Ne spreglejte aktualnih potovanj!

Doživite edinstvena kulturna in doživljajska potovanja v Rusijo! Pripravite kovčke, gremo v Rusijo!

Preberi več

 
 
 

fb

                

 
 
 
 
 
 
Naša USPEŠNICA!

Potovanje Gruzija in Armenija: slikovita vinsko-kulinarična doživetja in praznik vina

Termin: 1.-11.9.2023 /11 dni / trgatev pri domačinih
Status: Kmalu ZAGOTOVLJENO!
Potovanje Gruzija in Armenija: slikovita vinsko-kulinarična doživetja in praznik vina
Termin: 1.-11.9.2023 /11 dni / trgatev pri domačinih
Status: Kmalu ZAGOTOVLJENO!

Cena: 1790 €

Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

 
 
 

Potovanje v Gruzijo in Armenijo: edinstvena vinsko-kulinarična doživetja in trgatev pri domačinih

Datum potovanja: 1.-11.9.2023 / 11 dni
Prevoz: letalo z domačega Brnika /odlični urniki in prijazen čas letov
Prehrana na potovanju: polpenzion / zajtrk in kosilа z avtentičnimi jedmi gruzijske in armenske kuhinje 
Avtor programa
 in organizator potovanja: potovalna agencija Ruski ekspres
Cena na osebo pri najmanj 24 potnikih - 1.790 € / vse vključeno / (brez doplačil in skritih stroškov na poti)

Čas za prijavo: 10. junij 2023 oz.do zapolnitve prostih mest
Vse dogodivščine po programu Gruzija-Armenija so vključene v ceno!

Status potovanja: Kmalu ZAGOTOVLJENO!

Da bo odločitev za potovanje v Gruzijo in Armenijo lažja: ponujamo vam nepozabne dogodivščine v paketu vse vključeno za bogat program udobnega, varnega in preverjenega 11 dnevnega vinsko-kulinaričnega potovanja v Gruzijo in Armenijo brez skritih stroškov in doplačil na poti. Cena vključuje: let iz Brnika, nočitve z zajtrki v udobnih hotelih 3-4* središčih Tbilisi in Erevana; obroke po programu: (zajtrki v hotelih in 7 kosil z avtentičnimi jedmi in pijačami gruzijske in armenske kuhinje (pijače so vključene); večerja prvi dan v Gruziji; praznik vina in trgatev na tradicionalen način, gostija pri domačinih v spremljavi narodne gruzijske glasbe v živo; kuharska delavnica kultne gruzijske jedi; pokušina slovitega armenskega konjaka).
Vse vstopnine in oglede najbolj prepoznavnih kulturnih in naravnih znamenitosti Gruzije in Armenije. 


Gruzija in Armenija sta dve državi Kavkaza,
ki imata bogato starodavno kulturo in večstoletno tradicijo, čudovite naravne lepote, zdravilne mineralne vrelce v osrčju gora in številna jezera, okusne tradicionalne jedi, ki jih je najbolje poplakniti z odličnimi domačimi vini ali konjaki. V Gruziji in Armeniji domujejo prijazni in srčni ljudje, ki močno spoštujejo svojo zgodovino in kulturno dediščino. Zato gremo tudi mi obiskat ta dva kavkaška dragulja. 
Pripravite kovčke, gremo v Gruzijo in Armenijo z Ruskim ekspresom!

1. dan: Ljubljana – Istanbul – Tbilisi (Obrok na letalu -Večerja)
Zjutraj zbirališče potnikov na letališču J. Pučnika. Sledi registracija in ob 8:55 dopoldan odhod letala proti Istanbulu, od koder nadaljujemo pot v glavno mesto Gruzije, Tbilisi. Po popoldanskem pristanku ob 16:35 uri v Tbilisiju se odpeljemo do našega hotela. Namestitev v hotelu. Večerja in ples naših brbončic ob prvem stiku z lokalnimi gruzijskim dobrotami. Nočitev.

