Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja! Pripravite kovčke, gremo na prave dogodivščine!

Preberi več

 
 
 

fb

                

 
 
 
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
Skupaj odkrivajmo čare in lepote dežel!
 
 
 
 
 
Simfonija kulture in butičnih okusov!

Gruzija in Armenija: simfonija kulture in butičnih okusov Kavkaza!

Termin: 12.-22.6.2023 / 11 dni /9 noči
Gruzija in Armenija: simfonija kulture in butičnih okusov Kavkaza!
Termin: 12.-22.6.2023 / 11 dni /9 noči

Cena: 1780 €

Status: ZAGOTOVLJEN odhod! 

 
 
 

Potovanje Gruzija in Armenija: simfonija kulture in butičnih okusov Kavkaza! 

Datum potovanja: 12.- 22.6.2023 | 11 dni / 9 noči | Potovalna USPEŠNICA:
vinsko-kuinarične dogodivščine v deželi vina in sočnih marelic

Prevoz: letalo
Najmanjše število potnikov: 20 oseb
Čas za prijavo: 29. maj
Cena na osebo pri najmanj 20 potnikih -  1.780 € vse vključeno (brez doplačil in skritih stroškov na poti)

STATUS potovanja: ZAGOTOVLJEN odhod! 
 
DA SE BOSTE LAŽJE odločili za potovanje na Kavkaz: ponujamo vam nepozabne počitnice v paketu VSE vključeno za bogat program udobnega, varnega in preverjenega 11- dnevnega potovanja v Gruzijo in Armenijo brez skritih stroškov in doplačil na poti. 9 nočitev z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 4**** v mestnih središčih Tbilisija in Erevana;  pisane obroke po programu: (1 x večerja in vsak dan kosila s avtentičnimi jedmi gruzinske in armenske kuhinje); pokušine lokalnega kruha, sira in vinapokušnja slovitega armenskega konjaka in vina v Armeniji), obisk gruzijske domačije in Kakhetijska gostija, kulinarična delavnica kultnih gruzijskih jedi; vse vstopnine in oglede najbolj prepoznavnih kulturnih in naravnih znamenitosti Gruzije in Armenije, slovenski vodja poti in lokalne vodnike. 

Gruzija in Armenija sta dve državi Kavkaza, ki imata bogato starodavno kulturo in večstoletno tradicijo, čudovite naravne lepote, zdravilne mineralne vrelce v osrčju gora in številna jezera, okusne tradicionalne jedi, ki jih je najbolje poplakniti z odličnimi domačimi vini ali konjaki. V Gruziji in Armeniji domujejo prijazni in srčni ljudje, ki močno spoštujejo svojo zgodovino in kulturno dediščino. Zato gremo tudi mi obiskat ta dva kavkaška dragulja. Pripravite kovčke, gremo v Gruzijo in Armenijo z Ruskim ekspresom!

1. -2. dan: Ljubljana – Istanbul – Tbilisi (obrok na letalu, večerja)
Zbor potnikov pozno zvečer v Ljubljani, sledi organiziran transfer na eno od bližnjih letališč. Registracija in odhod letala ob 6:45 uri zjutraj naslednjega dne proti Istanbulu, od koder nadaljujemo pot v Tbilisi. Po pristanku ob 16:30 uri v Tbilisiju se odpeljemo do našega hotela. Namestitev v hotelu. Večerja in prvi stik z okusnimi lokalnimi gruzijskim dobrotami. Nočitev. Jutri pa gremo v Armenijo!

3. dan: Tbilisi – Dilijan – Erevan (Armenija) (Z+K)/ 300 km
Danes nas čaka srečanje z Armenijo, gostoljubno državo z vrhunsko kuhinjo in odličnimi konjaki, in njenim glavnim mestom Erevanom.
Zajtrk v hotelu. Odhod na gruzijsko-armensko mejo, kjer bomo opravili carinske postopke na mejnem prehodu.
Najprej se zapeljemo do slikovitega mesteca Dilijan, majhnega visokogorskega letovišča Armenije. Mesto je dobilo status narodnega parka, ki mu zaradi naravnih lepot pravijo »mala Švica«.
Kosilo v restavraciji, kjer nam postrežejo okusne armenske jedi. Nadaljujemo našo pot v armensko prestolnico. Po prihodu nastanitev v udobnih sobah hotela v središču Erevana. Prosti čas. Prenočevanje.

