Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja! Pripravite kovčke, gremo na prave dogodivščine!

Preberi več

 
 
 

fb

                

 
 
 
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
 
 
 
 
 
Potovanje v Rusijo z umetniškim pridihom!

Počitnice v Rusiji. Veličastna Moskva in metropola ruske umetnosti Sankt Peterburg, avgust

Termin: 10.-15.8.2022/ 6 dni
Počitnice v Rusiji. Veličastna Moskva in metropola ruske umetnosti Sankt Peterburg, avgust

Že veste, kako boste preživeli edinstvene poletne počitnice?
Vabimo vas na potovanje v Rusijo z umetniškim pridihom, v veličastno Moskvo in ruski dragulj Sankt Peterburg, metropolo ruske umetnosti! 
Pot pod noge! Gremo v Rusijo avgusta! 

Termin: 10.-15.8.2022/ 6 dni

Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

 
 
 

Datum potovanja v carsko Rusijo: 11.-16.8.2023 / 6 dni
Vizum: ruski. Prevoz: letalo / vlak
Najmanjše število potnikov: 40
Čas za prijavo: 60 dni pred odhodom

Cena VSE VKLJUČENO - (brez doplačil in skritih stroškov) min 40 oseb. 
STATUS potovanja: ZBIRAMO PRIJAVE

To je naš AVTORSKI program potovanja v Rusijo, v ceno katerega so vključeni vsi ogledi, vodene ekskurzije in muzejske vstopnice po programu, direktni let v Moskvo iz Brnika, udobni hoteli 4* na odlični lokaciji v Moskvi in v središču St. Peterburga; avtobusni prevozi, sodobni hitri vlak, ki nas v 4-h urah pripelje iz Moskve v Peterburg, vrhunski ruski vodniki na poti, pravo rusko obarvano večerjo v St. Petersburgu in še veliko več...

Nadaljujemo z izvedbo naših avtorskih rusko obarvanih uspešnic tudi v letu 2020!

Že veste, kako boste preživeli poletni dopust? Mi vam predlagamo, da skupaj odpotujemo v Rusijo! Vabimo vas, da se nam na potovanju po dveh veličastnih ruskih prestolnicah: Moskvi in Sankt Peterburgu, ki velja za metropolo ruske umetnosti, pridružite tudi vi! Za piko na i smo v program vključili kulturno poslastico - ekskurzijo v slovito Tretjakovsko galerijo v MoskviPriložnost, ki je enostavno ne smete zamuditi! Pot pod noge, gremo v Rusijo!


1. dan: Ljubljana- Moskva. Obrok na letalu + večerja v hotelu 
V opoldanskih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani, sledi registracija in odhod letala z direktnim letom proti Moskvi. Obrok na letalu. Po popoldanskem pristanku v Moskvi nas čaka krajša vožnja skozi rusko prestolnico in prevoz do našega udobnega hotela 4*. Namestitev v komfortnih sobah, večerja v restavraciji hotela in prenočevanje.

2. dan: Moskva, ruska prestolnica, pozdravljena! 
Moskovski Kremelj, Rdeči trg in nova turistična atrakcija park Zarjadje. 
Zajtrk

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili celodnevni ogled in raziskovanje najlepših kotičkov ruske prestolnice.
Najprej si bomo privoščili krasno panoramsko avtobusno ekskurzijo Moskva - glavno mesto Rusije z ogledom številnih moskovskih znamenitosti. Videli bomo Bolšoj teater, pravoslavno svetinjo- katedralo Kristusa Odrešenika, zgradbo zloveščega KGB-ja, komiteja državne varnosti nekdanje SZ, največjo v Rusiji otroško trgovino, štadion Lužniki, univerzo MGU-Moskovska Univerza Lomonosov, Rdeči trg, mavzolej V. Lenina, občudovali katedralo Vasilija Blaženega ter druge številne znamenitosti in razgledne točke z najlepšim pogledom na Moskvo, kjer bodo nastale zavidanja vredne fotografije ruske prestolnice. Nič nam ne uide!  

