Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja! Pripravite kovčke, gremo na prave dogodivščine!

Preberi več

 
 
 

fb

                

 
 
 
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
 
 
 
 
 
Naša uspešnica! Cena VSE vključeno!

Počitnice v Gruziji in Armeniji za 1. maj 2025

Termin: 25.4.-4.5.2025 | 10 dni | Bogat program | Let iz Brnika | Cena VSE vključeno
Počitnice v Gruziji in Armeniji za 1. maj 2025
Termin: 25.4.-4.5.2025 | 10 dni | Bogat program | Let iz Brnika | Cena VSE vključeno

Cena: 1980 €

Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

 
 
 

Gruzija in Armenija za 1. maj | Prvomajske počitnice na Kavkazu
Ekskluzivno, le enkrat letno! Priložnost za izjemne spomine!

Potujemo: 25.4.- 5.5.2025 / 10 dni
Prevoz: let z Brnika   
Avtor in organizator potovanja: potovalna agencija Ruski ekspres
Cena na osebo: 1.980 €  (pri najmanj 32 prijavljenih osebah)

Vse dogodivščine po programu Gruzija in Armenija - počitnice za 1. maj so vključene v ceno-brez doplačil in skritih stoškov na poti!

Da bo odločitev za potovanje v Gruzijo in Armenijo za prvomajske počutnice lažja: ponujamo vam nepozabne dogodivščine v paketu cena VSE vključeno za bogat program udobnega, varnega in preverjenega 10- dnevnega potovanja v Gruzijo in Armenijo brez skritih stroškov na poti. Cena vključuje: letalski prevoz in let iz Ljubljane, 9 nočitev z zajtrki v udobnih hotelih 4* blizu mestnih središč Tbilisija, Kutajisija in Erevana. Obroke po programu: (zajtrki, 6 x kosilo z avtentičnimi gruzijskimi in armenskimi jedmi; kosila vključujejo tudi vino (saj smo na raziskovanju zibelke vinarstva); 1x gostija pri domačinih v spremljavi narodne gruzijske glasbe; številne pokušnje lokalnega vina, sira, kruha, armenskega konjaka in še več...). Čaka nas razburljiva plovba s čolni skozi kanjon Martvili. Pa zanimiva ekspREsova kulinarična delavnica gruzijske jedi. Vse vstopnine in oglede po programu; 6 celodnevnih izletov z ogledom najbolj prepoznavnih kulturnih in naravnih znamenitosti Gruzije in Armenije. Zanesljivo in odgovorno slovensko spremstvo in kompetentne lokalne vodnike. 

Gruzija in Armenija sta dve državi Kavkaza, ki imata bogato starodavno kulturo in večstoletno tradicijo, čudovite naravne lepote, zdravilne mineralne vrelce v osrčju gora in številna jezera, okusne tradicionalne jedi, ki jih je najbolje poplakniti z odličnimi domačimi vini ali konjaki. V Gruziji in Armeniji domujejo prijazni in srčni ljudje, ki močno spoštujejo svojo zgodovino in kulturno dediščino. Zato gremo tudi mi obiskat ta dva kavkaška dragulja. Pripravite kovčke, gremo v Gruzijo in Armenijo z Ruskim ekspresom!

1. dan: Začetek Kavkaške pustolovščine - od Ljubljane do Tbilisija /letalo  
V popoldanskih urah zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani. Sledi registracija in odhod letala proti enemu od vmesnih letališč, od koder nadaljujemo pot v glavno mesto Gruzije, Tbilisi.

2. dan: Odkrivanje čarov mesta TBILISI, prestolnice Gruzije (Zajtrk - Kosilo)
Po zgodnjem jutranjem pristanku v Tbilisiju se odpeljemo do našega hotela. Zgodnja jutranja namestitev in krajši počitek. Sledi pozni zajtrk, nato pa se bomo opoldan, odpočiti in radovedni, odpravili na sprehod po mestu in na odkrivanje čudovitega Tbilisija! 
Doživeli bomo preplet starodavne antike in sodobnega utripa modernega mestnega življenja. Danes bomo videli glavne znamenitosti gruzijske prestolnice: najpomembnejšo in veličastno katedralo Sameba, ki je po velikosti tretja največja vzhodna pravoslavna katedrala na svetu. Cerkev Metekhi v starem Tbilisiju. Ogledali si bomo tudi spomenik ustanovitelju Tbilisija – carju Vakhtangu Gorgasalija, ki ga je ta kraj tako navdušil, da se je odločil prav tu zgraditi mesto, ki stoji še danes.