2. dan: Tbilisi (Zajtrk-Kosilo)
Po zajtrku v hotelu, odpočiti in radovedni se odpravimo na sprehod po mestu in na odkrivanje čudovitega Tbilisija!

Potovanje v Gruzijo z Ruskim ekspresom! Doživeli bomo preplet starodavne antike in sodobnega utripa modernega mestnega življenja. Danes bomo videli glavne znamenitosti mesta: najpomembnejšo in veličastno katedralo Sameba, ki je po velikosti tretja največja vzhodna pravoslavna katedrala na svetu. Cerkev Metekhi v starem Tbilisiju, v kateri se nahaja svetinja -grobnica mučenice Šushanik. Ogledali si bomo tudi spomenik ustanovitelju Tbilisija – carju Vakhtangu Gorgasalija, ki ga je ta kraj tako navdušil, da se je odločil prav tu zgraditi mesto, ki stoji še danes.
Da razveselimo naše brbončice, se bomo odpravili na kosilo v eno od restavracij v središču mesta, kjer bomo okusili domače specialitete Gruzije.
Naš ogled se bo nadaljeval z vzponom z žičnico na goro Mtatsminda do pomembne znamenitosti Gruzije- starodavne trdnjave Narikala, ki ji domačini pravijo »srce in duša Tbilisija«. Tudi mi se bomo ustavili na razgledni ploščadi z najlepšim pogledom na znamenitosti Tbilisija, kjer bodo nastale edinstvene panoramske fotografije čudovite gruzijske prestolnice. Nato se vrnemo v mesto in si ogledamo žveplove kopeli, v katere sta rada zahajala ruski pesnik Puškin in francoski pisatelj Dumas. Za konec dneva se bomo sprehodili še po sloviti ulici Shardeni, kjer je veliko udobnih kavarnic, restavracij, vinskih kleti, trgovinic s spominki in dišečimi lokalnimi dobrotami. Nato pa si bomo ogledali še eno zanimivo arhitekturno mojstrovino -stekleni Most miru, ki povezuje bregova reke Mtkvari (ali Kure).
Po uspešnem dnevu se vrnemo v hotel in si privoščimo okrepčilni spanec, saj nas že jutri čakajo nove dogodivščine.

3. dan: Tbilisi - samostan Bodbe –Signaghi –Kakhetijska domačija: trgatev in praznik vina- Tbilisi (Zajtrk, Kakhetijska gostija (kosilo) s folklorno predstavo, pokušina vina, kuharska delavnica) / 250 km

Zajtrk v hotelu. Danes nas čaka čudovita izkušnja -celodnevni izlet v zibelko in glavno središče pridelave gruzijskega vina – vinsko regijo Kakheti!
Današnji dan bo pisano obarvan! Odpeljali se bomo na vzhod Gruzije, v najbolj znano vinorodno pokrajino Kakheti. Tukaj si bomo ogledali s soncem obsijano dolino Alazani, obiskali starodavni samostan Bodbe, se sprehodili po italijanskih ulicah v mestu ljubezni Sighnaghi, si ogledali in se povzpeli na stari trdnjavski zid ter okušali domače gruzijske jedi in pokušali odlična vina, po kateri je pokrajina Kakheti tudi znana. Nato pa še bomo doživeli pravo gruzijsko trgatev in praznik vina pri domačinih. Zajamemo dih in se pripravimo na občudovanje, poslušanje zgodb, trgatev, pokušine vin in fotografiranje lepot, ki nas obkrožajo!
Pa pojdimo! V mestecu Bodbe si bomo ogledali še danes delujoč ženski samostan, postavljen v čast svete Nino oz. sv. Nine, krščanske zaščitnice Gruzije. Legenda pravi, da naj bi ravno tukaj leta 335 umrla sveta Nino, v starosti 60. let, po tem ko je prepotovala celotno vzhodno Gruzijo in pri tem širila krščansko vero.
Mi pa nadaljujemo našo pot v najbolj romantično mesto Gruzije - Sighnaghi, ki ima naziv mesto ljubezni. Osnovano je bilo v 18. stoletju na ukaz gruzijskega kralja Heraklija II. Sighnaghi se nahaja na gori nad dolino Alazani, zato nam nudi čudovit pogled na dolino, posejano z vinogradi, kjer nastajajo slavna gruzijska vina. Naše oči bodo počivale na razgledih na trdnjavo in stražne stolpe, ki so stoletja varovali mesto, ter pravljično lepe kavkaške gore z zasneženimi vrhovi.
V starodavni gruzijski zibelki vinarstva se je nujno ustaviti pri domačinih. Če želimo občutiti iskreno gruzijsko gostoljubje, okusiti domače dobrote, pridelane na družinski kmetiji in odlično domače vino, potem zagotovo moramo priti sem! Pa pojdimo na obisk! 
Gruzijska domačija, v kateri nas sprejmejo odprtih rok, nas očara z gostoljubjem, s preprosto, a barvito in okusno domačo hrano, vinom v vrčkih iz domače kleti in zelo prijaznimi gostitelji. Pokrajina in okolica je fascinantna, drugačna ter zelo primerna za druženje, počitek in nastanek prelepih spominov in fotografij.
Bi radi kaj sami skuhali po gruzijsko? Prijazna gospodinja je za nas pripravila kuharsko delavnico s prikazom nastajnja gruzijske kultne sladice- churchkhele (čurčhela-božanska sladica v obliki sveče- iz oreščkov in zgoščenega sadnega soka) - ta jed je postala prava blagovna znamka Gruzije. 