Nato se odpravimo v središče ruske prestolnice na vodeno ekskurzijo v moskovski Kremelj, kjer se bomo sprehodili po prepoznavnem Aleksandrovskem parku; videli znamenite katedrale, ki pričajo o dramatični zgodovini stare Rusije in ruskih carjih, o ruskih dogodivščinah Napoleona; občudovali največji na svetu car top in car zvon, izvedeli, kje se nahaja urad predsednika Rusije, z občudovanjem zrli v najstarejše ruske ikone ter ostale znamenitosti Moskovskega kremlja

Nato se bomo sprehodili po veličastnem Rdečem trgu in imeli nekaj prostega časa za popoldansko malico in nakup ruskih spominkov v sloviti moskovski veleblagovnici GUM. Morda najboljši sladoled v Moskvi si bomo privoščili prav v tem zgodovinskem nakupovalnem središču.

Nato še skočimo na ogled nove turistične atrakcije v središču ruske prestolnice - parka Zarjadje, ki se lahko pohvali z enim od najlepših razgledov na moskovski Kremelj, ki ga bomo občudovali s steklenega mostu, ki dobesedno lebdi nad reko Moskvo

Kako fantastičen začetek potovanja v Rusijo! In kaj nas še vse čaka! 
Sledi vrnitev v hotel in prenočevanje.

3. dan: Veličastna Moskva in slovita Tretjakovska galerija. Zajtrk
Ekskurzija Tretjakovska galerija- zakladnica ruske umetnosti. Ulica umetnikov Arbar in Metro-tura
Po zajtrku v hotelu si bomo privoščili pravo kulturno poslastico- vodeno ekskurzijo v moskovsko Tretjakovsko galerijo, ki hrani dragocena dela ruskih umetnikov. Danes v njej lahko ogledamo več kot 100 000 vrhunskih umetniških del 10.-20. stoletja, zaradi česar ta moskovska galerija velja za enega najpomembnejših ruskih hramov umetnosti

V Tretjakovski galeriji so na ogled umetniška dela priznanih ruskih slikarjev kot so: Ivan ŠiškinIlja Repin, Vasilij Surikov, Ivan Kramskoj, Konstantin Makovski, Viktor Vasnecov, Mihail Vrubelj, Ivan Ajvazovski, Marc Chagall, Nikolaj Rerih, Boris Kustodiev, Vasilij Vereščagin, Kazemir Malevič. V Tretjakovski galeriji hranijo tudi pravi zaklad- ikono Andreja Rubljova »Sveta trojica«, ki nedvomno spada med svetovno priznane mojstrovine staroruskega ikonopisja.

Za lepo nadaljevanje tega umetniško obarvanega dne si bomo privoščili sprehod po sloviti ulici umetnikov Arbat, videli spomenik velikega ruskega pesnika Aleksandra Puškina in slišali zgodbe o njegovem življenju in veliki ljubezni do Natalije Gončarove, prve moskovske lepotice, ki ji pravijo ruska femme fatale.

Nato pa bomo izkoristili priložnost in v eni od številnih Arbatskih kavarn si privoščili skodelico dišeče kave, zraven pa še kakšno sveže pečeno rusko sladico.

Našega dneva v Moskvi še ni konec! Sedaj se bomo še spustili v rusko podzemlje na METRO-turo z ogledom nekaj najlepših postaj moskovskega metroja, ki spada med najbolj prepoznavne podzemne železnice na svetu. 

Čas je za počitek, se vrnemo v naš hotel 4*. Namestitev v udobnih sobah in prenočevanje.