Da razveselimo naše brbončice, odidemo na kosilo v restavracijo, kjer bomo okusili domače specialitete Gruzije
Naš ogled se bo nadaljeval z vzponom z žičnico do pomembne znamenitosti Gruzije- starodavne trdnjave Narikala, ki ji domačini pravijo »srce in duša Tbilisija«. Tudi mi se bomo ustavili na razgledni ploščadi z najlepšim pogledom na znamenitosti Tbilisija, kjer bodo nastale edinstvene panoramske fotografije čudovite gruzijske prestolnice. Nato si ogledamo žveplove kopeli, v katere sta rada zahajala ruski pesnik Puškin in francoski pisatelj Dumas. Za konec dneva se bomo sprehodili še po sloviti ulici Shardeni, kjer je veliko udobnih kavarnic, restavracij, vinskih kleti, trgovinic s spominki in dišečimi lokalnimi dobrotami. Nato pa si bomo ogledali še eno zanimivo arhitekturno mojstrovino prestolnice Gruzije -stekleni Most miru, ki povezuje bregova reke Mtkvari (ali Kure).
Po uspešnem dnevu se vrnemo v hotel in si privoščimo okrepčilni spanec, saj nas že jutri čakajo nove dogodivščine.

3. dan: TBILISI - BODBE - SIGNAGHI - TBILISI (Zajtrk) 
Zajtrk v hotelu. Danes nas čaka čudovita izkušnja -celodnevni izlet v zibelko in glavno središče pridelave gruzijskega vina – vinsko regijo Kakheti!
Odpeljali se bomo na vzhod Gruzije, v najbolj znano vinorodno pokrajino Kakheti. Tukaj si bomo ogledali s soncem obsijano dolino Alazani, obiskali starodavni samostan Bodbe in se sprehodili po ozkih italijanskih uličicah v mestu ljubezni Sighnaghi.
Pa pojdimo!
V mestecu Bodbe si bomo ogledali še danes delujoč ženski samostan, postavljen v čast svete Nino oz. sv. Nine, krščanske zaščitnice Gruzije. Legenda pravi, da naj bi ravno tukaj leta 335 umrla sveta Nino, v starosti 60. let, po tem ko je prepotovala celotno vzhodno Gruzijo in pri tem širila krščansko vero.

Mi pa nadaljujemo našo pot v najbolj romantično mesto Gruzije - Sighnaghi, ki ima naziv mesto ljubezni. Osnovano je bilo v 18. stoletju na ukaz gruzijskega kralja Heraklija II. Sighnaghi se nahaja na gori nad dolino Alazani, zato nam nudi čudovit pogled na dolino, posejano z vinogradi, kjer nastajajo slavna gruzijska vina. Naše oči bodo počivale na razgledih na trdnjavo in stražne stolpe, ki so stoletja varovali mesto, ter pravljično lepe kavkaške gore z zasneženimi vrhovi.

Nekaj prostega časa v prekrasnem mestecu za samostojne oglede in kosilo. 
Sledi vrnitev v Tbilisi, prosti čas in nočitev v hotelu.

4. dan: TBILISI– GORI - MUZEJ STALINA - JAMSKO MESTO UPLISTSIHKE – KUTAISI (Zajtrk - Kosilo)
Zajtrk. Nato se zberemo s kovčki v avli hotela. Četrti dan našega popotovanja bomo najprej odšli v mesto Gori, enega izmed najstarejših mest v Gruziji, ki je znano tudi kot rojstni kraj nekdanjega sovjetskega voditelja Josifa Vissarionoviča Stalina. V središču mesta je ob hiši, kjer je Stalin preživel svoje otroštvo, obiščemo zanimiv Stalinov muzej, ki je sestavljen iz treh objektov: Stalinove hiše, Stalinovega muzeja in osebnega železniškega vagona, s katerim se je prevažal vse od leta 1941.

Sledi izlet v starodavno jamsko mesto Uplistsikhe, ki velja za prvo gruzijsko jamsko mesto, omenjeno v številnih kronikah. Jame se nahajajo v skupinah, ki so medsebojno povezane s prehodi. Tukaj so ohranjene ruševine dvoran celo iz 2.stoletja. Jame so služile poganskim obredom še iz časov, preden je Gruzija postala krščanska država. 