To pa še ni vse! Odzovemo se povabilu gospodarja in odidemo na tradicionalno trgatev med vinogradi. Nato obiščemo družinsko vinsko klet, kje si privoščimo pokušino vin in okušanje domače hrane, ki jih bodo za našo skupino posebej pripravile pridne roke. Ogledali si bomo kvevri – to so veliki glineni vrči, predhodniki današnjih vinskih sodov, v katerih še danes izdelujejo vino. V tej majhni družinski vinski kleti se bomo počutili zelo prijetno in domače. 
Našo vinsko pot in trgatev v Kakhetiju bomo zaključili kot se spodobi za vinorodno pokrajino – s prijetno večerjo- Kahketijska gostija z vinom in tradicionalnim nastopom pevcev gruzijske ljudske glasbe. Vse to v prijetni družbi na podeželski domačiji s pogledom na snežne vrhove Kavkaza. 
Vrnitev v Tbilisi, nočitev v hotelu.

4. dan: Tbilisi – Gudauri – Ananuri – Kazbegi – Tsminda Sameba -Tbilisi
(Zajtrk -Kosilo) / 320 km
Po zajtrku v hotelu se odpravimo na celodnevni izlet v slavni Kazbegi. Nad turkizno vodo in obkrožen slikovitimi gorami, lebdi grad Ananuri, kraj za stik z naravo in zgodovino ter idealen kraj za nepozabne fotografije. Tudi mi ga bomo obiskali. Vožnja po zgodovinski gruzijsko- vojaški cesti, nato se bomo ustavili v Gudauri v bližini razgledne ploščadi. Nemogoče jo je spregledati, saj izgleda zelo nenavadno in barvito med gorami, zgrajena pa je bila v čast prijateljstva Gruzije in Rusije. Kosilo z jedmi gruzijske kuhinje v mestni restavraciji.

Potovanje v Gruzijo in Armenijo z Ruski ekspres, potovalno agencijoPrihod v Kazbegi, majhno naselje sredi visokih gora. Iz vasi Kazbegi lahko vidimo silhuete starodavne cerkve in zvonik, ki se skriva med oblaki. To je slovita cerkev Tsminda Sameba (Sveta Trojica), zgrajena v 14. st., na visoki gori na nadmorski višini 2.170 m, ki jo bomo obiskali v posebej za to najetih terenskih vozilih. Ko se povzpnemo k cerkvi, se nam odpre impozanten pogled na dolino in goro Kazbek (5.033 m), ki nedvomno spada med najbolj prepoznavne simbole Gruzije. Vrnitev v Tbilisi. Nočitev v hotelu. Jutri pa gremo v Armenijo!