4. dan: Moskva -Sankt Peterburg, metropola ruske umetnosti in kulture
PANORAMSKA avtobusna ekskurzija Znamenitosti St. Peterburga. Zajtrk+ večerja.
V zgodnjih jutranjih urah zbor potnikov v avli hotela, sledi transfer na žel. postajo in vožnja s hitrim vlakom iz Moskve proti Severnim Benetkam – prelepemu Sankt Peterburgu. St. Peterburg je najbolj evropsko med vsemi ruskimi mesti in najbolj rusko mesto med vsemi evropskimi. To je veličastno velemesto in metropola ruske umetnosti in kulture.

"Rusko okno v Evropo" - tako ga je poimenoval največji ruski pesnik Aleksander Puškin. Slavni Sankt Peterburg, mesto muzej, nekdaj Petrograd in Leningrad, ki ga domačini ljubkovalno imenujejo Piter, je z več kot 4.500.000 prebivalci drugo največje mesto v Rusiji. To rusko mesto ustanovil leta 1703 ruski cer Peter I Veliki, ki je mestu s pomočjo tujih in ruskih arhitektov dal evropsko in svetovljansko noto. Edinstven Sankt Peterburg je danes uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Po prihodu v severno prestolnico Rusije se bomo odpeljali na avtobusno panoramsko ekskurzijo po Sankt Peterburgu, med katero si bomo ogledali najbolj prepoznavne znamenitosti tega prelepega ruskega mesta. Ustavimo se na najboljših razglednih točkah z najlepšim pogledom na znamenitosti St. Petersburga, kjer bodo nastale edinstvene fotografije čudovitega ruskega mesta. 

Občudovali bomo živahno ulico Nevski prospekt in mogočno Kazansko katedralo,  na drugi strani katere se je razbohotila najbolje založena knjigarna v mestu z bogato ponudbo knjig, slikanic, turističnih vodnikov, koledarjev in razglednic, takšnih in drugačnih čokoladic, čajev in sladkih suvenirjev -zagotovo se v njej najde nekaj zanimivega tudi za vas. Zapeljali se bomo tudi mimo Petropavlovske trdnjave, kraju nastanka mesta Sankt Peterburg.

Nato se bo naša pot nadaljevala mimo veličastnega spomenika ruskemu carju Petru Velikemu -Bakreni jezdec, mimo slovite zgradbe Mariinskega gledališča. Občudovali bomo Poletni vrt in njegovo čudovito čipkasto ograjo, nato še mogočno Izakovo katedralo, ki nas osupne s svojo velikostjo, njena kupola pa je prekrita s kar 490 kilogrami zlata. Ogledali bomo tudi veličastni Dvorni trg- zgodovinsko središče Sankt Peterburga, na njem je znameniti Zimski dvorec, ki je bil vse do oktobrske revolucije v Rusiji l.1917 rezidenca ruskih carjev, na njem pa segajoči v nebo Aleksandrijski steber, ki slavi zmago Rusije nad Napoleonom. 

Ustavimo se tudi pri znameniti križarki Aurora, strel katere je naznanil začetek Oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917 in za vedno spremenil tok ruske zgodovine, ter druge številne znamenitosti Sankt Peterburga.

Za lep zaključek našega prvega dne v prelepem Sankt Peterburgu se bomo okrepčali na pravi ruski večerji v eni od sanktpeterburških restavracij.
Čas je za počitek, zato se bomo odpeljali do našega hotela 4* v središču Sankt Peterburga, ki se nahaja na odlični lokaciji v neposredni bližini postaje metro. Namestitev v udobnih sobah in prenočevanje.

5. dan: Carski Sankt Peterburg.
Obisk svetovno priznanega muzeja ERMITAŽ.
Zajtrk
Po zajtrku v hotelu se odpravimo na panoramsko ekskurzijo Ruski dragulj -Sankt Peterburg. V središču Sankt Peterburga si bomo od blizu ogledali (zunanji ogled) cerkev Kristusovega vstajenja, ki ji domačini pravijo Spas na krvi in ki so jo gradili kar 24 let v spomin na ruskega carja Aleksandra II. Lepi živopisani cerkvi v ruskem stilu pravijo tudi Muzej mozaikov, ki spada med edinstvene dosežke ruske arhitekture.