4. dan: Erevan (Z+K)
Današnji dan bo namenjen raziskovanju glavnega mesta Armenije. Najprej se privoščimo zajtrk v hotelu, nato pa se odpravimo na ekskurzijo v znamenito tovarno kultnega konjaka Ararat. Ararat je simbol začetka novega življenja, simbol odprtih in pogumnih ljudi, simbol svobodne in prijazne Armenije. Konjak znamke Ararat danes velja za vir ponosa številnih generacij, vir navdiha za hedoniste in simbol Armenije po vsem svetu. Spoznajmo tudi mi okus konjaka, na katerega je prisegal tudi Winston Churchill. Pokušina konjaka znamke Ararat.

Erevan je prestolnica Armenije, prve države na svetu, ki je sprejela krščanstvo kot državno vero. Erevan je lepo, veličastno mesto s širokimi avenijami, trgi in parki. Glavni simbol mesta je gora Ararat, ki nudi neverjetno lep pogled prebivalcem in gostom Erevana, vrhovi katere so tudi v vročih poletnih mesecih prekriti z večnimi ledeniki. Videli bomo številne znamenitosti armenske prestolnice, vključno s katedralo sv. Gregorja in Trgom republike, Park zmage s spomenikom "Mati Armenija", ki ponuja panoramski pogled na središče mesta.

Kosilo v lokalni restavraciji. 
Sprehod se bo nadaljeval do Kaskad, edinstvenega muzeja sodobne umetnosti na prostem in priljubljenem kraju prebivalcev Erevana. Nato se sprehodimo po glavni ulici mesta, si ogledamo stavbo Opere in baleta ter nekaj centralnih ulic mesta. Nato bomo obiskali Zgodovinski muzej Armenije, katerega stalna razstava zajema celotno zgodovino armenskega ljudstva - od starodavnih časov do danes. Prosti čas. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan: Erevan – Khor Virap- Noravank -Erevan (Z+K) /250 km
Zajtrk v hotelu. Danes bomo imeli krasen celodnevni izlet skozi Araratsko planoto in regijo Vajots Dzor - srce armenskega vinarstva.
Najprej bomo obiskali samostan Khor Virap, zgodovina katerega je tesno povezana s sprejetjem krščanstva v Armeniji v 4. stoletju. Od tu lahko uživamo v čudovitem pogledu na goro Ararat, saj se Khor Virap nahaja v neposredni bližini svete gore za vse Armence.

Kosilo s tradicionalnimi jedmi armenske kuhinje. Nadaljujemo pot in obiščemo čudovit samostan Noravank (13. stoletje), ki se nahaja med rdečimi skalami v soteski osupljive lepote. V srednjem veku je bil Noravank pomembno kulturno in duhovno središče. Vrnitev v Erevan.
Prost večer za samostojne oglede glavnega armenskega mesta. Nočitev v hotelu.

6. dan Armenija: Erevan – Geghard – Garni – Erevan (Z+K) /100 km
Zajtrk v hotelu. Današnji ogled se bo začel z izletom v slikovit kanjon reke Azat. Obiskali bomo skalni samostan Geghard iz 13. stoletja, ki je vključen na Unesco seznam svetovne dediščine. Ta edinstven samostan je vklesan v skali, sosednje skale pa so del samostanskega kompleksa.

Potovanje v Gruzijo in Armenijo z Ruski ekspres, potovalno agencijo

Nato se odpravimo v vas Garni, kjer se nahaja poganski tempelj Sonca, zgrajen v helenističnem slogu. Tempelj je zgrajen po kanonih klasične grške arhitekture in je po videzu zelo podoben znamenitemu templju Atene v Grčiji. Garni je danes edini ohranjeni poganski antični tempelj v regiji.

Kosilo v tem zgodovinskem kraju, v lokalni restavraciji s krasnim pogledom na okoliške lepote.
Povratek v Erevan. Prost večer. Nočitev v hotelu.


7. dan: Armenija-Gruzija. Erevan – jezero Sevan – Tbilisi (Z+K, pokušina konjaka) /300 km
Danes se poslavljamo od gostoljubne Armenije in se vračamo v Gruzijo. Zajtrk v hotelu, nato se odpeljemo proti jezeru Sevan, biseru armenske narave, ki spada med najvišja sladkovodna jezera na svetu in se nahaja na nadmorski višini 2000 m. Tukaj se povzpnemo na hrib k samostanu Sevanavank, od koder bomo z višine občudovali modrino prelepega jezera, obdanega z veličastnimi zelenimi gorami.

Kosilo s tradicionalnimi armenskimi jedmi in s pogledom na jezero Sevan. Odhod na gruzijsko-armensko mejo. Ureditev carinskih postopkov na mejnem prehodu. Prevoz v hotel v Tbilisiju. Namestitev in počitek.