5. dan: Tbilisi – Dilijan – Erevan (Armenija) (Zajtrk -Kosilo) / 300 km
Danes nas čaka srečanje z Armenijo, gostoljubno državo z vrhunsko kuhinjo in odličnimi konjaki, in njenim glavnim mestom Erevan.
Zajtrk v hotelu. Odhod na gruzijsko-armensko mejo, kjer bomo opravili carinske postopke na mejnem prehodu.
Najprej se zapeljemo do slikovitega mesteca Dilijan, majhnega visokogorskega letovišča Armenije. Mesto je dobilo status narodnega parka, ki mu zaradi naravnih lepot pravijo »mala Švica«. Sledi kosilo v restavraciji, kjer nam postrežejo okusne tradicionalne armenske jedi.

Nadaljujemo našo pot v armensko prestolnico. Po prihodu nastanitev v udobnih sobah hotela v središču Erevana. Nato se odpravimo na večerni ogled mesta. Erevan je glavno mesto Armenije, prve države na svetu, ki je sprejela krščanstvo kot državno vero. Erevan je lepo, veličastno mesto s širokimi avenijami, trgi in parki. Glavni simbol mesta je gora Ararat, ki nudi neverjetno lep pogled prebivalcem in gostom Erevana, vrhovi katere so tudi v vročih poletnih mesecih prekriti z večnimi ledeniki.

Videli bomo najbolj zanimive znamenitosti armenske prestolnice, vključno s katedralo sv. Gregorja in Trgom republike. Ekskurzijo v Erevanu nadaljujemo z vstopom v Park zmage s spomenikom "Mati Armenija", ki ponuja panoramski pogled na središče mesta. Sprehod se bo nadaljeval do Kaskade, edinstvenega muzeja sodobne umetnosti na prostem in priljubljenem kraju prebivalcev Erevana. Nato se sprehodimo po glavni ulici mesta, si ogledamo stavbo Opere in baleta ter nekaj centralnih ulic mesta. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

6. dan: Erevan – Khor Virap – Noravank- Erevan (Zajtrk-Kosilo) /250 km
Zajtrk v hotelu. Danes bomo imeli krasen celodnevni izlet skozi Araratsko planoto in regijo Vajots Dzor - srce armenskega vinarstva.
Najprej bomo obiskali samostan Khor Virap, zgodovina katerega je tesno povezana s sprejetjem krščanstva v Armeniji v 4. stoletju. Od tu lahko uživamo v čudovitem pogledu na goro Ararat, saj se Khor Virap nahaja v neposredni bližini svete gore za vse Armence.

Nato pa si privoščimo še okusno kosilo v lokalni restavraciji, da si napolnimo baterije in razveselimo brbončice.

Nadaljujemo pot in obiščemo čudovit samostan Noravank (13. stoletje), ki se nahaja med rdečimi skalami v soteski osupljive lepote. V srednjem veku je bil Noravank pomembno kulturno in duhovno središče. Vrnitev v Erevan. Prost večer za samostojne oglede glavnega armenskega mesta. Nočitev v hotelu.

7. dan Armenija: Erevan – Geghard – Garni – Erevan (Zajtrk-Kosilo) /100 km
Zajtrk v hotelu. Današnji ogled se bo začel z izletom v slikovit kanjon reke Azat. Obiskali bomo skalni samostan Geghard iz 13. stoletja, ki je vključen na Unescov seznam svetovne dediščine. Ta edinstven samostan je vklesan v skali, sosednje skale pa so del samostanskega kompleksa.

Nato se odpravimo v vas Garni, kjer se nahaja poganski tempelj Sonca, zgrajen v helenističnem slogu. Tempelj je zgrajen po kanonih klasične grške arhitekture in je po videzu zelo podoben znamenitemu templju Atene v Grčiji. Garni je danes edini ohranjeni poganski antični tempelj v regiji.

