Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja! Pripravite kovčke, gremo na prave dogodivščine!

Preberi več

 
 
 

fb

                

 
 
 
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
 
 
 
 
 
Naša uspešnica!

Prvomajske počitnice v Rusiji | Potovanje v Rusijo | Moskva in Sankt Peterburg za 1. maj

Termin: 27.4.-4.5.2023
Prvomajske počitnice v Rusiji | Potovanje v Rusijo | Moskva in Sankt Peterburg za 1. maj

Že veste, kam boste odpotovali za 1. maj? Mi vam predlagamo, da skupaj z nami za prvomajske praznike odpotujete v Rusijo! Odlična NOVICA! Program klasičnega potovanja smo obogatili z dodatnim dnem in izletom v zibelko ruskega pravoslavja, Sergijev Posad, ki mu pravijo "Ruski Vatikan". Pot pod noge, gremo v Rusijo! Ste zraven? Potem pa pohitite, kajti prosta mesta hitro kopnijo.

Termin: 27.4.-4.5.2023

Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

 
 
 
Datum potovanja v Rusijo: 27.4. - 4.5.2022, 8 dni /6 noči
Vizum: ruski. Prevoz: letalo / vlak
Najmanjše število potnikov: 35
Čas za prijavo: 60 dni pred odhodom

Cena VSE VKLJUČENO -  (brez doplačil in skritih stroškov) min 35 oseb. 

STATUS potovanja: Zbiramo prijave! 
To je naš AVTORSKI program potovanja v Rusijo, v ceno katerega so vključeni VSI ogledi, vodene ekskurzije in muzejske vstopnice po programu, direktni let v Moskvo iz Brnika, hoteli 4* na odlični lokaciji v Moskvi in v samem središču St. Peterburga, avtobusni prevozi, udobni hitri vlak ki nas v 4-h urah pripelje iz Moskve v Peterburg, vrhunski vodniki na poti, rusko kosilo v samostanu in prava ruska večerja v restavraciji.


Že veste, kam boste odpotovali za 1. maj? Mi vam predlagamo, da skupaj z Ruskim ekspresom za prvomajske praznike odpotujete v Rusijo! Po uspešno izpeljanih potovanjih v Rusijo v prejšnjih sezonah, nadaljujemo z izvedbo naših avtorskih uspešnic tudi v letošnjem letu! Vabimo vas, da se nam na potovanju po najbolj prepoznavnih ruskih mestih pridružite tudi vi! Tokrat gremo v Rusijo za 1. maj!


Odlična novica za vse ljubitelje ruske kulture in zgodovine! Naše klasično 6-dnevno potovanje v Rusijo z obiskom dveh ruskih prestolnic smo obogatili z še enim dodatnim dnem in izletom v zibelko ruskega pravoslavja, Sergijev Posad. Stik z rusko zgodovino bo tako še bolj pristen, saj bomo poleg spoznavanja ruske prestolnice Moskve in ruskega dragulja Sankt Peterburga, občutili tudi zgodovinski duh starega ruskega mesta, ki mu pravijo kar "Ruski Vatikan". Priložnost, ki je enostavno ne smete zamuditi... Pot pod noge, gremo v Rusijo!


1. dan: Ljubljana- Moskva.
Obrok na letalu +večerja v hotelu 
V dopoldanskih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani, sledi registracija in odhod letala z direktnim letom proti Moskvi. Obrok na letalu. Po popoldanskem pristanku (planiran pristanek ob 16:20 uri) v Moskvi nas čaka krajša pot skozi mesto in prevoz do našega udobnega hotela 4*. Namestitev v komfortnih sobah, večerja v restavraciji hotela in prenočevanje.

2. dan: Moskva, ruska prestolnica, pozdravljena! 
MOSKOVSKI KREMELJ, slovitI RDEČI TRG, ulica ARBAT in METRO -tura. 
Zajtrk
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na avtobusno panoramsko ekskurzijo Moskva - glavno mesto Rusije z ogledom številnih moskovskih znamenitosti. Videli bomo Bolšoj teater, pravoslavno svetinjo- katedralo Kristusa Odrešenika, zgradbo zloveščega KGB-ja, komiteja državne varnosti nekdanje Sovjetske Zveze, največjo v Rusiji otroško trgovino, štadion Lužniki, univerzo MGU-Moskovska državna Univerza Lomonosov, Rdeči trg, mavzolej V. Lenina, občudovali katedralo Vasilija Blaženega ter druge številne znamenitosti in razgledne točke z najlepšim pogledom na Moskvo, kjer bodo nastale zavidanja vredne fotografije ruske prestolnice. Nič nam ne uide!  