8. dan: Tbilisi ( Z+K)
Po zajtrku v hotelu, odpočiti in radovedni se odpravimo na sprehod po mestu in na odkrivanje čudovitega Tbilisija
Doživeli bomo preplet starodavne antike in sodobnega utripa modernega mestnega življenja. Danes bomo videli glavne znamenitosti gruzijske prestolnice: 


Potovanje v Gruzijo z Ruskim ekspresom! Doživeli in videli bomo preplet starodavne antike in sodobnega utripa modernega mestnega življenja. Danes bomo videli glavne znamenitosti mesta: najpomembnejšo in veličastno katedralo Sameba, ki je po velikosti tretja največja vzhodna pravoslavna katedrala na svetu. Cerkev Metekhi v starem Tbilisiju, v kateri se nahaja svetinja -grobnica mučenice Šushanik. Ogledali si bomo tudi spomenik ustanovitelju Tbilisija – carju Vakhtangu Gorgasalija, ki ga je ta kraj tako navdušil, da se je odločil prav tu zgraditi mesto, ki stoji še danes.
Da razveselimo naše brbončice, se bomo odpravili na kosilo v eno od restavracij v središču mesta, kjer bomo prvič okusili domače specialitete Gruzije.
Naš ogled se bo nadaljeval z vzponom z žičnico do pomembne znamenitosti Gruzije- starodavne trdnjave Narikala, ki ji domačini pravijo »srce in duša Tbilisija«. Tudi mi se bomo ustavili na razgledni ploščadi z najlepšim pogledom na znamenitosti Tbilisija, kjer bodo nastale edinstvene panoramske fotografije čudovite gruzijske prestolnice. Nato se vrnemo v mesto in si ogledamo žveplove kopeli, v katere sta rada zahajala ruski pesnik Puškin in francoski pisatelj Dumas. Za konec dneva se bomo sprehodili še po sloviti ulici Shardeni, kjer je veliko udobnih kavarnic, restavracij, vinskih kleti, trgovinic s spominki in dišečimi lokalnimi dobrotami. Nato pa si bomo ogledali še eno zanimivo arhitekturno mojstrovino -stekleni Most miru, ki povezuje bregova reke Mtkvari (ali Kure).
Po uspešnem dnevu se vrnemo v hotel in si privoščimo okrepčilni spanec, saj nas že jutri čakajo nove dogodivščine.

9. dan: Tbilisi - Bodbe – Sighnaghi - Tbilisi (Zajtrk, Kosilo) / 250 km
Zajtrk v hotelu. Danes nas čaka čudovita izkušnja -celodnevni izlet v zibelko in glavno središče pridelave gruzijskega vina – vinsko regijo Kakheti!
Današnji dan bo pisano obarvan! Odpeljali se bomo na vzhod Gruzije, v najbolj znano vinorodno pokrajino Kakheti. Tukaj si bomo ogledali s soncem obsijano dolino Alazani, obiskali starodavni samostan Bodbe, se sprehodili po italijanskih ulicah v mestu ljubezni Sighnaghi, si ogledali in se povzpeli na stari trdnjavski zid ter okušali domače gruzijske jedi in pokušali odlična vina, po kateri je pokrajina Kakheti tudi znana. Zajamemo dih in se pripravimo na občudovanje, poslušanje zgodb, pokušine vin in fotografiranje lepot, ki nas obkrožajo!

V mestecu Bodbe si bomo ogledali še danes delujoč ženski samostan, postavljen v čast svete Nino oz. sv. Nine, krščanske zaščitnice Gruzije. Legenda pravi, da naj bi ravno tukaj leta 335 umrla sveta Nino, v starosti 60. let, po tem ko je prepotovala celotno vzhodno Gruzijo in pri tem širila krščansko vero.

Mi pa nadaljujemo našo pot v najbolj romantično mesto Gruzije - Sighnaghi, ki ima naziv »mesto ljubezni«. Osnovano je bilo v 18. stoletju na ukaz gruzijskega kralja Heraklija II. Sighnaghi se nahaja na gori nad dolino Alazani, zato nam nudi čudovit pogled na dolino, posejano z vinogradi, kjer nastajajo slavna gruzijska vina. Naše oči bodo počivale na razgledih na trdnjavo in stražne stolpe, ki so stoletja varovali mesto, ter pravljično lepe kavkaške gore z zasneženimi vrhovi. 