Kosilo v tem zgodovinskem kraju, v lokalni restavraciji s krasnim pogledom na okoliške lepote.
Povratek v Erevan. Prost večer. Nočitev v hotelu.

8. dan: Armenija-Gruzija. Erevan – jezero Sevan – Tbilisi (Zajtrk-Kosilo, pokušina konjaka) /300 km

Danes se poslavljamo od gostoljubne Armenije in se vračamo v Gruzijo. Najprej se privoščimo zajtrk v hotelu, nato pa se odpravimo na ekskurzijo v znamenito tovarno kultnega konjaka Ararat.

Ararat je simbol začetka novega življenja, simbol odprtih in pogumnih ljudi, simbol svobodne in prijazne Armenije. Konjak znamke Ararat danes velja za vir ponosa številnih generacij, vir navdiha za hedoniste in simbol Armenije po vsem svetu. Spoznajmo tudi mi okus konjaka, na katerega je prisegal tudi Winston Churchill. Pokušina konjaka.
Nato se odpeljemo proti jezeru Sevan, biseru armenske narave, ki spada med najvišja sladkovodna jezera na svetu in se nahaja na nadmorski višini 2000 m. Tukaj se povzpnemo na hrib k samostanu Sevanavank, od koder bomo z višine občudovali modrino prelepega jezera, obdanega z veličastnimi zelenimi gorami.
Kosilo v restavraciji s tradicionalnimi jedmi in s pogledom na jezero Sevan.
Odhod na gruzijsko-armensko mejo. Ureditev carinskih postopkov na mejnem prehodu. Prevoz v hotel v Tbilisiju. Namestitev in počitek.

9. dan:Tbilisi – Mtskheta - Uplistsikhe – Gori – Tbilisi (Zajtrk -Kosilo)
Zajtrk v hotelu. Deveti dan našega popotovanja bomo odšli v Mtskheto, mesto neverjetnega vzdušja, kjer ima vsaka stavba, vsaka ulica in kamen svojo zgodovino, mite in skrivnosti. Če je Tbilisi srce Gruzije, potem je Mtskheta nedvomno njegova duša. Mtskheta. Sveto in kultno mesto za Gruzijce, ki se nahaja 20 km stran od gruzijske prestolnice, ob sotočju dveh gorskih rek - Kure in Aragvi. Toliko nepozabnih zgodovinskih znamenitosti je skoncentrirano tukaj, da takšnega bogastva ni mogoče najti nikjer drugje v Gruziji. Mesto je tako starodavno, da se njegova zgodovina meri v tisočletjih. Po zgodovinskih virih je bilo mesto ustanovljeno v 1. tisočletju pr. n. št.. Nič čudnega torej, da so Mtskheto razglasili za arhitekturni in zgodovinski muzej, vključen na Unescov seznam svetovne dediščine.
Prva znamenitost, ki si jo bomo ogledali, je katedrala Svetitskhoveli, ki ji pravijo tudi katedrala 12. apostolov, pod katedralo pa naj bi bila varno skrita velika relikvija - Hiton Gospodov oz. Jezusova oblačila. Zahvaljujoč se tem dragocenim svetinjam, se mesto Mtskheta imenuje tudi "drugi Jeruzalem". Sledi izlet v starodavno jamsko mesto Uplistsikhe, ki velja za prvo gruzijsko jamsko mesto, omenjeno v številnih kronikah. Jame se nahajajo v skupinah, ki so medsebojno povezane s prehodi. Tukaj so ohranjene ruševine dvoran celo iz 2.stoletja. Jame so služile poganskim obredom še iz časov, preden je Gruzija postala krščanska država. 

Čas je za kosilo, kajti po ogledu številnih znamenitosti, se nam prileže kaj dobrega in toplega. Po kosilu nadaljujemo na še zadnjo postojanko tega dne - mesto Gori, enega izmed najstarejših mest v Gruziji. Mesto pa je znano tudi kot rojstni kraj nekdanjega sovjetskega voditelja Josifa Stalina. V središču mesta je ob hiši, kjer je Stalin preživel svoje otroštvo, danes zanimiv Stalinov muzej, ki ga bomo obiskali. Muzej je sestavljen iz treh objektov: Stalinove hiše, Stalinovega muzeja in osebnega železniškega vagona, s katerim se je prevažal vse od leta 1941. Sledi vrnitev v Tbilisi.