Sledi vodena ekskurzija v Moskovski Kremelj. Ogledali bomo veličastne zgradbe, prestol carja Ivana Groznega, najstarejše ruske ikone. tam se bomo sprehodili tudi po prepoznavnem Aleksandrovskem parku, ogledali večni ogenj ob kremeljski steni, si ogledali znamenite katedrale, ki pričajo o burni zgodovini Rusije in ruskih carjih, občudovali največji na svetu car top in mogočni car zvon; ki je tudi največji na svetu. Izvedeli, kje se nahaja urad predsednika Rusije in druge znamenitosti Moskovskega kremlja.

Nato se bomo sprehodili po veličastnem Rdečem trgu in imeli nekaj prostega časa za samostojno kosilo in nakupe tradicionalnih ruskih spominkov v sloviti moskovski veleblagovnici GUM. Morda najboljši sladoled v Moskvi si bomo privoščili prav v tem zgodovinskem nakupovalnem središču.

Za lep zaključek tega dne si bomo privoščili sprehod po sloviti ulici umetnikov Arbat, videli spomenik velikega ruskega pesnika Aleksandra Puškina in slišali zgodbo o njegovem življenju in veliki ljubezni. Nato pa se odpravimo na metro turo z ogledom nekaj najlepših postaj moskovske podzemne železnice. Vrnitev v hotel z metrojem, prenočevanje. 

3. dan: Moskva. Celodnevni IZLET v Sergijev Posad. Zajtrk + rusko kosilo v samostanu
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v 73 km oddaljeno mesto Sergijev Posad. Mesto, ki svoje ime dobilo po enem od najbolj spoštovanih ruskih samostanov, Svetotrojiškem Sergijevskem. Mesto, ki so zgradili davnega l. 1337, je povezano z vsemi najpomembnejšimi zgodovinskimi obdobji ruske države. Kompleks Svetotrojiškega samostana je uvrščen na seznam Unescove svetovne kulturne dediščine.

Skozi stoletja je to rusko mesto veljalo za enega najpomembnejših duhovnih centrov Rusije. Samostan je močno povezan z pomembnimi dogodki v ruski zgodovini: tu so krstili ruskega carja Ivana Groznega, v njem je v času vojaškega upora skrival bodoči ruski car Peter Veliki (to je tisti car, ki je osnoval mesto Sankt Peterburg), njegova hči carica Elizabeta pa je nato samostanu podelila laskavi naziv »Lavra« in s tem tudi status glavnega carskega samostana, ki še danes velja za biser ruskih pravoslavnih svetinj in enega najlepših samostanov pravoslavnega sveta. Tu sе nahajajo čudodelne svetniške relikvije sv. Sergija Rodoneškega, ki veljajo za glavno svetinjo samostana. Tu je ustvarjal ikonopisec Andrej Rubljov in prav tu je nastala njegova ikona »Sveta trojica«, svetovno priznana mojstrovina staroruskega ikonopisja. 

Po ogledu Svetotroiške Lavre se bomo okrepčali s pravim ruskim kosilom.
Sledi vrnitev v Moskvo, prevoz v hotel in prenočevanje.

4. dan: Moskva -Sankt Peterburg. 
PANORAMSKA ekskurzija in obisk Petropavlovske trdnjave - kraja nastanka St. Peterburga. Zajtrk+ večerja.
V zgodnjih jutranjih urah zbor potnikov v avli hotela, sledi transfer na žel. postajo in vožnja s hitrim vlakom iz Moskve proti Severnim Benetkam – prelepemu Sankt Peterburgu. St. Peterburg je najbolj evropsko med vsemi ruskimi mesti in najbolj rusko mesto med vsemi evropskimi. Lepota praznično okrašenega mesta prispeva k posebnemu vzdušju v času našega potovanja v veličastno rusko mesto - metropolo ruske umetnosti in kulture.

