23.12.2023
Dragi prijatelji Ruskega ekspresa!
Pred kratkim sem imela priložnost biti del radijske oddaje, ki je prinesla sveže in navdihujoče izkušnje. Imela sem priložnost sodelovati na Radiu Slovenija 1, kjer sem govorila o zgodovini ruske solate - jedi, ki je v Sloveniji znana kot francoska solata. To povabilo sem sprejela z velikim veseljem, saj mi je dalo priložnost, da delim delček svoje ruske dediščine.
Bila je to zelo zanimiva in hkrati prijetna izkušnja, ki mi je dala priložnost, da delim del svoje kulinarične izkušnje in znanja z večjim občinstvom.
Zelo sem hvaležna za povabilo k sodelovanju in ponovno priložnost, da obiščem studio, ki je vedno poln živahnosti in ustvarjalne energije. V intervjuju smo se dotaknili zanimive zgodovine ruske solate, ki jo v Sloveniji poznamo kot francosko solato. Upam, da bo ta pogovor razkril nekaj več o njenem izvoru in kako se je ta jed prepletla z različnimi kulturami.
Intervju z novinarjem Juretom je bil zares osvežujoč. Njegova podrobna priprava in zanimiva vprašanja so pokazala, da se je res temeljito poglobil v temo. To je bila izjemna priložnost, da razpravljam o mednarodni uspešnici z ruskimi koreninami, ki je našla svoj dom v številnih kuhinjah po svetu. Vendar, kljub mojim prizadevanjem, sem ob koncu intervjuja ugotovila, da sem imela še toliko več za povedati. Ugotavljam, da nisem povedala vsega, kar sem imela v načrtu :).
Kot nekdo, ki si prizadeva promovirati rusko kulturo v Sloveniji, upam, da bo ta intervju še bolj približal avtentične okuse in izkušnje, ki jih Rusija ponuja.
Za konec bi se rada zahvalila ekipi na Radiu Slovenija 1 za to čudovito priložnost in vsem vam, ki me spremljate.
Vaša podpora je neprecenljiva in upam, da bo moje nadaljnje delo pripomoglo k gradnji mostov med kulturami.
In kdo ve, morda bomo že v letu 2024 skupaj uživali v teh okusih na enem izmed naših potovanj v mojo domovino Rusijo.
Hvala vsem, ki ste me poslušali, in komaj čakam, da delim še več takšnih trenutkov z vami.
Olga