Nato pa vsi skupaj obiščemo pravo podeželsko gruzijsko domačijo in se odzvovemo povabilu na kosilo z domačimi lokalnimi jedmi in vini. Prijazna gospodinja pa bo za nas izvedla še ekspresno kuharsko delavnico, na kateri se bomo preizkusili v pripravi kultne gruzijske jedi - čurčkhele. Skupaj bomo uživali v okusnih jedeh, pridobili nove kuharske veščine in se sprostili v prijetnem vzdušju podeželskega okolja.

Vrnitev v Tbilisi. Prosti čas za samostojne oglede. Nočitev v hotelu.

10. dan:Tbilisi – Mtskheta – Jvari- Uplistsikhe – Gori – Tbilisi (Z+ K
Zajtrk v hotelu. Danes bomo odšli v Mtskheto, mesto neverjetnega vzdušja, kjer ima vsaka stavba, vsaka ulica in kamen svojo zgodovino, mite in skrivnosti. Če je Tbilisi srce Gruzije, potem je Mtskheta nedvomno njegova duša. Mtskheta. Sveto in kultno mesto za Gruzijce, ki se nahaja 20 km stran od gruzijske prestolnice, ob sotočju dveh gorskih rek - Kure in Aragvi. Toliko nepozabnih zgodovinskih znamenitosti je skoncentrirano tukaj, da takšnega bogastva ni mogoče najti nikjer drugje v Gruziji. Mesto je tako starodavno, da se njegova zgodovina meri v tisočletjih. Po zgodovinskih virih je bilo mesto ustanovljeno v 1. tisočletju pr. n. št.. Nič čudnega torej, da so Mtskheto razglasili za arhitekturni in zgodovinski muzej, vključen na Unescov seznam svetovne dediščine.

Pot nas najprej zapelje do samostana Jvari, od koder se odpira čudoviti panoramski pogled na nekdanjo starodavno gruzijsko prestolnico. Naslednja znamenitost, ki si jo bomo ogledali, je katedrala Svetitskhoveli, ki ji pravijo tudi katedrala 12. apostolov, pod katedralo pa naj bi bila varno skrita velika relikvija - Hiton Gospodov oz. Jezusova oblačila. Zahvaljujoč tem dragocenim svetinjam, se mesto Mtskheta imenuje tudi "drugi Jeruzalem". Sledi izlet v starodavno jamsko mesto Uplistsikhe, ki velja za prvo gruzijsko jamsko mesto, omenjeno v številnih kronikah. Jame se nahajajo v skupinah, ki so medsebojno povezane s prehodi. Tukaj so ohranjene ruševine dvoran celo iz 2.stoletja. Jame so služile poganskim obredom še iz časov, preden je Gruzija postala krščanska država. 

Čas je za kosilo, kajti po ogledu številnih znamenitosti, se nam prileže kaj dobrega in toplega. Po kosilu nadaljujemo na še zadnjo postojanko tega dne - mesto Gori, enega izmed najstarejših mest v Gruziji. Mesto pa je znano tudi kot rojstni kraj nekdanjega sovjetskega voditelja Josifa Stalina. V središču mesta je ob hiši, kjer je Stalin preživel svoje otroštvo, danes zanimiv Stalinov muzej, ki ga bomo obiskali. Muzej je sestavljen iz treh objektov: Stalinove hiše, Stalinovega muzeja in osebnega železniškega vagona, s katerim se je prevažal vse od leta 1941. Sledi vrnitev v Tbilisi.
Vrnitev v hotel, nočitev.

11. dan: Tbilisi -Istanbul-Ljubljana (Z, obrok na letalu)
Čas je, da se poslovimo od edinstvenega Tbilisija in se vrnemo domov, navdušeni nad Gruzijo in Armenijo ter polni prelepih spominov na bogato kulturo, zgodovino in okuse teh dveh kavkaških dežel.
Zajtrk v hotelu. Transfer na letališče in let ob 10.35 v Istanbul, od koder popoldan odletimo proti Ljubljani s planiramin pristankom ob 19:30 uri. 
Tukaj se naše potovanje zaključi.

VIZE: Za potovanja v Gruzijo in Armenijo Slovenci potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list.


*****
Cena VKLJUČUJE:

Letalski prevoz iz bližnjega letališča–Istanbul-Tbilisi-Ljubljana (v ekonomskem razredu) z zakupljenim prevozom ročne prtljage 8 kg in oddane prtljage/kovček 23 kg; Letališke in varnostne takse. Prevoz letališče-hotel-letališče v Gruziji in Armeniji. Nočitev z zajtrki v hotelih 4* (dvoposteljne sobe /polpenzion) ; Vsi prevozi in izleti v avtobusih po programu; Vsi ogledi, vodene ekskurzije in vstopnine po programu; Angleško /rusko govoreči lokalni vodniki na poti; Slovenski vodja poti; DDV; priprava, organizacija in izvedba potovanja. Brez doplačil na poti.