Sledi vodena ekskurzija z ogledom veličastnega ruskega muzeja ERMITAŽ– palače vseh palač, nekdanje zimske carske rezidence družine Romanovih in slavne ruske carice Katarine Velike, enega najlepših in največjih muzejev sveta. V Ermitažu lahko občudujemo nepozabne umetnine, med katerimi so tudi slike Leonarda da Vincija, Raffaella, Rembrandta in drugih velikanov svetovnega formata. 

Po končani ekskurziji v Ermitaž si bomo vzeli nekaj prostega popoldanskega časa za kosilo in samostojne oglede St. Peterburga: obisk muzejev, umetniških galerij, razkošnih vrtov in parkov ter seveda za nakup ruskih spominkov in prisrčnih darilc zase in prijatelje. 

Morda se boste odločili za plovbo z ladjico po kanalih Sankt Peterburga.

Morda vam zadiši ogled razkošne zbirke Muzeja draguljarja Petra Faberge. Faberge je v svetu najbolj poznan kot oče carskih velikonočnih jajc, ki jih je po naročilu izdeloval za ruski dvor od leta 1885 do revolucije in smrti ruskega imperatorja Nikolaja II.

Za lep zaključek tega dne (v prostem času - fakultativno - na željo potikov) si bomo lahko privoščili še ogled slikovite folklorne predstave v enem od znamenitih sanktpeterburških dvorcih, kjer vas že na vhodu pričakajo razkošno in po carsko oblečene dame in vam ponudijo kaj drugega kot ohlajeni šampanjec, v odmoru večera pa na spored pride simbolična zakuska in znameniti ruski kaviar.

Uživajte v krasni folklorni predstavi in naj vam tekne ruska zakuskaSamostojna vrnitev v hotel in prenočevanje.

6. dan: Sankt Peterburg - Ljubljana.
Izlet v Petergof -ruski Versailles, carstvo parkov in fontan. Ljubljana.
Zajtrk + obrok na letalu.
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na celodnevni izletokolico Sankt Peterburga, kjer bomo obiskali najrazkošnejšo nekdanjo rezidenco ruskih carjev – Petergof. Upravičeno ga imenujejo Ruski Versailles in Carstvo parkov in fontan. To je kraj, kjer je rad "dopustoval" ruski car Peter Veliki, osnovatelj Sankt Peterburga.

Prekrasni park, ki so ga zgradili na ukaz 
carja Petra Velikega, se postavlja s 180 čudovitimi pozlačenimi fontanami vseh možnih oblik. Največja znamenitost Velikih kaskad je kip Samsona. Curek znamenite fontane, ki je že vrsto let tudi prepoznavni simbol Petergofa, seže tudi do 20 metrov visoko. A to ni edini vodnjak v Petergofu, še zdaleč ne...

Razkošni kompleks, ki se razteza na več kot 600 hektarih, danes velja za "ruski Versailles" in je uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščinePetergof je osvojil nagrado Wold Travel Awards in naziv »najboljši zgodovinski park v Evropi«. Zato ga bomo tudi mi vključili v naš program!

V Petergofu se nam bo ponudila še zadnja priložnost za nakup ruskih spominkov, ki se prodajajo na stojnicah. Ruske kučme in volnene rute, babuške-matrjoške... za vsakega se nekaj najde! 

Čas je, da se poslovimo od edinstvenega St. Peterburga in se vrnemo domov ... navdušeni nad Rusijo in polni prelepih spominov na bogato rusko kulturo, umetnost in zgodovino.

Sledi transfer na letališče in popoldanski direktni let iz Sankt Peterburga na eno od bližnjih evropskih letališč (predvidoma letališče Zagreb). Po pristanku sledi transfer v Slovenijo. Prihod v Ljubljano (postajališče Dolgi most) v poznih večernih urah.