Prevoz v hotel in prenočevanje.

10. dan: Tbilisi - prost dan za samostojno raziskovanje gruzijske prestolnice
(Zajtrk)
Zajtrk v hotelu.
Današnji dan bo namenjen samostojnemu raziskovanju čarobnega Tbilisija. Dan, ki ga bomo kreirali sami in bo odvisen le od naše domišljije in želja!
Danes imamo odlično priložnost za sproščen sprehod po Tbilisiju, obisk trgovinic z gruzijskimi spominki, pokušine in nakupe v vinskih kleteh. Morda si privoščite skok v žveplovo kopel ali sprehod po enem od številnih parkov, muzejev ali galerij. In seveda čas za kosilo ali večerjo, ki bo sestavljena iz najbolj prepoznavnih gruzijskih jedi, v družbi žlahtne kapljice. Verjamemo, da bomo zadnji dan našega potovanja dodobra izkoristili in nadvse uživali v gostoljubni gruzijski prestolnici. Prenočevanje v hotelu.

11. dan: Tbilisi -Istanbul-Ljubljana (Zajtrk, obrok na letalu)
Čas je, da se poslovimo od edinstvenega Tbilisija in se vrnemo domov, navdušeni nad Gruzijo in Armenijo ter polni prelepih spominov na bogato kulturo, zgodovino in okuse teh dveh kavkaških dežel.

Zajtrk v hotelu. T
ransfer na letališče in dopoldanski let ob 10:35 v Istanbul. Nato ob 17:50 nadaljevanje poti v Ljubljano, kamor prispemo ob 19:00 zvečer.

VIZE: Za potovanja v Gruzijo in Armenijo Slovenci potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list.

Tukaj je Prijava na potovanje z Ruskim ekspresom - Gruzija in Armenija  

Dragi prijatelji potovalne agencije Ruski ekspres! Da se boste laže odločili za potovanje z našo družinsko agencijo v družbi našega zanesljivega spremljevalca (beri: direktorico Olgo ali desno roko agencije Kristino).
Najprej preberite, kaj vse vključujejo programe naših preverjenih potovanj... nato pa si še oglejte fotografije, ki so nastale na naših raziskovalnih poteh in v času skupinskih dogodivčin Gruzija in Armenija.
Vabljeni, da se nam pridružite na Potovanja z agencijo Ruski ekspres

Avtorici fotografskih popotniških utrinkov: Kristina in Olga Kupljenik

Potovanje v Gruzijo in Armenijo: edinstvena vinsko-kulinarična doživetja

Gremo na nepozabne dogodivščene ter tradicionalno trgatev pri domačinih!

Datum potovanja: 1.-11.9.2023 / 11 dni
Prevoz: letalo z domačega Brnika /odlični urniki in prijazen čas letov 
Prehrana na potovanju: polpenzion / zajtrki + kosilа z izbranimi jedmi gruzijske in armenske kuhinje
Cena na osebo pri najmanj 24 potnikih - 1.790 € / vse vključeno / (brez doplačil in skritih stroškov na poti)

Čas za prijavo: 10. junij 2023 oz.do zapolnitve prostih mest
Avtor programa in organizator potovanja: potovalna agencija Ruski ekspres

VSE dogodivščine po programu so vključene v ceno! Kmalu ZAGOTOVLJENO!

