in času, ki sva jih investirali v preizkušanje programa na "terenu", vam z veseljem predstavljava dolgo pričakovano novost- potovanje Velika Sibirska avanTURA.

To so ruske dogodivščine, ki nam pričarajo pravo Sibirijo: oddaljeno, neznano in neprehojeno. Na trenutke zelo divjo, ampak z zagotovljeno maksimalno možno mero doživetij, varnosti in udobja na poti. To bo potovanje v Sibirijo, ki nas očara z gostoljubjem ljudi, vsebinsko bogatim programom, ki zagotavlja edinstvena doživetja ob bližjem strečanju z avtohtonimi ljudstvi Sibirije, s pristnimi naravnimi in kulturnimi dragulčki in avtentičnimi gastronomskimi užitki na poti. In ne nazadnje cena, ki vključuje VSA doživetja - brez doplačil, drobnega tiska in skritih stroškov! Bi radi tudi vi postali del 12-dnevnih sibirskih dogodivščin? 
Potem pa pripravite kovčke! Gremo skupaj v Sibirijo na jezero Bajkal! 
Prepričani smo -Sibirska avantura z Ruskim ekspresom bo eno od vaših najlepših potovanj!

1.-2. dan: Ljubljana- Moskva - Irkutsk (obrok na letalu + zajtrk + kosilo + večerja)
V dopoldanskih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani, sledi registracija in odhod letala proti Moskvi. Po popoldanskem pristanku v Moskvi krajši počitek in nato nočni let proti Irkutsku, kamor prispemo v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

Ja, za nami je dolga pot in smo le prispeli v ruski Pariz Irkutsk. Pohitimo na topel zajtrk, da se okrepčamo po večurnem letu. Po zajtrku sledi izlet po glavnem mestu Vzhodne Sibirije, na katerem izvemo zgodovino Irkutska, se sprehodimo po zgodovinskem delu mesta, ki obstaja skoraj 360 let. 

Na svoji poti bomo videli prelepo cerkev Odrešenika, spomenik prvim osvajalcem Sibirije in Moskovska Triumfalna vrata. Nato obiščemo znameniti ženski samostan Matere Božje - najstarejši samostan v Sibiriji (1689). V samostanu je kraj, kjer so k zadnjemu počitku legli Grigorij Šelihov – ruski pomorščak in raziskovalec Sibirije, kneginja Katarina Trubeckaja, ki je sledila svojemu možu-dekabristu v Sibirijo in skoraj trideset let živela z njim in otroci v prostovoljnem izgnanstvu.

Mi pa gremo naprej! Spoznajmo še glavno ulico Irkutska - ulico Karla Marxa in zanimiv hotel, v katerem je živel sloviti pisatelj Anton Čehov, zapeljali se bomo mimo dramskega gledališča in sibirskega prirodoslovnega muzeja. Ogledali si bomo najlepše hiše trgovcev tistega časa, lesene izrezljane »čipkaste« hiše – prave mojstrovine ruske sibirske arhitekture .

Sledi kosilo v restavraciji, nato pa se odpeljemo (cca 65 km) v vasico Listvjanka na obali jezera Bajkal. Namestimo se v udobnih sobah našega hotela in si privoščimo nekaj prostega časa za počitek ali svoj prvi sprehod do Bajkala, enemu najbolj čistih jezer na svetu. Zvečer se bomo razvajali na večerji z jedmi ruske kuhinje. Počitek, prenočevanje.

3. dan: Listvjanka - Muzej lesene arhitekture Taltci - Z vzpenjačo do neverjetnih razgledov - Prirodoslovni muzej Bajkala, spoznajmo bajkalskega tjuljna (zajtrk + kosilo + večerja)
Zajtrk v hotelu. Danes nas čaka zanimiv celodnevni izlet. Najprej se odpeljemo do etnografskega muzeja Taltci, ki spada med pet največjih ruskih muzejev na prostem. Predstavljajte si zbirko etnografskih spomenikov od 17. do 20. stoletja, ki vključuje več kot 20.000 eksponatov. Tukaj se bomo seznanili s kulturo avtohtonih prebivalcev Bajkala

In kar je najpomembnejše - vse te burjatske jurte, hiše Evenkov, tofalarski čumi in ruske izbe, obrambni stolpi in stare cerkve, so originali, skrbno zaščiteni pristni primerki bivališč avtohtonih ljudstev, pripeljani z vsega ozemlja Bajkalske regije!

