Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja! Pripravite kovčke, gremo na prave dogodivščine!

Preberi več

 
 
 

fb

                

 
 
 
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
 
 
 
 
 
Literarna USPEŠNICA!

Potovanje Literarna Rusija. Moskva in St. Peterburg po poteh Puškina in Dostojevskega

Termin: 31.8.-5.9.2022 / 6 dni
Status: USPEŠNICA! Zelo bogat program!
kulTURni bonbončki: Muzej F. Dostojevskega * Carsko selo z Jantarjevo sobano
Potovanje Literarna Rusija. Moskva in St. Peterburg po poteh Puškina in Dostojevskega

Našo USPEŠNICO, potovanje Literarna Rusija: Moskva in St. Peterburg, bomo ponovno pričarali tudi v letu 2020! Vabimo vas, da se nam na potovanju v Rusijo Aleksandra Puškina in Fjodora Dostojevskega pridružite tudi vi!

Termin: 31.8.-5.9.2022 / 6 dni
Status: USPEŠNICA! Zelo bogat program!
kulTURni bonbončki: Muzej F. Dostojevskega * Carsko selo z Jantarjevo sobano

Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

 
 
 

Datum potovanja v Literarno Rusijo: 31.8.-5.9.2023/ 6 dni
Vizum: ruski.  Prevoz: letalo / vlak    

Najmanjše število potnikov: 40
Cena VSE VKLJUČENO (min 40 oseb):  € (za zelo bogat avtorski program, ki vključuje vse vstopnine in ekskurzije po programu.) 
Status potovanja: Zbiramo prijave!

Odlična NOVICA! Našo priljubljeno avtorsko uspešnico, potovanje Literarna Rusija: Moskva in St. Peterburg, bomo v izboljšani in še bolj bogati različici izvajali tudi v letu 2021 /2022!  Vabimo vas, da se nam na potovanju v jesensko zlato odeto Rusijo Aleksandra Puškina in Fjodora Dostojevskega pridružite tudi vi! Gremo v Rusijo septembra!

1. dan: Ljubljana- Moskva. Obrok na letalu + večerja
V opoldanskih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani, sledi registracija in direktni let proti Moskvi. Obrok na letalu. Po popoldanskem pristanku v Moskvi nas čaka krajša pot skozi mesto in prevoz do našega udobnega hotela 4*. Namestitev v komfortnih sobah, samopostrežna večerja v restavraciji hotela in prenočevanje.

2. dan: Moskva,
 veličastna ruska prestolnica, pozdravljena! Zajtrk
Po zajtrku se bomo najprej odpravili na panoramsko avtobusno ekskurzijo "Moskva- glavno mesto Rusije" z ogledom največjih moskovskih znamenitosti. Videli bomo Bolšoj teater, pravoslavno svetinjo-mogočno katedralo Kristusa Odrešinika, zgradbo zloveščega KGB-ja- komiteja državne varnosti nekdanje Sovjetske zveze, Moskovsko Univerzo Lomonosov, mavzolej V. Lenina, Rdeči trg, občudovali katedralo Vasilija Blaženega in druge številne znamenitosti in razgledne točke z najlepšim pogledom na Moskvo, kjer se bomo ustavili, se sprehodili, in kjer bodo nastale naše zavidanja vredne fotografije ruske prestolnice Moskve. Nič nam ne uide!

Sledi ekskurzija z ogledom Moskovskega Kremlja Ogledali bomo veličastne zgradbe, prestol carja Ivana Groznega, najstarejše ruske ikone. tam se bomo sprehodili tudi po prepoznavnem Aleksandrovskem parku, ogledali večni ogenj ob kremeljski steni, si ogledali znamenite katedrale, ki pričajo o burni zgodovini Rusije in ruskih carjih, občudovali največji na svetu car top in mogočni car zvon; ki je tudi največji na svetu. Izvedeli, kje se nahaja urad predsednika Rusije in občudovali druge znamenitosti Moskovskega kremlja.