Čas je za kosilo, kajti po ogledu številnih znamenitosti se nam prileže kaj dobrega in domačega. Morda, tudi sladkega?
Po kosilu nadaljujemo našo pot v Kutaisi, prestolnico Zahodne Gruzije in glavno mesto regije Imereti, njen pomemben kulturni center z bogato zgodovinsko dediščino.

Kutaisi je mesto z več kot tri tisoč let zgodovine, starodavna prestolnica dveh izginulih kraljestv - Imereti in Kolhide, dežele bogate z zlatom, medom in lesom. Znano je predvsem iz grške mitologije kot postojanka Argonavtov in kraj zlatega runa
Prevoz v hotel, nastanitev in prenočevanje.

5. dan: KUTAISI - KANJON MARTVILI - GOSTIJA PRI DOMAČINIH - KUTAISI (Zajtrk - Kosilo /pogostitev na domačiji; plovba s čolni)
Po zajtrku v hotelu se odpeljemo proti Martvili, kjer se bomo znašli v enem najlepših in skrivnostnih krajev Zahodne Gruzije – kanjonu Martvili. Več tisoč let se je voda v mehki skali si gradila pot, da bi ustvarila to naravno čudo, ki nas bo odpeljalo v pravljični svet stran od civilizacije. Sprehodili se bomo po zelenih potkah v prelepi soseski in občudovali bogastvo narave. Nato pa zapluli s čolni in zaveslali po smaragdno zeleni vodi, poslušali petje ptic, videli podzemno reko, ki se spremeni v slap, in fosile, ohranjene v globinah kanjona. Krajši izlet s čolni skozi kanjon.

Ali je sploh mogoče najti osebo, ki bi brez navdušenja pripovedovala o gruzijski kulinariki, oblikovani v ozadju starih gruzijskih tradicij in bogate zgodovine? Danes bomo tudi mi obiskali gruzinsko družino, ki nas sprejme v svojem gostoljubnem domu in pogosti z najokusnejšimi domačimi lokalnimi jedmi in vinom. Pripravite se na ples brbončic!

Po končani pogostitvi se dobre volje vrnemo v Kutaisi ter obiščemo katedralo Bagrati, ki se dviga in dominira v svoji veličini nad mestom. Katedrala Bagrati je eden najboljših primerov poznosrednjeveške arhitekture, nudi tudi krasen panoramski pogled na mesto. 
Prevoz v hotel, prosti čas. Prenočevanje.

6. dan: KUTAISI - JVARI - MTCKHETA -TBILISI (Zajtrk - Kosilo)
Zajtrk v hotelu. Danes gremo v Mtsketo, mesto neverjetnega vzdušja, kjer ima vsaka stavba, vsaka ulica in kamen svoje zgodbe, mite in skrivnosti. Če je Tbilisi srce Gruzije, potem je Mtskheta nedvomno njegova duša. Mtskheta. Sveto in kultno mesto za Gruzijce, ki se nahaja ob sotočju dveh gorskih rek - Kure in Aragvi. Toliko nepozabnih zgodovinskih znamenitosti je skoncentrirano tukaj, da takšnega bogastva ni mogoče najti nikjer drugje v Gruziji. Mesto je tako starodavno, da se njegova zgodovina meri v tisočletjih. Po zgodovinskih virih je bilo mesto ustanovljeno v 1. tisočletju pr. n. št.. Nič čudnega torej, da so Mtskheto razglasili za arhitekturni in zgodovinski muzej, vključen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Prva znamenitost, ki si jo bomo ogledali, je samostana Jvari, od koder se odpira čudoviti panoramski pogled na nekdanjo starodavno gruzijsko prestolnico. Čas je za kosilo v tem zgodovinskem kraju, saj pravijo, da prazna vreča ne stoji pokonci. Se strinjate? Gremo mi kaj dobrega pojest in popit!

Po kosilu sledi ogled katedrala Svetitskhoveli, ki ji pravijo tudi katedrala 12. apostolov, pod katedralo pa naj bi bila varno skrita velika relikvija - Hiton Gospodov oz. Jezusova oblačila. Zahvaljujoč se tem dragocenim svetinjam, se mesto Mckheta imenuje tudi "drugi Jeruzalem". 
Prevoz v Tbilisi. Namestitev v hotelu in prenočevanje.