Sledi kosilo s specialitetami bajkalske kuhinje. Po kosilu se bomo s sedežnico pripeljali na razgledno ploščad «Kamen Čerskega«, kjer se nam bo kot na dlani odprl neverjeten panoramski pogled na ogromno Bajkalsko jezero s kuliso zasneženih gora v ozadju. Neverjetna lepota je pred nami! Ne pozabite na fotoaparate!

Nato se spustimo v dolino in obiščemo Limnološki inštitut oz. Prirodoslovni muzej Bajkala, kjer se bomo seznanili z rastlinami in živalmi, ki naseljujejo jezero. Bajkalski muzej je eden od treh obstoječih jezerskih muzejev na svetu in edini v Rusiji. Tukaj bomo videli bajkalskega tjuljna in doživeli virtualni potop na dno Bajkala s batiskafom

Nekaj prostega časa za obisk ribje tržnice, ki daleč naokoli slovi po najokusnejših ribjih dobrotah, in stojnic s spominki. Prevoz v hotel in večerja. Počitek, prenočevanje.

4. dan: Listvjanka- Celodnevni izlet z ladjo - Izlet v vas Veliki koti, na obisk k iskalcem zlata - Piknik iz nahrbtnika na obali jezera Bajkal (zajtrk +piknik s pogledom na Bajkal +večerja)
Zajtrk v hotelu. Danes bomo navdušeni nad celodnevnim »sprehodom po vodi« v slikovito vasico Veliki koti. Vkrcali se bomo na gliserje in odbrzeli do vasi, ki ima zelo zanimivo zgodovino, njeno ime pa v prevodu pomeni »Veliki Maček«. Hm, zanimivo ime, a ne? Več o tem vam povemo na potovanju...
Sprehodili se bomo po vasi in poslušali številne zgodbe o tem, kako živijo v sožitju z naravo ljudje v tako odročnih krajih Sibirije. Vas so ustanovili premožni sibirski trgovci, da so tu zgradili rudniki za pridobivanje zlata. Pogoji so bili zelo težki, delo pa nevarno, zato so v tukaj delali kaznenjci, obsojeni na izgnanstvo v Sibirijo. 

Mi pa gremo naprej, saj je vasica danes postala priljubljeni kraj za ekološki turizem na Bajkalu. Se sprehodimo po slikoviti gozdni potki, si ogledamo veličastne gore in spustimo naše oči "na pašo", da se napolnijo z lepoto neokrnjene sibirske narave, naši možgani pa napolnijo s kisikom. Pravi užitek!

Po sproščujočem sprehodu si privoščimo še preprosto malico - piknik iz nahrbtnika z edinstvenim razgledom na obalo Bajkalskega jezera. Nekaj prostega časa za sprehod ob jezeru, nato se vkrcamo na ladjo in odplujemo nazaj v Listvjanko. Po prihodu nekaj prostega časa, sprehod ob jezeru ali obisk ribje tržnice. Večerja v hotelu. Počitek, prenočevanje.

5.dan: Otok Oljhon, središče šamanizma - Ust-Orda - Muzej Burjatske kulture - Srečanje s šamanom (zajtrk +kosilo +večerja)
Po zajtrku se odpravimo na veličastni in sveti otok Oljhon, največji med 27 otoki na jezeru Bajkal. In tako kot je jezero Bajkal srce Sibirije, je otok Oljhon srce Bajkalskega jezera. Oljhon velja za sveto središče severnega šamanskega sveta

Po poti na otok se bomo ustavili v Ust Ordi, naselju v Burjatskem avtonomnem okrožju. Obiskali bomo izvrsten Muzej Burjatske kulture, ki hrani več kot 8.000 etnografskih, arheoloških predmetov ter fotografij, ki prikazujejo kulturo, vero in življenje Burjatov, avtohtonega prebivalstva tega območja od paleolitika do danes.