Nato se bomo sprehodili po veličastnem Rdečem trgu in imeli nekaj prostega časa za kosilo in nakup tradicionalnih ruskih spominkov v sloviti moskovski veleblagovnici GUM. Morda najboljši sladoled v Moskvi si bomo privoščili prav v tem zgodovinskem nakupovalnem središču.

Za lep zaključek tega dne si bomo privoščili sprehod po sloviti ulici umetnikov Arbat, videli spomenik velikega ruskega pesnika Aleksandra Puškina in slišali zgodbo o njegovem življenju in veliki ljubezni do Natalije Gončarove, prve moskovske lepotice, ki ji pravijo ruska femme fatale.

Nato pa bomo izkoristili priložnost in v eni od številnih restavracij in kavarn si lahko privoščimo skodelico vroče kave, zraven pa še kakšno sveže pečeno rusko sladico. Kaj je lahko boljšega od sproščenega klepeta s prijatelji ob kavi s pogledom na sloviti moskovski Arbat.

Našega dneva v Moskvi še ni konec! Po krajšem počitku je čas, da se odpravimo na ekskurzijo v moskovski metro z ogledom nekaj najlepših postaj moskovske podzemne železnice.

Sledi vrnitev v hotel in prenočevanje. Vau, kakšen začetek potovanja! In kaj nas še vse čaka!

3. dan: Sankt Peterburg, severna prestolnica Rusije. Zajtrk +večerja  
V zgodnjih jutranjih urah zbor potnikov v avli hotela. Prevoz na železniško postajo in vožnja s hitrim vlakom proti prelepemu ruskemu mestu Sankt Peterburgu, kamor bomo prispeli v le 4 urah.

St. Peterburg je najbolj evropsko med vsemi ruskimi mesti in najbolj rusko mesto med vsemi evropskimi. Lepota okrašenega v pisane jesenske barve mesta prispeva k posebnemu vzdušju v času našega literarnega potovanja v Peterburgmetropolo ruske umetnosti in kulture. Gremo se sprehodit med slikovitimi zgodovinskimi stavbami tega veličastnega ruskega mesta, ki so ga opevali sloviti ruski pesniki in pisatelji!

"Rusko okno v Evropo" - tako ga je poimenoval največji ruski pesnik Aleksander Sergejevič Puškin. Slavni ruski St. Peterburgmesto muzejnekdaj Petrograd in Leningrad, ki ga domačini ljubkovalno imenujejo Piter, je z več kot 4.500.000 prebivalci drugo največje mesto v Ruski federaciji. To rusko mesto ustanovil leta 1703 ruski cer Peter I Veliki, ki je mestu s pomočjo tujih in ruskih arhitektov dal evropsko in svetovljansko noto. Edinstven Sankt Peterburg je danes uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Takoj ob prihodu v drugo največje rusko mesto nas čaka krasna avtobusna panoramska ekskurzija "Brezčasni Sankt Peterburg", med katero si bomo ogledali najbolj prepoznavni znamenitosti St. Peterburga: glavno ulico Nevski prospekt in mogočno Kazansko katedralo, Petropavlovsko trdnjavo – tam je nastalo to znamenito rusko mesto, tam so danes tudi grobnice ruskih carjev in članov zadnje carske dinastije Romanovih. Nato se bo naša pot nadaljevala mimo veličastnega spomenika ruskemu carju Petru Velikemu Bakreni jezdec, mimo slovite zgradbe Mariinskega gledališča. 

Občudovali bomo Poletni vrt in njegovo čudovito čipkasto ograjo, nato še mogočno Izakovo katedralo, ki nas osupne s svojo velikostjo, njena kupola pa je prekrita s kar 490 kilogrami zlata. Ogledali bomo tud Dvorni trg- zgodovinsko središče St. Peterburga, na njem je znameniti Zimski dvorec, ki je bil vse do oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917 rezidenca ruskih carjev, na njem pa segajoči v nebo Aleksandrijski steber, ki slavi zmago Rusije nad Napoleonom.  