✅Preverjeno odlično potovanje v Rusijo nas čaka! Ste zraven?

Prepričajte se sami o zelo bogatem kulturnem programu s ceno vse vključeno! Za več informacija in prijave zavrtite telefonsko številko: 031 662 073. Skupina se hitro polni!

Rezervacija potovanj 2022

Rezerviraj si svoje edinstveno potovanje z Ruskim ekspresom!

Spoštovani sopotniki! Če želite potovati z nami, izpolnite prijavo in si tako pravočasno zagotovite mesto v skupini. 
DA, si želim zagotoviti mesto na potovanju po razgibanem in vsebinsko bogatem programu! Se že veselim srečanja s kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. Zato se prijavljam na potovanje, ki ga organizira potovalna agencija Ruski ekspres!

Potrjujem, da sem seznanjen in se strinjam z vsebino in vsemi navedbami programa potovanja in Splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavni del pogodbe o potovanju ter so objavljeni na spletni strani organizatorja, podjetja Ruski ekspres d.o.o. Glavni pogoj za veljavnost prijave je plačilo akontacije (ali celotne storitve) v roku, ki je naveden na računu. V primeru, da v navedenem roku storitev ni plačana, se šteje, da pogodba ni bila nikoli sklenjena, storitev pa nikoli naročena. 

Polja označena z * so obvezna!

  1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 • NOVOST! Zbiramo prijave.
  Sibirija. Velika sibirska avanTURA: Irkutsk in jezero Bajkal

  Sibirija. Velika sibirska avanTURA: Irkutsk in jezero Bajkal

  Termin: 6.-17.7.2023 /12 dni /10 noči
  Bonbončki: Cena Vse vključeno, brez doplačil.

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Sem Olga, Rusinja doma v Sloveniji, direktorica Ruskega ekspresa, ki se je v Sibirijo zaljubila na prvi pogled. Zato naj vam prišepnem, da bom ponovno obiskala Irkutsk in jezero Bajkal z manjšo skupino sopotnikov. Bi se mi želeli na tej 12-dnevni Sibirski pustolovščini z ogledom najlepših naravnih biserov pridružiti tudi vi? Pripravite kovčke, gremo v Sibirijo!

  Preberi več >
   
   
 • Kulturno-kulinarična USPEŠNICA! Moskva + 10 mest Zlatega prstana!
  RUSIJA NA KROŽNIKU, popotovanje po ruski provinci skozi okuse, zgodovino in čas

  RUSIJA NA KROŽNIKU, popotovanje po ruski provinci skozi okuse, zgodovino in čas

  Termin: 22.-29.8.2023 / 8 dni
  Status: POLNI penzion! VSE vključeno!
  Bonbončki: Moskva in 10 mest Zlatega prstana

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Naša nova USPEŠNICA, potovanje RUSIJA NA KROŽNIKU, popotovanje po ruski provinci skozi okuse, zgodovino in čas. Spoznali bomo Moskvo in še 10 mest Zlatega prstana Rusije, popeljali se bomo v najstarejša ruska mesta, v katerih se bomo potopili v duh preteklih stoletij in pristno rusko kulturo! Vabimo vas, da se nam na potovanju po ruski provinci pridružite tudi vi! Pot pod noge, gremo na rusko podeželje!

  Preberi več >
   
   
 • Napovedujemo! Ruska zimska pravljica!
  Adventna Rusija: Zimska ruska pravljica v Moskvi

  Adventna Rusija: Zimska ruska pravljica v Moskvi

  Termin: 19.-23.12.2023/ 5 dni
  Status: NAPOVEDUJEMO! Program KMALU!

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Že veste, kako boste preživeli zimske počitnice? Vabimo vas, da skupaj odpotujemo v praznično prednovoletno Rusijo in razkošno okrašeno rusko prestolnico Moskvo! Naj se ruska pravljica prične!

  Preberi več >
   
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.