"Rusko okno v Evropo" - tako ga je poimenoval največji ruski pesnik Aleksander Sergejevič Puškin. Slavni ruski Sankt Peterburg, mesto muzej, nekdaj Petrograd in Leningrad, ki ga domačini ljubkovalno imenujejo Piter, je z več kot 4.500.000 prebivalci drugo največje mesto v Ruski federaciji. To rusko mesto ustanovil leta 1703 ruski cer Peter I Veliki, ki je mestu s pomočjo tujih in ruskih arhitektov dal evropsko in svetovljansko noto. Edinstven Sankt Peterburg je danes uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Po prihodu v drugo rusko prestolnico sledi avtobusna panoramska ekskurzija po Sankt Peterburgu med katero si bomo ogledali najbolj prepoznavne znamenitosti tega prelepega ruskega mesta. Ustavimo se na najboljših razglednih točkah z najlepšim pogledom na znamenitosti St. Petersburga, kjer bodo nastale edinstvene fotografije čudovitega ruskega mesta. 

Na poti v St. Peterburgu bomo videli zgradbo, v kateri se je tragično ustavilo srce velikega ruskega pesnika Sergeja Jesenina, smrt katerega še danes ovita v tančico skrivnosti. Ustavimo se tudi pri znameniti križarki Aurora, strel katere je naznanil začetek Oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917 in za vedno spremenil tok ruske zgodovine, ter druge znamenitosti Sankt Peterburga.

Avtobusni krožni ekskurziji sledi vodena ekskurzija v Petropavlovsko trdnjavokraj nastanka mesta Sankt Peterburg, ter notranji ogled cerkve Sv. Petra in Pavla z grobnicami carja Petra I, carice Katarine Velike in člani zadnje carske dinastije Romanovih - carja Nikolaja II. in njegove družine.

Za lep zaključek našega prvega dne v prelepem Peterburgu se bomo okrepčali na ruski večerji v sanktpeterburški restavraciji.
Sledi prevoz in namestitev v udobnem hotelu 4* v središču Sankt Peterburga v neposredni bližini postaje metro. Prenočevanje.

5. dan: Sankt Peterburg, ekskurzija v muzej ERMITAŽ. Zajtrk
Zajtrk v hotelu. Nato se odpravimo na panoramsko ekskurzijo Ruski dragulj -Sankt Peterburg. V središču Sankt Peterburga si bomo od blizu ogledali (zunanji ogled) cerkev Kristusovega vstajenja, ki ji domačini pravijo Spas na krvi in ki so jo gradili kar 24 let v spomin na ruskega carja Aleksandra II. Lepi živopisani cerkvi v ruskem stilu pravijo tudi Muzej mozaikov. Na prvi pogled ta ruska cerkev celo spominja na katedralo Vasilija Blaženega na Rdečem trgu v Moskvi, ki brez dvoma spada med edinstvene dosežke ruske arhitekture.

Videli bomo tudi Mihajlovski grad in poslušali srhljivo zdgodbo o Pavlu I, sinu ruske carice Katarine Velike, ter pisatelju Fjodoru Dostojevskem, življenje katerega vse od leta 1837 neločljivo povezano s Sankt Peterburgom: tukaj je živel in ustvarjal kar 28 let. Tukaj so nastajala njegova svetovno znana dela: Bele noči, Idiot, Bratje Karamazovi in Zločin in kazen.

Občudovali bomo glavno ulico Nevski prospekt in mogočno Kazansko katedralo, Petropavlovsko trdnjavo – tam je nastalo to znamenito rusko mesto, tam so danes tudi grobnice ruskih carjev in članov zadnje carske dinastije Romanovih. Nato se bo naša pot nadaljevala mimo veličastnega spomenika ruskemu carju Petru Velikemu -Bakreni jezdec, mimo slovite zgradbe Mariinskega gledališča. Občudovali bomo Poletni vrt in njegovo čudovito čipkasto ograjo, nato še mogočno Izakovo katedralo, ki nas osupne s svojo velikostjo, njena kupola pa je prekrita s kar 490 kilogrami zlata. Ogledali bomo tudi veličastni Dvorni trg- zgodovinsko središče Sankt Peterburga, na njem je znameniti Zimski dvorec, ki je bil vse do oktobrske revolucije v Rusiji l.1917 rezidenca ruskih carjev, na njem pa segajoči v nebo Aleksandrijski steber, ki slavi zmago Rusije nad Napoleonom.

Sledi ekskurzija v veličastni muzej ERMITAŽ– palače vseh palač, nekdanje zimske carske rezidence družine Romanovih in slavne ruske carice Katarine Velike, enega največjih in najlepših muzejev sveta. V Ermitažu lahko občudujemo nepozabne umetnine, med katerimi so tudi slike Leonarda da Vincija, Raffaella, Rembrandta in drugih velikanov svetovnega formata. 