Na svoji poti v Sankt Peterburgu bomo videli zgradbo, v kateri se je tragično ustavilo srce velikega ruskega pesnika Sergeja Jesenina, smrt katerega še danes ovita v tančico skrivnosti. Ustavimo se tudi pri križarki Avrora, strel katere je naznanil začetek Oktobrske revolucije v Rusiji leta 1917 in je za vedno spremenil rusko zgodiovino, ter druge znamenitosti Sankt Peterburga. 

Veliko smo videli in slišali! Prišel je čas za okrepčilo!
Posebej za vas, ki skupaj z nami potujete po literarni Rusiji, smo pričarali pravo kulinarično doživetje. Čaka nas gurmanska literarna večerja "po rusko" v restavraciji St. Peterburga, kjer bomo veselo nazdravili našemu prihodu v mesto svetovno priznanih ruskih književnikov in umetnikov.

Se sprašujte, kakšna točno bo, ta literarna večerja? Pustiti se presenetiti!
Prevoz v naš udobni hotel 4* v središču mesta, namestitev in prenočevanje.

4. dan: Sankt Peterburg, v zlato odeta metropola ruske kulture in umetnosti
Ime svetovno priznanega ruskega pisatelja Fjodora Mihajloviča Dostojevskega vse od leta 1837 neločljivo povezano s Sankt Peterburgom, tukaj je živel in ustvarjal kar 28 let. In tukaj so nastajala njegova svetovno znana dela: Bele noči, Idiot, Bratje Karamazovi in Zločin in kazen.

Po zajtrku v hotelu se odpravimo na avtobusno ekskurzijo po Sankt Peterburgu. Videli bomo ulice in zgradbe, ki so povezane z življenjem in ustvarjanjem svetovno priznanih ruskih pisateljev. Slišali zgodbe o neverjetnih dogodivščinah junakov njhovih romanov, videli ulice, po katerih se je sprehajal Radion Raskolnikov in videli hišo Puškinove skrivnostne Pikove dame.

Na svoji poti bomo videli mogočni Mihajlovski grad, poslušali srhljivo zdgodbo o carju Pavlu I, sinu ruske carice Katarine Velike ter velikem Dostojevskem, življenje katerega neločljivo povezano s tem drugim največjim ruskim mestom.

Sledi obisk muzeja Fjodora Dostojevskega, v katerem bomo izvedeli veliko zanimivega o življenju, ustavarjanju in zadnji veliki ljubezni svetovno priznanega pisatelja. 

V središču Sankt Peterburga si bomo od blizu ogledali cerkev Kristusovega vstajenja, ki ji domačini pravijo Spas na krvi in ki so jo gradili 24 let v spomin na ruskega carja Aleksandra II. Lepi živopisani cerkvi v ruskem stilu pravijo tudi Muzej mozajikov. Na prvi pogled ta ruska cerkev celo spominja na katedralo Vasilija Blaženega na Rdečem trgu v Moskvi, ki brez dvoma spada med edinstvene dosežke ruske arhitekture.

Našega raziskovanja edinstvenega St. Peterburga še ni konec! 
Danes nas čaka ekskurzija v sloviti muzej Ermitaž – palačo vseh palač, nekdanjo zimsko carsko rezidenco družine Romanovih in slavne ruske carice Katarine Velike, enega največjih in najlepših muzejev sveta. V Ermitažu lahko občudujemo nepozabne umetnine, med katerimi so tudi slike Leonarda da Vincija, Raffaella in Rembrandta.

Preostanek dneva še nekaj prostega časa za samostojne oglede znamenitosti Sankt Peterburga.
Na željo sopotnikov (če se bomo zmenili in za doplačilo), si bomo privoščili zanimivo dogodivščino - plovbo z ladjico po kanalih St. Peterbruga, ki mu ni kar tako pravijo "Severne Benetke". 
Samostojna vrnitev v hotel in prenočevanje.