Sledi nastop folklorne skupine, kjer bomo slišali burjatske pesmi, si ogledali njihove narodne plese in običaje, na koncu pa bomo vsi skupaj zaplesali burjatski ples »Johor«. To bo res nepozabna izkušnja!

Nato še bomo doživeli srečanje in obred z burjatskim šamanom – posrednikom med bogovi in navadnimi ljudmi. Kosilo v lokalni restavraciji, kjer bomo okušali jedi burjatske kulinarike.

Nadaljujemo pot do trajekta. Po prihodu na trajekt se odpeljemo na otok Oljhon.
Na otoku nas že nestrpno pričakujejo vozniki posebnih terenskih vozil, namenjenih vožnji po brezpotjih, saj na otoku ni asfaltiranih cest. Na Oljhonu srečamo vso pestrost naravne sibirske pokrajine: od stepe, poleti dobro ogrevanih zalivov, peščene plaže s sipinami, griči, macesnovimi gaji, smrekov gozd ter močvirja, bujno poraščena z vodnimi rastlinami.

Po prihodu na otok Oljhon se namestimo v udobnih sobah našega hotela. Nato pa se okrepčamo z večerjo v restavraciji hotela. Sledi počitek in prenočevanje.

6. dan: Sibirski safari na rt Hoboj - Peščanoje - Vas Uzuri, najstarejša vremenska postaja - Piknik s pogledom na jezero Bajkal (zajtrk +piknik na obali jezera Bajkal +večerja)
Po zajtrku nas čaka razburljiva safari pustolovščina na Bajkalu, izlet na severni rob otoka – rt Hoboj. Najprej bomo obiskali rt Burhan s skalo Šamanko, ki je ena od devetih azijskih svetišč. Že dolgo velja ta skala za sveti kraj, o katerem so zapisane številne legende, in je prostor za čaščenje duhov. 

Skala Šamanka je neke vrste vizitka Bajkalskega jezera. Fotografije s podobami skale so v vseh vodnikih o Bajlaskem jezeru. Ta skala je bila glavno romarsko mesto za burjatske vernike po celotni bajkalski regiji. Tukaj so izvajali žrtvovanja duhovom in obredne praznike v čast bogovom. Kaj vse nas čaka!

Mi pa nadaljujemo pot do rta Hoboj, ki se nahaja ob najširši točki na Bajkalskem jezeru, ki meri neverjetnih 80 km. Ekskurzija bo trajala od 5 do 7 ur, naša pot bo potekala po gozdnih in stepskih bajkaljskih cestah, včasih pa tudi po brezpotjih. V eno smer se bomo vozili približno dve uri, odvisno od vremena in razmer na cesti. Po poti se bomo ustavljali v najbolj zanimivih krajih, naredili lepe fotografije, da nam ne zmanjka spominov na to naše edisntveno potovanje v Sibirijo.

Nedaleč stran je najgloblja točka na Bajkalskem jezeru, z oznako 1.642 metrov. Videli bomo strme pečine in osupljivo panoramo Bajkalskega jezera.

Na naši poti srečamo Peščanoje, kraj, ki je znan po slikovitih peščenih sipinah. Stalni vetrovi, ki pihajo z jezera, tvorijo visoke peščene griče, ki jim pravijo »gibljivi pesek«. To so največja peščena nahajališča na celotni obali Bajkalskega jezera. Tukaj najdemo drevesa, ki se na svojih koreninah dvignejo za kar 40-50 cm nad peskom. Fascinantno in enkratno!

Smo postali kar malo lačni ob pogledu na te lepote? Za kosilo nam bodo naši vozniki pripravili bajkalsko ribjo juho, skuhali čaj iz bajkalskih zelišč ter nas pogostili s pecivom. Čaka nas preprost, a obilen piknik z izvrstnim pogledom na jezero Bajkal.