Prosto za samostojne oglede, nakupe spominkov, kosilo. Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje.

6. dan: Sankt Peterburg. Izlet v Carsko selo z obiskom Katarinine palače in Jantarne sobane. Zajtrk 
Po zajtrku v hotelu se bomo odpeljali v okolico Sankt Peterburga na celodnevni izlet in ekskurzijo v razkošno Carsko selo (danes mesto Puškin), bleščeče mesto ruskih carjev in caric in kjer je živel in ustvarjal veliki ruski pesnik Aleksander Puškin.

Aleksander Sergejevič Puškin velja za eno najpomembnejših oseb v razvoju ruske in svetovne književnosti. Postal je oče ruske literature v 19. stoletju in predstavil rusko literaturo svetu. Mi pa se bomo sprehodili po Puškinovih poteh v prelepem Katarininskem parku, in ob občudovanju edinstvenega kulturnega spomenika slišali veliko zanimivih zgodb, ki so se tu odvijale v starih časih. 

Na vrsti je vodena ekskurzija in obisk veličastne palače ruske carice Katarine iz 18. stoletja, ki hrani dragocene predmete in zbirke, v kateri se nam predstavi svetovni zaklad - Jantarna soba, katero zaznamovala skrivnostna zgodovina, saj je bila izgubljena v času druge svetovne vojne, in o njenem ponovnem rojstvu v zmagoslavnem slogu.

Vrnitev v središče mesta. Prosti čas za samostojne oglede. Za lep zaključek tega dne si lahko privoščite ogled slikovite folklorne predstave v enem od znamenitih sanktpeterburških dvorcih, kjer vas že na vhodu pričakajo razkošno in po carsko oblečene dame in vam ponudijo kaj drugega kot ohlajeni šampanjec, v odmoru večera pa na spored pride tudi znameniti ruski kaviar. Uživajte na krasni predstavi in naj vam tekne!

Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje.

7.- 8. dan: Sankt Peterburg - Moskva -Ljubljana.
Dan za samostojno raziskovanje ruske metropole umetnosti in kulture. Zajtrk + obrok na letalu.
Današnji dan bo naravnost odličen! To je dan, ki bo namenjen samostojnemu raziskovanju edinstvenega Sankt Peterburga v lastni režiji. Današnji dan boste kreirali sami in bo odvisen le od vaše domišljije in želja!

Po zajtrku v hotelu si bomo v miru pripravili kovčke za odhod. Nato bo dovolj prostega časa za samostojne oglede drugega največjega ruskega mesta: obisk slovitih muzejev, umetniških galerij in razkošnih zgodovinskih vrtov in parkov ter seveda za nakup ruskih spominkov in prisrčnih darilc zase in prijatelje. Prepričani smo, da bo ta dan kot nalašč za vse ljubitelje kulture in umetnosti, za sproščene trenutke ob skodelici omamno dišečega ruskega čaja v številnih sanktpeterburških kavarnah ter kosilo ali večerja, ki je sestavljena iz najbolj prepoznavnih jedi ruske kuhinje, v družbi žlahtne kapljice ali okusnega piva domačih pivovarjev.

Lahko si boste privoščili ogled muzeja-stanovanja, kjer je živel in ustvarjal veliki ruski pesnik Aleksander Puškin, ki danes velja za eno najpomembnejših oseb v razvoju ruske in svetovne književnosti. Postal je oče ruske literature v 19. stoletju in predstavil rusko književnost svetu. Sprehodili se boste po Puškinovih poteh in si ogledali spomenik ruskemu pesniškemu geniju, ki se nahaja v samem središču Peterburga na Trgu umetnosti.

Tik za spomenikom Puškina pa boste našli še en priznani muzej Sankt Peterburga - Ruski muzej, ki slovi po svojih obsežnih umetniških zbirkah.
Morda se boste odločili za plovbo z ladjico po rekah in kanalih Sankt Peterburga.

Čas je, da se poslovimo od edinstvenega St. Peterburga in se vrnemo domov ... navdušeni nad Rusijo in polni prelepih spominov na bogato rusko kulturo in zgodovino.

V večernih urah (ob cca 22:00) transfer na letališče in nočni let najprej iz Sankt Peterburga v Moskvo, kamor prispemo v zgodnjih jutranjih urah. Nato po krajšem premoru ob 7. uri zjutraj nas letalo iz ruske prestolnice Moskve odpelje v Ljubljano. Predviden prihod na letališče J. Pučnika ob 9.15 uri.