Cena za vsebinsko bogati program preverjenega potovanja v Gruzijo in Armenijo / 11 dni/ brez skritih stroškov in doplačil na poti, vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne takse, avtobusne prevoze po programu, nočitve z zajtrki v dvoposteljnih udobnih sobah v hotelih 3-4* v bližini največjih znamenitosti Tbilisija in Erevana, vse obroke po programu: (8 x kosilo z lokalnimi gruzijskimi in armenskimi jedmi (pijače so vključene). Praznik vina in trgatev ter Kakhetijska pogostitev pri domačinih s tradicionalno gruzijsko glasbo v živo; kulinarična delavnica kultnih gruzijskih jedi; pokušina slovitega armenskega konjaka in vina). Vse vstopnine, 7 celodnevnih izletov v Gruziji in Armeniji, vse oglede po programu, organizacijo potovanja, kompetentno slovensko spremstvo in odlične lokalne vodnike.

CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz z direktnim letom iz Brnika: Ljubljana –Istambul-Tbilisi-Ljubljana (v ekonomskem razredu) z zakupljenim prevozom ročne prtljage 8 kg in prtljage/kovček 20 kg;
Nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3-4* v Tbilisi in Erevanu;
Letališke in varnostne takse; Transfer letališče-hotel-letališče;
Vsi prevozi in izleti v klimatiziranih avtobusih po programu v Gruziji in Armeniji;
Vsi ogledi, vodene ekskurzije in celodnevni izleti po programu,
Vožnja z najetimi terenskimi vozili na vrh gore v Kazbegi:
Angleško /rusko govoreči lokalni vodniki na poti;
Slovenski spremljevalec; DDV; priprava, organizacija in izvedba potovanja.

Vse vstopnine in organizirane ekskurzije v Gruziji in Armeniji po programu.

Obroki in degustacije na poti po programu:
- zajtrki v hotelih Tbilisija (Gruzija) / Erevana (Armenija)
- 1 x večerja z jedmi gruzijske kuhinje /prvi dan potovanja
- 7 x kosilo (izbrane jedi /napitki) v lokalnih restavracijah Gruzije in Armenije
- pijače v času organiziranih kosil 
- Kakhetiška pogostitev na domačiji v spremljavi pevcev gruzijske glasbe
- kulinarična delavnica - kuhamo kultne gruzijske jedi
- pokušnja armenskega konjaka in vina v tovarni konjaka
- 1 steklenica vode na dan

Cena ne vključuje:
- prevoz /transfer do oz. iz bližnjega evropskega letališča, v kolikor ne letimo z /na letališče J. Pučnika

Pogoji:
Prijavnina ob prijavi 20,00 EUR na prijavnico/ vaučer.
Akontacija ob prijavi: 30% od osnovne cene aranžmaja, ostalo najkasneje 45 dni pred potovanjem.

Doplačila PO ŽELJI ob prijavi:
Za vas lahko uredimo dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini;
Odstopnina oz. zavarovanje rizika odpovedi: 6% cene aranžmaja, v primeru dokumentirane višje sile, če se boste zanj odločili;
Namestitev v enoposteljni sobi 270 EUR/oseba (v primeru, da potuje 1 oseba, je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi).

MOŽNO doplačilo na poti:
napitnine cca 30 € (za lokalne vodnike in voznike). Napitnine so nepogrešljiv del turističnega sektorja, zelo dobrodošle in tudi nadvse pričakovane.

Popust:
5% za otroka do 12. leta na tretjem (dodatnem) ležišču v spremstvu dveh odraslih oseb. Popust se obračuna na osnovno ceno, ki ne vključuje varnostnih, letalskih pristojbin in dodatka za gorivo ter drugih morebitnih doplačil v času potovanja itd.

Viza: Za vstop v Gruzijo in Armenijo državljani Sloveniji ne potrebujejo vizuma, le vsaj 6 mesecev veljaven potni list.

Potovalna agencija Ruski ekspres si pridrzuje pravico do spremembe datuma potovanja in cene zaradi morebitnih odpovedi letov ali sprememb v urnikih letov; zaradi sprememb v menjalniškem valutnem tecaju (EUR-GEL-AMD), povišanju stroskov prevoza, vključno s stroški goriva ali sprememb v pristojbinah letalskih prevoznikov, ki vplivajo na ceno in organizacijo potovanja. V teh primerih bomo lahko poiskali drugo primerno in najbolj optimalno rešitev: z možnimi zamiki v urnikih letov, dnevih odhoda ali odhodom na potovanje iz bližnjih evropskih letališč.