Po kosilu nadaljujemo pot proti vzhodni strani otoka do majhnega naselja Uzuri, do eni od najstarejših bajkalskih vremenskih postaj. Tu, na bregu Bajkalskega jezera, lahko poslušamo šumenje valov, se umijemo, zmočimo noge, najbolj pogumni pa morda celo zaplavamo.

Prepričani smo, da se nam nasmehne sreča in prav tukaj bomo videli bajkalskega tjuljna, ki je edini sladkovodni tjulenj na svetuPotem ko se pošteno nahodimo in v objektiv ujamemo najlepše kotičke Bajkalskega jezera, se vrnemo v hotel.  Zvečer se okrepčamo na večerji z jedmi ruske kuhinje. Počitek in prenočevanje.

7. dan: Celodnevno križarjenje po Bajkalu - Burjatija in njeni najlepši kotički - Kosilo na ladji sredi Bajkalskega jezera - Ust Barguzin (zajtrk + kosilo na ladji +večerja)
Zajtrk v hotelu in še zadnji pogled na otok Olhon. Sledi prevoz do pomola in odhod na križarjenje z ladjo po Bajkalu do Ust Barguzina – vasi, ki se nahaja v enem najlepših kotičkov Burjatije, na bregu Barguzinskega zaliva. Čaka nas vožnja po jezeru do vzhodne obale Bajkalskega jezera. Vožnja bo trajala 7-8 ur, odvisno od vremenskih pogojev (svetujem vam zalogo tablet proti slabosti, saj obstajajo dnevi, ko so na odprtem jezeru močni valovi).

Kosilo na krovu ladje, od koder se nam bodo odprli nepozabni razgledi na pokrajino – uživali bomo ob pogledu na neskončno prostranstvo Bajkalskega jezera in njegovo veličino. V Ust Barguzin prispemo zvečer. Nato se še odpeljemo v vasico Maksimiha (32 km), kjer bomo prenočili. Večerja v hotelu. Počitek in prenočevanje.

8. dan: Izlet v dolino Barguzin, rojstni kraj prednikov Džingiskana - Bik kamen, svetinja Burjatov - Arheološki spomeniki, termalni vrelci in jezera (zajtrk + kosilo +večerja)
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v slikovito dolino Bagruzin. Prevozili bomo skoraj 260 km po najsevernejših slikovitih stepah Azije in videli ostri kontrast bajkalske narave. Obiskali bomo vas Barguzin, prvo rusko naselje za Bajkalskim jezerom

Po eni izmed legend je Barguzinska dolina rojstni kraj prednikov Džingiskana, tudi matere Džingiskana. Po legendi je Džingiskan pred smrtjo ukazal, naj njegovo telo na skrivaj pokopljejo prav tukaj, v dolini Barguzin, kjer so njegovi sorodniki dolga stoletja molili k svojim prednikom. 

Po poti se bomo ustavili na kosilu, kjer bomo okušali jedi rusko-burjatske kuhinje. V Barguzinski dolini so številni naravni in arheološki spomeniki: skalne slike stare 3.000 let, Ininski kamniti vrt, slana jezera, Bik-kamen – sveto mesto Burjatov. Dolina ima 150 zdravilnih mineralnih vrelcev, 10 mineralnih jezer, katerih najčistejša voda je znana po svojem visokem balneološkem učinku. Nakatere izmed teh naravnih sibirskih znamenitosti si bomo ogledali tudi mi. Vrnitev v Maksimiho.
Večerja v hotelu. Prosti čas za sprehod na obali Bajkalskega jezera. Počitek, prenočevanje.

9. dan: Ulan Ude, prestolnica Burjatije - Obisk budističnega templja - Okusi burjatske tradicionalne kuhinje (zajtrk + kosilo +večerja)
Zajtrk v hotelu. V slovo še zadnjič pomahamo Bajkalskemu jezeru in se odpravimo (cca 230 km ) v glavno mesto republike Burjatije - Ulan Ude, ki so ga osnovali ruski kozaki pred več kot 350 leti. Na naši poti bomo videli in ga tudi obiskali Sretenski ženski samostan, edini ženski samostan v Burjatiji.

Kosilo v predmestju Ulan Ude s tradicionalnimi jedmi burjatske kuhinje.