Preverjeno dobro potovanje v Rusijo vas že čaka!

Spoštovana gospa Olga! To je bilo pravo doživetje Rusije, za kar sem vam neizmerno hvaležen! Težko se je odločiti in se osredotočiti, kateri ruski biser, kot jih vi imenujete, me je najbolj pritegnil. Se vam moram s spoštovanjem prikloniti za organizacijo in skrb za VSE udeležence našega potovanja. Spoznali smo rusko dušo, zahvala pa gre vam ga. Olga z vložki, katere ste vsake toliko dodali. Ne samo kulturo, tudi ruske običaje ste nam pričarali in s tem izpopolnili tudi našo dušo. Hvala za čudovito potovanje v Rusijo! Priporočal vas bom mojim prijateljem in znancem. Imam se za prijatelja Ruskega ekspresa!   BOGOMIR FURLAN


Preberite še več: vtisi zadovoljnih potnikov o potovalni agenciji Ruski ekspres  in o potovanjih v Rusijo. 

Rezervacija potovanj 2022

Rezerviraj si svoje edinstveno potovanje z Ruskim ekspresom!

Spoštovani sopotniki! Če želite potovati z nami, izpolnite prijavo in si tako pravočasno zagotovite mesto v skupini. 
DA, si želim zagotoviti mesto na potovanju po razgibanem in vsebinsko bogatem programu! Se že veselim srečanja s kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. Zato se prijavljam na potovanje, ki ga organizira potovalna agencija Ruski ekspres!

Potrjujem, da sem seznanjen in se strinjam z vsebino in vsemi navedbami programa potovanja in Splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavni del pogodbe o potovanju ter so objavljeni na spletni strani organizatorja, podjetja Ruski ekspres d.o.o. Glavni pogoj za veljavnost prijave je plačilo akontacije (ali celotne storitve) v roku, ki je naveden na računu. V primeru, da v navedenem roku storitev ni plačana, se šteje, da pogodba ni bila nikoli sklenjena, storitev pa nikoli naročena. 

Polja označena z * so obvezna!

  1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 • Uspešnica!
  Potovanje Rusija: dve carski prestolnici, Moskva in St. Peterburg v času belih noči, julij

  Potovanje Rusija: dve carski prestolnici, Moskva in St. Peterburg v času belih noči, julij

  Termin: 19.-25.7.2023

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Že imate načrt za vaše nepozabne poletne počitnice? Vabimo vas, da se nam pridružite pri odkrivanju čarov dveh ruskih prestolnic: Moskve in St. Peterburga v času belih noči ter izletu v »Ruski Vatikan« - zibelko pravoslavja, Sergijev Posad. Pot pod noge, gremo v Rusijo v času romantičnih belih noči! 

  Preberi več >
   
   
 • NOVOST! Zbiramo prijave.
  Sibirija. Velika sibirska avanTURA: Irkutsk in jezero Bajkal

  Sibirija. Velika sibirska avanTURA: Irkutsk in jezero Bajkal

  Termin: 6.-17.7.2023 /12 dni /10 noči
  Bonbončki: Cena Vse vključeno, brez doplačil.

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Sem Olga, Rusinja doma v Sloveniji, direktorica Ruskega ekspresa, ki se je v Sibirijo zaljubila na prvi pogled. Zato naj vam prišepnem, da bom ponovno obiskala Irkutsk in jezero Bajkal z manjšo skupino sopotnikov. Bi se mi želeli na tej 12-dnevni Sibirski pustolovščini z ogledom najlepših naravnih biserov pridružiti tudi vi? Pripravite kovčke, gremo v Sibirijo!

  Preberi več >
   
   
 • Napovedujemo! Ruska zimska pravljica!
  Adventna Rusija: Zimska ruska pravljica v Moskvi

  Adventna Rusija: Zimska ruska pravljica v Moskvi

  Termin: 19.-23.12.2023/ 5 dni
  Status: NAPOVEDUJEMO! Program KMALU!

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Že veste, kako boste preživeli zimske počitnice? Vabimo vas, da skupaj odpotujemo v praznično prednovoletno Rusijo in razkošno okrašeno rusko prestolnico Moskvo! Naj se ruska pravljica prične!

  Preberi več >
   
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.