Pogoji:
Prijavnina ob prijavi 20,00 EUR na prijavnico/ vaučer /ne odvisno do števila prijavljenih.
Akontacija ob prijavi: 30% od osnovne cene aranžmaja, ostalo najkasneje 45 dni pred potovanjem.

Doplačila PO ŽELJI ob prijavi:
Za vas lahko uredimo dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini;
Odstopnina oz. zavarovanje rizika odpovedi: 6% cene aranžmaja, v primeru dokumentirane višje sile, če se boste zanj odločili;
Namestitev v enoposteljni sobi 260 EUR/oseba (v primeru, da potuje 1 oseba, je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi).

Doplačilo na kraju samem:
napitnine cca 30 € /oseba (za lokalne vodnike in voznike). Napitnine so nepogrešljiv del turističnega sektorja, zelo dobrodošle in tudi nadvse pričakovane. 

Popust:
5% za otroka do 12. leta na tretjem (dodatnem) ležišču v spremstvu dveh odraslih oseb. Popust se obračuna na osnovno ceno, ki ne vključuje varnostnih, letalskih pristojbin in dodatka za gorivo ter drugih morebitnih doplačil v času potovanja itd.

Viza: Za vstop v Gruzijo ne potrebujemo vize, le vsaj 6 mesecev veljaven potni list.

Potovalna agencija Ruski ekspres si pridrzuje pravico do spremembe datuma potovanja in cene zaradi morebitnih odpovedi letov ali sprememb v urnikih letov; zaradi sprememb v menjalniškem valutnem tecaju, povišanju stroskov prevoza, vključno s stroški goriva ali sprememb v pristojbinah letalskih prevoznikov, ki vplivajo na ceno in organizacijo potovanja. V teh primerih bomo lahko poiskali drugo primerno in najbolj optimalno rešitev: z možnimi zamiki v urnikih letov, dnevih odhoda ali odhodom na potovanje iz bližnjih evropskih letališč.

Cene vsebujejo letališke in varnostne takse ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končna cena potovanja se lahko spremeni (predvsem na račun letaliških in varnostnih taks ter sprememb v menjalnih tečajih valut). Zato si pridržujemo pravico do povišanja končne cene programa, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do sprememb v tarifah prevoznikov, ki se lahko naknadno spremeni in bo obračunana najkasneje 7 dni pred odhodom na potovanje. 

Izvedba programa: Program potovanja bo potekal tako, kot je bil prvotno zastavljen. Možne so spremembe in prerazporeditve vrstnega reda izletov, avtobusnih ogledov ali ekskurzij, če bodo to narekovale trenutne razmere ali po presoji vodnika zaradi neugodnih trenutnih razmer (slabe vremenske razmere, spremembe v odpiralnem času muzejev; gneča, zapore ali remont na cestah, spremembe zaradi trenutnih zdravstvenih ukrepov itd). Pridružujemo si pravico spremeniti načrt ogledov predhodno zaplaniranih znamenitosti zaradi objektivnih razlogov. V tem primeru bomo morebitni izpad določene ekskurzije /znamenitosti nadomestili z enakovrednim ogledom drugega zanimivega objekta.

Ob prijavi na potovanje veljajo splošni pogoji poslovanja, ki so sestavni del programa in so na voljo na spletni strani Rusija.si

Tukaj je Prijava na potovanje z Ruskim ekspresom - Gruzija in Armenija  

Rezervacija potovanj 2022

Rezerviraj si svoje edinstveno potovanje z Ruskim ekspresom!

Spoštovani sopotniki! Če želite potovati z nami, izpolnite prijavo in si tako pravočasno zagotovite mesto v skupini. 
DA, si želim zagotoviti mesto na potovanju po razgibanem in vsebinsko bogatem programu! Se že veselim srečanja s kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. Zato se prijavljam na potovanje, ki ga organizira potovalna agencija Ruski ekspres!

Potrjujem, da sem seznanjen in se strinjam z vsebino in vsemi navedbami programa potovanja in Splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavni del pogodbe o potovanju ter so objavljeni na spletni strani organizatorja, podjetja Ruski ekspres d.o.o. Glavni pogoj za veljavnost prijave je plačilo akontacije (ali celotne storitve) v roku, ki je naveden na računu. V primeru, da v navedenem roku storitev ni plačana, se šteje, da pogodba ni bila nikoli sklenjena, storitev pa nikoli naročena. 

Polja označena z * so obvezna!

    1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 

Novice

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.