7. dan: TBILISI - prostI dan za samostojno raziskovanje gruzijske prestolnice (Zajtrk)

Zajtrk v hotelu. Današnji dan bo namenjen samostojnemu raziskovanju čarobnega Tbilisija. Dan, ki ga bomo kreirali sami in bo odvisen le od naše domišljije in želja! Danes imamo odlično priložnost za sproščen sprehod po Tbilisiju, obisk trgovinic z gruzijskimi spominki, pokušine in nakupe v vinskih kleteh. Morda si privoščite skok v žveplovo kopel ali sprehod po enem od številnih parkov, muzejev ali galerij. In seveda čas za kosilo ali večerjo, ki bo sestavljena iz najbolj prepoznavnih gruzijskih jedi, v družbi žlahtne kapljice. Verjamemo, da bomo zadnji dan našega potovanja v Gruziji dodobra izkoristili in nadvse uživali v gostoljubni gruzijski prestolnici. Prenočevanje v hotelu.
Pripravite se, jutri zapustimo Gruzijo in se odpeljemo v Armenijo!

8. dan: TBILISI – DILIJAN – JEZERO SEVAN - EREVAN (Armenija) (Zajtrk - Kosilo)/ 300 km
Po zajtrku se zberemo s kovčki v avli hotela. Danes nas čaka srečanje z Armenijo, gostoljubno državo z vrhunsko kuhinjo in odličnimi konjaki, in njenim glavnim mestom Erevanom. Odhod na gruzijsko-armensko mejo, kjer bomo opravili carinske postopke na mejnem prehodu.

Najprej se zapeljemo do slikovitega mesteca Dilijan, majhnega visokogorskega letovišča Armenije. Mesto je dobilo status narodnega parka, ki mu zaradi naravnih lepot pravijo »mala Švica«.

Čas je za kosilo v lokalni restavraciji in prvi stik s tradicionalno kuhinjo - armenskimi jedmi in vini. Navdušeni bomo!  
Nato se odpeljemo proti jezeru Sevan, biseru armenske narave, ki spada med najvišja sladkovodna jezera na svetu in se nahaja na nadmorski višini 2000 m. Tukaj se po želji povzpnemo na hrib k samostanu Sevanavank, od koder bomo z višine občudovali modrino prelepega jezera, obdanega z veličastnimi zelenimi gorami. Kdor pa želi, se lahko sprehodi do obale Sevanskega jezera in si privošči skodelico dišeče armenske kave s krasnim pogledom na okoliške lepote..
Nadaljujemo našo pot v armensko prestolnico. Po prihodu nastanitev v udobnih sobah hotela v središču Erevana. Prosti čas. Prenočevanje. 

9. dan: EREVAN, prestolnica Armenije - DESTILARNA ARARAT - KHOR VIRAP - EREVAN (Zajtrk - Degustacija konjaka in vina - Kosilo)
Zajtrk v hotelu. Današnji dan bo namenjen raziskovanju glavnega mesta Armenije. Erevan je prestolnica Armenije, prve države na svetu, ki je sprejela krščanstvo kot državno vero. Erevan je lepo, veličastno mesto s širokimi avenijami, trgi in parki. Glavni simbol mesta je gora Ararat, ki nudi neverjetno lep pogled prebivalcem in gostom Erevana, vrhovi katere so tudi v vročih poletnih mesecih prekriti z večnimi ledeniki.

Videli bomo zanimive znamenitosti armenske prestolnice in zelo lep Trg republike. Ekskurzijo nadaljujemo z vstopom v Park zmage s spomenikom "Mati Armenija", ki ponuja panoramski pogled na središče mesta. Sprehod se bo nadaljeval do Kaskad, edinstvenega muzeja sodobne umetnosti na prostem in priljubljenem kraju prebivalcev Erevana. Se sprehodimo po glavni ulici, si ogledamo stavbo Opere in baleta ter nekaj centralnih ulic mesta.
Prišel je čas, da si privoščimo kosilo v lokalni restavraciji, da si napolnimo baterije in razveselimo brbončice.

Nato odidemo na ekskurzijo in degustacijo v znamenito tovarno kultnega konjaka oz. brandy-ja Ararat. Ararat je simbol začetka novega življenja, simbol odprtih in pogumnih ljudi, simbol svobodne in prijazne Armenije. Brandy znamke Ararat danes velja za vir ponosa številnih generacij, vir navdiha za hedoniste in simbol Armenije po vsem svetu. Spoznajmo tudi mi okus, na katerega je prisegal tudi Winston Churchill. Pokušina slovitega brandy-ja, ki mu domačini pravijo konjak.
Nadaljujemo z izletom skozi Araratsko planoto in regijo Vajots Dzor - srce armenskega vinarstva, kjer obiščemo samostan Khor Virap, zgodovina katerega je tesno povezana s sprejetjem krščanstva v Armeniji v 4. stoletju. Od tu lahko uživamo v čudovitem pogledu na goro Ararat, saj se Khor Virap nahaja v neposredni bližini svete gore za vse Armence.