Ogled Ulan Udeja se začne na Trgu sovjetov z ogledom spomenika vodje revolucije Lenina – ogromne glave Lenina, ki nas bo pustila odprtih ust, saj je težka 42 ton, visoka 13,5 metra in je največja Leninova glava na svetu. Seznanili se bomo z zgodovino in arhitekturnimi spomeniki od 18. do 21. stoletja. Ogledali si bomo tudi impresivno operno in baletno gledališče zgrajeno v stilu stalinističnega obdobja, ogled nadaljevali po ulici Lenina, ki je namenjena samo pešcem, mimo trgovskih hiš od 18. do 19. stoletja vse do Odigitrijevske cerkve, ki je izjemen primer sibirskega baroka.

Ogled zaključimo v budističnem templju Rinpoče Bagša. V prevodu iz tibetanskega jezika »rinpoče« pomeni »dragocen«, »bagša« pa v burjatskem jeziku »učitelj«. Tempelj je bil ustanovljen z blagoslovom njegove svetosti Dalajlame in se nahaja na vzpetini, od koder se nam bo prikazal prečudovit panoramski razgled na mesto. V templju stoji največji kip Bude v Rusiji – šestmetrski pozlačeni kip Bude Šakjamuni.

Tukaj najdemo osem budističnih stup, ki v popolni obliki simbolizirajo razsvetljeni Budin um, in zvon štirih pečatov, težek je 700 kilogramov in je največji budistični zvon v Rusiji. Transfer v hotel.  Večerja v hotelu s tradicionalnimi jedmi burjatske kuhinje. Počitek in prenočevanje.

10. dan: Tempelj Ivolginski - Slikovita vas ruskih starovercev - Nočni vlak s Transibirsko železnico (zajtrk + kosilo +večerja)

Po zajtrku se odpravimo na ekskurzijo v Tempelj Ivolginski (35 km) – središče budizma v Rusiji. Verniki z vsega sveta prihajajo sem na sveto burjatsko zemljo. Kompleks navdušuje z zunanjo in notranjo dekoracijo, kjer vlada nepopisno vzdušje miru. Prav tu je shranjena neprecenljiva relikvija – neverjetno dobro ohranjeno telo 12. Pandita Khambo lame, ki je bil burjatska verska osebnost 20. stoletja, vodja budistične skupnosti v Rusiji. Prostovoljno naj bi umrl med meditacijo leta 1927, vendar njegovo telo ni strohnelo. Zato tisoči romarjev z vsega sveta vsako leto prihajajo sem, da bi prejeli njegov blagoslov. 

Nato se bomo odpeljali v zanimiv kraj, povezan s povsem drugačno vero, v slikovito Vas ruskih staroobredcev. To je zelo star del ruskega naroda, ki je nastal po razkolu v ruski cerkvi. Del ruskega prebivalstva je zavrnil novotarije ruske pravoslavne cerkve, še naprej se je držal stare vere, ritualov in življenja. Zaradi tega so bili podvrženi represijam in so bili prisiljeni pobegniti, mnogi pa so bili izgnani tudi v Sibirijo.

Zanimivo je, da se je način življenja staroobredcev ohranil vse do danes. Naprimer, so ohranili obliko oblačil iz 16. stoletja. Med obiskom gostoljubnega doma si bomo ogledali vsakdanje življenje starovercev in okušali jedi iz ruske peči.

Postali smo lačni, kar pomeni, da je čas za kosilo. Kaj vse bomo dobili za tradicionalno kosilo, sestavljeno iz jedi sibirskih starovercev: okusna zeljna juha šči, piroški, soljene ribe in seveda najboljša kaša...vse to pa poplaknjemo s kozarčkom domače vodke.

Poslušali bomo edinstveno večglasovno petje, ki je vključeno kot mojstrovina ustne dediščine človeštva na Unescov seznam kulturne dediščine. Uživali ob pogledu na živobarvne tradicionalne ženske obleke, jantarne ogrlice stare več kot 250 let, ki se prenašajo iz generacije v generacijo. Se bomo udeležili poročnega obreda ob spremljavi spevnih pesmi.