5. dan: Bleščeči Sankt Peterburg razkriva svoje lepote!
Po zajtrku v hotelu se bomo odpeljali v okolico Sankt Peterburga na celodnevni izlet in ekskurzijo v razkošno Carsko selo (danes mesto Puškin), bleščeče mesto ruskih carjev in caric in kjer je živel in ustvarjal veliki ruski pesnik Aleksander Puškin

Aleksander Sergejevič Puškin velja za eno najpomembnejših oseb v razvoju ruske in svetovne književnosti. Postal je oče ruske literature v 19. stoletju in predstavil rusko literaturo svetu. Mi pa se bomo sprehodili po Puškinovih poteh v prelepem Katarininskem parku, in ob občudovanju edinstvenega kulturnega spomenika slišali veliko zanimivih zgodb, ki so se tu odvijale v starih časih.

Na vrsti je vodena ekskurzija in obisk veličastne palače ruske carice Katarine iz 18. stoletja, ki hrani dragocene predmete in zbirke, v kateri se nam predstavi svetovni zaklad - Jantarna soba, katero zaznamovala skrivnostna zgodovina, saj je bila izgubljena v času druge svetovne vojne, in o njenem ponovnem rojstvu v zmagoslavnem slogu. 

Po vrnitvi v Sankt Peterburg prosto za samostojne oglede, nakupe, kosilo in klepet ob čaju. Za lep zaključek tega dne se bomo lahko (če se bomo tako zmenili in za doplačilo) si privoščili ogled slikovite folklorne predstave v znamenitem sanktpeterburškem dvorcu, kjer nas že na vhodu pozdravijo razkošne carsko oblečene dame in nam ponudijo ohlajeni šampanjec, v odmoru folklornega večera pa na spored pride simbolična zakuska in znameniti ruski kaviar

Uživajte v fantastični folklorni predstavi in naj vam tekne! 
Samostojna v
rnitev v hotel in prenočevanje. 

6. dan: St. Peterburg in izlet v bleščeči Petergof - carstvo parkov in pozlačenih fontan. Ljubljana. Zajtrk + obrok na letalu.
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili v okolico Sankt Peterburga na izlet v najrazkošnejšo rezidenco ruskih carjev – Petergof. Upravičeno ga imenujejo "ruski Versailles" in Carstvo parkov in fontan. To je kraj, kjer je rad "dopustoval" ruski car Peter Veliki, osnovatelj Sankt Peterburga.

Osrednjo točko Petergofa predstavlja Veliki dvorec (zunanji ogled), a eno najveličastnejših točk bomo našli že pred vhodom vanj, kjer se nahaja veličasten vodnjak, ki spada med največje na svetu, saj ga sestavlja 64 posameznih vodnjakov ter 200 zlatih kipov. Unikatne fontane so simbol Petergofa, saj boste tu našli kar 176 vodnjakov, ki v zrak vsakodnevno bruhajo na tone vode.

Razkošni kompleks, ki se razteza na več kot 600 hektarih, danes velja za "ruski Versailles" in je uvrščen na seznam Unescove svetovne dediščine. Petergof je osvojil tudi nagrado Wold Travel Awards in naziv »najboljši zgodovinski park v Evropi«. Vas je zamikalo, da bi si ogledali letno domovanje enega največjih ruskih carjev? Nič lažjega, pridružite se Ruskemu ekspresu na izletu v Rusijo!
V Petergofu se nam bo ponudila še zadnja priložnost za nakup ruskih spominkov, ki se prodajajo na tukajšnjih stojnicah. Ruske kučme in volnene rute, babuške-matrjoške... za vsakega se nekaj najde!

Čas je, da se poslovimo od edinstvenega St. Peterburga in se vrnemo domov ... navdušeni nad Rusijo in polni prelepih spominov na bogato rusko kulturo in zgodovino.