Se vrnemo v Erevan. Prosti čas. Prenočevanje.

10. dan EREVAN - GEGHART - GARNI - EREVAN (Zajtrk - Kosilo) 
Zajtrk v hotelu. Današnji ogled se bo začel z izletom v slikovit kanjon reke Azat. Obiskali bomo skalni samostan Geghard iz 13. stoletja, ki je vključen na Unescov seznam svetovne dediščine. Ta edinstven samostan je vklesan v skali, sosednje skale pa so del samostanskega kompleksa.
Nato se odpravimo v vas Garni, kjer se nahaja poganski tempelj Sonca, zgrajen v helenističnem slogu. Tempelj je zgrajen po kanonih klasične grške arhitekture in je po videzu zelo podoben znamenitemu templju Atene v Grčiji. Garni je danes edini ohranjeni poganski antični tempelj v regiji.

Kosilo v zelo prijetni lokalni restavraciji, v kateri nas čaka srečanje s tradicionalnimi armenskimi jedmi. 
Povratek v Erevan. Prost večer. Nočitev v hotelu.

11. dan: EREVAN - LJUBLJANA /letalo
Čas je, da se poslovimo od edinstvenega Erevana in se vrnemo domov, navdušeni nad razikovanjem Gruzije in Armenije ter polni prelepih spominov na bogato kulturo, zgodovino in okuse kavkaških dežel.
Zelo zgodnji jutranji transfer na letališče in let preko enega od vmesnih letališč v Ljubljano, kamor prispemo v opoldanskih urah.

Vabljeni, da skupaj preživimo lepe prvomajske počitnice v Gruziji in Armeniji!

Tukaj je Prijavnica na potovanje - Gruzija in Armenija za 1. maj, prvomajske počitnice na Kavkazu

Preberite, kaj nam pišejo sopotniki: vtisi zadovoljnih potnikov agencije Ruski ekspres o potovanjih

Oglejte si posnetek potopisa POTOVANJE v GRUZIJO na prvomajske počitnice za lažjo predstavo o znamenitosih, naravi in gastronomskih užitkih, ki nas čakajo na naših prvomajskih počitnicah v Gruziji.

Rezervacija potovanj 2022

Rezerviraj si svoje edinstveno potovanje z Ruskim ekspresom!

Spoštovani sopotniki! Če želite potovati z nami, izpolnite prijavo in si tako pravočasno zagotovite mesto v skupini. 
DA, si želim zagotoviti mesto na potovanju po razgibanem in vsebinsko bogatem programu! Se že veselim srečanja s kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. Zato se prijavljam na potovanje, ki ga organizira potovalna agencija Ruski ekspres!

Potrjujem, da sem seznanjen in se strinjam z vsebino in vsemi navedbami programa potovanja in Splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavni del pogodbe o potovanju ter so objavljeni na spletni strani organizatorja, podjetja Ruski ekspres d.o.o. Glavni pogoj za veljavnost prijave je plačilo akontacije (ali celotne storitve) v roku, ki je naveden na računu. V primeru, da v navedenem roku storitev ni plačana, se šteje, da pogodba ni bila nikoli sklenjena, storitev pa nikoli naročena. 

Polja označena z * so obvezna!

  1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 • Vino in kulinarika. ALL INCLUSIVE počitnice!
  Potovanje Gruzija in Armenija: slikovita vinsko-kulinarična doživetja in praznik vina

  Potovanje Gruzija in Armenija: slikovita vinsko-kulinarična doživetja in praznik vina

  Termin: 27.8.-6.9.2024 | 11 dni | Bogat program | ALL inclusiv počitnice | Let z Brnika

  Cena: 1980 €

  Status: ZAGOTOVLJEN odhod! 

  Vino in kulinarika - doživetje za vse čute! Zakavkazje v žaru jesenskih barv je še posebej čudovito! Vabljeni na gurmansko obarvana vinsko-kulinarična doživetja! Gremo na slikovito potovanje v Gruzijo in Armenijo! Uspešnica cena VSE vključeno. Pohitite s prijavami, naše skupine so (pre)hito polne.

  Preberi več >
   
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.