Sledi ekskurzija v Muzej starin s unikatno etnografsko zbirko, ki pripoveduje o življenju pravoslavnih staroobredcev. Nato obiščimo staroobredno cerkev, v kateri so knjige in ikone, stare več kot 300 let.

Kako hitro teče čas!
Tudi mi pohitimo v Ulan Ude na večerjo v restavracijo. Ostane nam še nekaj prostega časa za sprehod po mestu, nakup spominkov, vode in prigrizkov, saj bomo noč preživeli na vlaku. Prevoz do železniške postaje, vkrcanje na nočni vlak za Irkutsk, ki nas popelje po slikovitem delu najbolj znane železniške proge na svetu transsibirske železnice.

Nočitev na vlaku v štiriposteljinih kupejih. Kakšen dan je za nami, koliko lepih vtisov! Pa lahko noč!

11. dan: Irkutsk - Panoramska ekskurzija - Muzej dekabristov, hiša kneza Volkonskega - Sprehod po Zgodovinski četrti (zajtrk, kosilo, večerja)
Jutranji (ob 7:30 uri ) prihod vlaka v Irkutsk. Prevoz na zajtrk v restavracijo, nato pa se odpravimo na panoramski ogled Irkutska. Ivedeli bomo, kako je sibirsko mesto nastalo in se razvijalo na bregu reke Irkut. 

Sledi obisk Muzeja dekabristov. Obiskali bomo družinsko hišo kneza Volkonskega, zgrajeno leta 1838 v slogu plemiških dvorcev in sibirske arhitekture. Lastnik hiše – Sergej Grigorjevič Volkonski (1788-1856), vojak, junak domovinske vojne proti Napoleonu leta 1812. Njegova sijajna vojaška kariera se je končala 7. januarja 1826, ko se je udeležil revolucionarne zarote proti ruskemu carju in je bil obsojen na prisilno delo v Sibiriji, kjer je preživel kar trideset let. Kneginja Marija Volkonska je sledila svojemu možu v Sibirijo in osemindvajset let živela z njim v prostovoljnem izgnanstvu.

Hiša Volkonskih slovi kot eden najzanimivejših muzejev v Rusiji, ki prikazuje obdobje življenja ruskih plemičev v 19. stoletju. Po ogledu muzeja se odpravimo na kosilo v eno od restavracij Irkutska. Po kosilu se odpeljemo do hotela 4*, namestitev v komfortnih sobah, osvežitev.

Po krajšem počitku nadaljujemo z raziskovanjem Irkutska. Sprehodimo se po nabrežju reke Angare, naš izlet po mestu pa zaključimo v znameniti Zgodovinski četrti. Cela ulica predstavlja sibirsko leseno naselje iz 19. stoletja. Nekatere hiše so bile obnovljene, nekatere so pripeljali iz drugih delov Sibirije. Tu se nahajajo trgovine s spominki, art-delavnice, veliki sodobni nakupovalni center ter številne kavarne in restavracije z evropsko in rusko kuhinjo. Nekaj prostega časa za samostojno razskovanje slovite Zgodovinske četrti. Večerja v restavraciji mesta. Prevoz do hotela in počitek po razburljivem dnevu. Prenočevanje.

12. dan: Irkutsk - Moskva- Ljubljana (zajtrk, obrok na letalu)
Prišel je čas, da se poslovimo od gostoljubnega Irkutska in se vrnemo domov, navdušeni nad Sibirijo in edinstvenimi lepotami te surove pa tako gostoljubne pokrajine.... polni prelepih spominov na bogato sibirsko naravo, kulturo in ljudi!

Zajtrk v hotelu, nato se zberemo s kovčki in se odpeljemo na letališče Irkutska s predvidenim direktnim letom za Moskvo ob 13:30 uri. Nato po počitku na letališču iz Moskve zvečer odletimo proti Sloveniji s predvidenim pristankom ob 23.50 uri.

Naša velika Sibirska avanTURA je končana! Na svidenje Rusija, pozdravljena Slovenija!