Cene vsebujejo letališke in varnostne takse ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končna cena potovanja se lahko spremeni (predvsem na račun letaliških in varnostnih taks ter sprememb v menjalnih tečajih valut). Zato si pridržujemo pravico do povišanja končne cene programa, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do sprememb v tarifah prevoznikov, ki se lahko naknadno spremeni in bo obračunana najkasneje 7 dni pred odhodom na potovanje.

Izvedba programa: Program potovanja v Gruzijo in Armenijo bo potekal tako, kot je bil prvotno zastavljen. Možne so spremembe in prerazporeditve vrstnega reda izletov, avtobusnih ogledov ali ekskurzij, če bodo to narekovale trenutne razmere ali po presoji vodnika zaradi neugodnih trenutnih razmer (slabe vremenske razmere, spremembe v odpiralnem času muzejev, gneča ali zapore na cestah, spremembe zaradi trenutnih zdravstvenih ukrepov itd).

Ob prijavi na potovanje veljajo splošni pogoji poslovanja, ki so sestavni del programa in so na voljo na spletni strani Rusija.si 

Vabimo vas, da se nam pridružite na potovanju v Gruzijo in Armenijo!
Za več informacij o programu potovanja nas lahko obiščite ali pokličite na tel.: 01 546 54 56 ali 031 662 073.

Rezervacija potovanj 2022

Rezerviraj si svoje edinstveno potovanje z Ruskim ekspresom!

Spoštovani sopotniki! Če želite potovati z Ruskim ekspresom, izpolnite prijavo in si tako pravočasno zagotovite mesto v skupini. 

DA, si želim zagotoviti mesto na potovanju po razgibanem in vsebinsko bogatem programu! Se že veselim srečanja s kulturo, zgodovino in kulinariko po privlačni ceni in brez skritih stroškov. Zato se prijavljam na potovanje, ki ga organizira potovalna agencija Ruski ekspres!

Potrjujem, da sem seznanjen in se strinjam z vsebino in vsemi navedbami programa potovanja in Splošnimi pogoji poslovanja, ki so sestavni del pogodbe o potovanju ter so objavljeni na spletni strani organizatorja potovanja, podjetja Ruski ekspres d.o.o. Glavni pogoj za veljavnost prijave je plačilo akontacije (ali celotne storitve) v roku, ki je naveden na računu. V primeru, da v navedenem roku storitev ni plačana, se šteje, da pogodba ni bila nikoli sklenjena, storitev pa nikoli naročena. 

Polja označena z * so obvezna!

  1. Rusija.si varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 

Podobni izleti/potovanja

 • BUTIČNA simfonija okusov in kulture!
  Gruzija in Armenija - okusi in dragulji Kavkaza

  Gruzija in Armenija - okusi in dragulji Kavkaza

  Termin: 12.-22.6.2023 / 11 dni
  Status: KMALU ZAGOTOVLJEN ODHOD!

  Cena: 1790 €

  Status: ZBIRAMO PRIJAVE!

  Gruzija in Armenija imata bogato starodavno kulturo in tradicije, čudovite naravne lepote, okusne jedi, ki jih je najbolje poplakniti z domačimi vini. Tukaj domujejo prijazni ljudje, ki spoštujejo svojo zgodovino in kulturno dediščino. Pripravite kovčke! Gremo v Gruzijo in Armenijo!

  Preberi več >
   
   
 • Gruzija za 1. maj | Prvomajske počitnice na Kavkazu

  Termin: 30.4.-7.5.2023 / 8 dni
  Status: RAZPRODANO! Ni več prostih mest.

  Cena: 1580 €

  Status: RAZPRODANO, čakalna lista!

  Se tudi vi sprašujete, kam potovati za 1. maj? Vabimo vas, da skupaj na prvomajske počitnice odpotujemo v Gruzijo! Ste zraven? Potem pohitite, kajti prostih mest je vse manj! 

  Preberi več >
   
   
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.