Sledi transfer na letališče in popoldanski direktni let iz Sankt Peterburga na eno od bližnjih evropskih letališč (predvideno je letališče Zagreb). Po pristanku sledi avtobusni transfer v Slovenijo. Prihod v Ljubljano (postajališče Dolgi most) v poznih večernih urah.

Vabimo vas, da se nam pridružite na potovanju v Rusijo! Za več informacij o programu potovanja v Rusijo "Literarni Sankt Peterburg in Moskva" nas lahko obiščite ali pokličite na tel.: 01 546 54 56 ali 031 662 073.

Rezervacija potovanj 2022

Rezerviraj si svoje edinstveno potovanje z Ruskim ekspresom!

Spoštovani sopotniki! Če želite potovati z nami, izpolnite prijavo in si tako pravočasno zagotovite mesto v skupini. 
DA, si želim zagotoviti mesto na potovanju po razgibanem in vsebinsko bogatem programu! Se že veselim srečanja s kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. Zato se prijavljam na potovanje, ki ga organizira potovalna agencija Ruski ekspres!

Potrjujem, da sem seznanjen in se strinjam z vsebino in vsemi navedbami programa potovanja in Splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavni del pogodbe o potovanju ter so objavljeni na spletni strani organizatorja, podjetja Ruski ekspres d.o.o. Glavni pogoj za veljavnost prijave je plačilo akontacije (ali celotne storitve) v roku, ki je naveden na računu. V primeru, da v navedenem roku storitev ni plačana, se šteje, da pogodba ni bila nikoli sklenjena, storitev pa nikoli naročena. 

Polja označena z * so obvezna!

  1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 • Uspešnica!
  Potovanje Rusija: dve carski prestolnici, Moskva in St. Peterburg v času belih noči, julij

  Potovanje Rusija: dve carski prestolnici, Moskva in St. Peterburg v času belih noči, julij

  Termin: 19.-25.7.2023

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Že imate načrt za vaše nepozabne poletne počitnice? Vabimo vas, da se nam pridružite pri odkrivanju čarov dveh ruskih prestolnic: Moskve in St. Peterburga v času belih noči ter izletu v »Ruski Vatikan« - zibelko pravoslavja, Sergijev Posad. Pot pod noge, gremo v Rusijo v času romantičnih belih noči! 

  Preberi več >
   
   
 • Kulturno-kulinarična USPEŠNICA! Moskva + 10 mest Zlatega prstana!
  RUSIJA NA KROŽNIKU, popotovanje po ruski provinci skozi okuse, zgodovino in čas

  RUSIJA NA KROŽNIKU, popotovanje po ruski provinci skozi okuse, zgodovino in čas

  Termin: 22.-29.8.2023 / 8 dni
  Status: POLNI penzion! VSE vključeno!
  Bonbončki: Moskva in 10 mest Zlatega prstana

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Naša nova USPEŠNICA, potovanje RUSIJA NA KROŽNIKU, popotovanje po ruski provinci skozi okuse, zgodovino in čas. Spoznali bomo Moskvo in še 10 mest Zlatega prstana Rusije, popeljali se bomo v najstarejša ruska mesta, v katerih se bomo potopili v duh preteklih stoletij in pristno rusko kulturo! Vabimo vas, da se nam na potovanju po ruski provinci pridružite tudi vi! Pot pod noge, gremo na rusko podeželje!

  Preberi več >
   
   
 • Najlepše počitnice v Rusiji!
  Rusija, dve carski prestolnici. Potovanje v Moskvo in Sankt Peterburg, julij

  Rusija, dve carski prestolnici. Potovanje v Moskvo in Sankt Peterburg, julij

  Termin: 25.7.2023/ 6 dni

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Že veste, kako boste preživeli poletni dopust? Mi vam predlagamo, da skupaj odpotujemo v Rusijo! Vabimo vas, da se nam na potovanju po dveh ruskih prestolnicah: Moskvi in Sankt Peterburgu, ki velja za metropolo ruske umetnosti, pridružite tudi vi!

  Preberi več >
   
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.