Odkrita beseda Ruskega ekspresa: Sibirija je posebni kraj, kjer za prevoze po otokih uporabljamo posebna terenska vozila, namenjena vožnji po brezpotjih, ki so pravzaprav tamkajšnji lokalni prevoz, saj na otokih, ki jih obiščemo, ni asfaltiranih cest. Saj boste videli, o čem govorimo... Upoštevajmo, da se bodo naši terenski avtomobili na cesti kdaj pa kdaj zelo močno tresli in zibali. Ponekod se bomo morali prijeti za držala ( ali soseda) z obema rokama - ja, brez heca. To je prava, divja, ne asfaltirana in na trenutke neprehojena dežela. Mogočna in skrivnostna Sibirija, ki si jo zagotovo želimo videti na svoji poti!

Ste pripravljeni? Potem pa pripravite kovčke in gremo na sibirske dogodivščine!

Rezervacija potovanj 2022

Rezerviraj si svoje edinstveno potovanje z Ruskim ekspresom!

Spoštovani sopotniki! Če želite potovati z Ruskim ekspresom, izpolnite prijavo in si tako pravočasno zagotovite mesto v skupini. 

DA, si želim zagotoviti mesto na potovanju po razgibanem in vsebinsko bogatem programu! Se že veselim srečanja s kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. Zato se prijavljam na potovanje, ki ga organizira potovalna agencija Ruski ekspres!

Potrjujem, da sem seznanjen in se strinjam z vsebino in vsemi navedbami programa potovanja in Splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavni del pogodbe o potovanju ter so objavljeni na spletni strani organizatorja potovanja, podjetja Ruski ekspres d.o.o. Glavni pogoj za veljavnost prijave je plačilo akontacije (ali celotne storitve) v roku, ki je naveden na računu. V primeru, da v navedenem roku storitev ni plačana, se šteje, da pogodba ni bila nikoli sklenjena, storitev pa nikoli naročena. 

Polja označena z * so obvezna!

  1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 • Napovedujemo! Ruska zimska pravljica!
  Adventna Rusija: Zimska ruska pravljica v Moskvi

  Adventna Rusija: Zimska ruska pravljica v Moskvi

  Termin: 19.-23.12.2023/ 5 dni
  Status: NAPOVEDUJEMO! Program KMALU!

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Že veste, kako boste preživeli zimske počitnice? Vabimo vas, da skupaj odpotujemo v praznično prednovoletno Rusijo in razkošno okrašeno rusko prestolnico Moskvo! Naj se ruska pravljica prične!

  Preberi več >
   
   
 • Literarna USPEŠNICA!
  Potovanje Literarna Rusija. Moskva in St. Peterburg po poteh Puškina in Dostojevskega

  Potovanje Literarna Rusija. Moskva in St. Peterburg po poteh Puškina in Dostojevskega

  Termin: 31.8.-5.9.2022 / 6 dni
  Status: USPEŠNICA! Zelo bogat program!
  kulTURni bonbončki: Muzej F. Dostojevskega * Carsko selo z Jantarjevo sobano

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Našo uspešnico, potovanje Literarna Rusija: Moskva in St. Peterburg, bomo ponovno pričarali v letu 2020!  Vabimo vas, da se nam na potovanju v Rusijo Puškina in Dostojevskega pridružite tudi vi! Pa pohitite! Prosta mesta hitro kopnijo!

  Preberi več >
   
   
 • Uspešnica!
  Potovanje Rusija: dve carski prestolnici, Moskva in St. Peterburg v času belih noči, julij

  Potovanje Rusija: dve carski prestolnici, Moskva in St. Peterburg v času belih noči, julij

  Termin: 19.-25.7.2023

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Že imate načrt za vaše nepozabne poletne počitnice? Vabimo vas, da se nam pridružite pri odkrivanju čarov dveh ruskih prestolnic: Moskve in St. Peterburga v času belih noči ter izletu v »Ruski Vatikan« - zibelko pravoslavja, Sergijev Posad. Pot pod noge, gremo v Rusijo v času romantičnih belih noči! 

  Preberi več >
   
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.